Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Hrvatska: Banana Republika Ili Zemlja U Banani?

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
webmaster
User Rating: / 3
PoorBest 

Prije neki dan, usred ove velike, zadnje krize, usred stvaranja triliona i triliona novih dolara doslovce iz ničega, Ben Shalome Bernanke nam poručuje: "Veća proizvodnja, više rada i veća potrošnja, pokrenut će ekonomiju i izvući nas iz krize"!
Velika je uzbuna u Federalnim Rezervama oko predloženog novog zakona koji ima većinu u Kongresu, a omogućuje političku kontrolu do sada neovisne centralne banke, koja je navedimo i to, u privatnom vlasništvu.
Kao i drugdje u svijetu, i u Hrvatskoj se po svim medijima najavljuje da kriza prolazi.
Burze rastu, Wall Street je ponovo proradio, sve je super osim što gubi novac.
Ne bilo kakav i bilo čiji novac. Novac poreznih obveznika!

Jedini kojima je krenulo na bolje, šačica propalih brokera, su oni koji će ovih dana primiti rekordno visoke bonuse kao nagradu što su uništili svijet. Na globalnom nivou, čini se da su ipak ostavili nešto i za nas, nova obavezna cijepljenja.
Čini se kako nikoga ne zanima činjenica da komercijalne banke u ovom trenutku posuđuju novac za sebe po kamatama od skoro 0%, a onda ga daju nama po kamatama i do 30%.

Ili ipak ne?

U Hondurasu, digla se velika frka oko banana Chiquita.
Banane su naime veoma važan faktor za tu zemlju. Demokratski izabrana vlada predsjednika Manuel Zelaya-e, povisila je plafon najnižeg mogućeg osobnog dohotka za 60%.
Prošla su samo dva tjedna, i vojska je srušila vladu. Je li ovo povezano sa velikim naporima koje su uložile multinacionalne kompanije da se povuče zakon o minimalnom osobnom dohotku, za sada nije poznato. Poznato je samo da se Chiquita obratila za pomoć obratila ustanovi "Honduras National Business Council" kako bi se na vrijeme zaustavili uzroci, bog te pito čega osim Kalimerove nepravde.

Inače, plantaže banana Chiquita se opisuju kao koncentracijski logori. Radno vrijeme je od 6.30 ujutro, do 19.00 navečer.
Radničke ruke gore u gumenim rukavicama na visokim temepraturama.
Mnogi od njih imaju samo 14 godina.
Pod vodstvom Sam "Banana Man" Zemurray-a, Chiquita posluje s bananama od početka 20 stoljeća.
Zemurray je jednom prilikom izjavio: "U Hondurasu, jedan magarac je skuplji od jednog člana parlamenta".
Još je od dvadesetih godina prošlog vijeka Honduras počeo ovisiti o milosti i nemilosti ove velike tvrtke.

Sigurno poznajete izraz "Banana Republika".
1904 godine, iskovao ga je humorist O.Henry povezujući ponašanje kompanije "United Fruit Company and United Brands" (Chiquita) sa problemima Hondurasa.

1990-ih, kako bi smirila zahtjeve za progresom koje donosi moderan život, kompanija se ujedinila sa ekstremnim desničarima zbog zaštite svojih interesa.
Platila je to osoblje više od milion dolara. 2007 godine, Chiquita je pak isplatila 25 miliona dolara kako bi se zaboravila američka istraga o tim isplatama.
Tako je Chiquita imala čast postati prvom multinacionalnom kompanijom koju se optužilo za suradnju sa terorističkim orgaznizacijama.
Slično onome na Kosovu sa drogom, i u ovu je tužnu priču upetljan i Bill Clinton.Veliki bankrot.
Je li vam poznat ovaj izraz?
Sudeći po medijima i događajima iz Hrvatske, mala je vjerovatnost da za njega nikad niste čuli.
Sve smo dugove prebacili na, i ostavili našoj djeci.
Naše djeca međutim neće htjeti plaćati kamate na bedastoće u koje su ih uvrnuti roditelji uvukli.

 

Roditelji koji su divnu priliku, pretvorili u "Banana Republiku".

I nema baš neke velike razlike između zemlje u kojoj se banane proizvode, i zemlje koja je doslovce otišla u bananu. Premijera zemlje koja je, kako je to sam, još davno najavio, otišla u bananu, boli briga za banane.
Napustio je truli brod koji tone i prebacio se na mnogo skupocjeniju i luksuzniju jahtu u krstarenje, nekad našim, a sada tuđim vodama i otocima.
Ovo su osnovna tri pitanja koja si danas mogu postaviti Hrvati.
Tko je pobijedio? Tko je izgubio? Šta nam donosi sutra?

Šta nam zbilja donosi sutra?
Vlada uvijek spremno reagira na neposredne prijetnje budućim krizama. Kada se god vlada nada da će se birači sjetiti na koji su način glasovali prošlog puta, ona vidi svjetlo.
Kada god je vruće kao što je to danas, vlada uvijek vidi svjetlo, jer ne zaboravimo, vlada vlada, a nama vladaju uvijek jedni te isti:

"Ovo je od najboljeg interesa za sve nas. Mi radimo za vas, mi vas predstavljamo. Svi zaslužuju dio kolača. To dugujemo sami sebi. Zato ćemo ovaj kolač pretvoriti u 2 kolača, mi to možemo i mi to moramo.
I nije žrtvovanje za bilo kojeg čovjeka, raditi za dobro domovine, umjesto toga, to je privilegija.
I nije žrtvovanje to što industrijalac ili nadničar, poljoprivrednik ili trgovac, trener ili doktor, i više i duže i teže rade i plaćaju veći porez, kupuju više obveznica i dionica kako bi zaradili ekstra profite, to su zadatci koje im je domovina povjerila, to je privilegija. Vjerujte Nam"!

Kada netko umre, netko drugi mora zauzeti njegovo mjesto u proizvodnji. Kada netko ode, također netko drugi mora proizvoditi umjesto njega.
Kada svi odu, te zemlje više nema.

Kao očevi i majke, nikada nismo otplatili naše dugove.
Novim zaduženjima, samo ih odgađamo za budućnost. Svi troškovi su međutim, današnji troškovi. Pitanje je samo tko i zašto ih plaća. Veliki ekonomisti ustvari nemaju pojma.
Naša će nam djeca sličiti, kao običnim platišama poreza? Ona uskoro stječu pravo glasa, i zahtijevat će smanjenje dugova. sabor će onda izglasati novi zakon o prodaji još više novih dugova, kao što to uvijek čini.
Jednog lijepog dana, novi dugovi neće naći novog kupca. Tržište je već prezasićeno starim, neotplaćenim dugovima. U tom trenutku, vidjet ćete pravu pozadinu iza velikog reklamnog panoa "Vjerujte Nam", ali pacovi su već odavno, prvi napustili brod. 

Veliki bankrot stiže, računajte na njega.

Privilegija je dakle bila samo radi, proizvodi i krepaj? Iako to nismo bili u stanju shvatiti, ovome su nas naučili do savršenstva, u svakom pogledu. Nisu propustili jednu jedinu priliku kako bi nas na to podsjetili, sve je ostalo bila puka teorija zavjere.
Uvijek su bili u pravu, no pogledajte se danas, pogledajte malo okolo sebe, i širom otvorite oči.
Ovakvi prizori se ne zaboravljaju tako lako: preko 90% od milijardi knjiga i reklama koje nitko ionako nije stigao pročitati zbog brzine kojom su stizale na tržište, završilo je kao i mi, na smetlištu.

A bilo je tako divno, bili smo okruženi prilikama i mogućnostima, bili smo tako slobodni, ali samo na papiru.

Sloboda i demokracija je ipak ponudila samo jednu opciju: Proizvodi, Potroši i Crkni!

Ana Knežević, predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske: "Ako se novi porez počne provoditi, za dva ili tri mjeseca imat ćemo bankrot Hrvatske, smanjenje kupovne moći, koje neminovno slijedi nakon nametanja novih poreza, pokreće ciklički krug u kojem se smanjuje potrošnja, time proizvodnja i gospodarske aktivnosti, što rezultira otkazima i pritiskom na Zavod za zapošljavanje, odnosno većim troškovima za državu".

Chiquita: "Povećanje minimalne plaće, prouzročit će gubitak radnih mjesta i povećanje nezaposlenosti, pojačati ionako napetu političku situaciju".

Koja god vam se strana više sviđala, završnica je i kod jednih i kod drugih ista: totalna banana :)

Lijepo vrijeme ne pogoduje samo bananama.
Baš zbog njega, u našoj se Dalmaciji navodno planira izgraditi najveći NATO poligon u Europi, kao centar za obuku protiv terorističkih napada biološkim, kemijskim i nuklearnim oružjem.
Hrvatski je teren zbilja postao opasno sklizak, pojeli smo sve voće, a kore od banana smo pobacali svuda oko nas.
.

Crom - Free Planet Money, A Choice In The Form Of Alternative Currency That Through Internet And Mobile Banking Is Available To Everyone, Anywhere In The World. Crom - Novac Slobodnog Planeta, Izbor U Obliku Alternativne Valute Koji Je Kroz Internet I Mobilno Bankarstvo Dostupan Svakome, Svugdje U Svijetu. Crom - Denaro Dell Pianeta Libero, Una Scelta In Forma Di Moneta Alternativa Che È Attraverso Internet E Mobile Banking A Disposizione Di Tutti, Ovunque Nel Mondo.Publish Your News

If you are a registered user, you can publish and syndicate your content to the web through this news service.

Crom payment system represents a monetary reform, different way to make the money supply equal to the available supply of goods and services, and a new method to finance the economy without usury. In practise, an ideal opportunity not only for global and local business, but also for movements and projects which promote sustainable natural living, food sovereignty and greater auto-sufficiency, production and consumption of renewable green energy, such as Transition Towns and ecovillages. Crom platni sustav predstavlja monetarnu reformu, drugačiji način da se ponuda novca izjednači s dostupom ponudom roba i usluga, te novu metodu za financiranje gospodarstva bez lihvarenja. U praksi, idealna prilika ne samo za globalne i lokalne tvrtke, već i za pokrete i projekte koji promiču održivo prirodno življenje, prehrambenu suverenost i veću samodostatnost, proizvodnju i potrošnju zelene energije, kao što su u Tranzicijski Gradovi i eko sela. Sistema di pagamento Crom rappresenta una riforma monetaria, modo diverso per livellare l'offerta di moneta con l'offerta di beni e servizi disponibili, e un nuovo metodo per finanziare l'economia senza usura. In pratica, l'occasione ideale non solo per le aziende globali e locali, ma anche per i movimenti e progetti che promuovono la vita naturale sostenibile, sovranità alimentare e una maggiore auto-sufficienza, produzione e consumo di energia verde rinnovabile, come le Città in Transizione e ecovillaggi.    News Categories

.

 Regardless of whether you are the owner of e-shop, small entrepreneurs, worker looking for a housing loan, farmer in financial difficulties or an ordinary consumer who needs to borrow money to buy a new television, Crom Alternative Currency System offers monetary sovereignty and the possibility of life with more democracy and less police, military and lawyers, less taxes and more tourist travels with vehicles that do not pollute the environment, less stress and more free time and going to the restaurant more often... Bez obzira na to jesi li vlasnik elektronske trgovine, mali poduzetnik, radnik u potrazi za stambenim kreditom, farmer u financijskim problemima ili obični potrošač koji treba posuditi novac za kupnju nove televizije, Sustav Alternativne Valute Crom nudi monetarnu suverenost i pruža mogućnost života s više demokracije i manje policije, vojske i advokata, manje poreza i više turističkih putovanja vozilima koja ne zagađuju okoliš, manje stresa i više slobodnog vremena i odlaska u restorane... Non importa se sei il proprietario di un negozio online, piccolo imprenditore, lavoratore in cerca di mutuo per l'acquisto della prima casa, l'agricoltore in difficoltà finanziarie o consumatore che ha bisogno di un prestito di denaro per comprare una televisione nuova, Sistema Di Moneta Alternativa Crom offre la sovranità monetaria e una possibilità di vita con più democrazia e meno polizia, militari e avvocati, meno tasse e più viaggi turistici con veicoli che non inquinano l'ambiente, meno stress e più tempo libero e uscite al ristorante...    Login

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 Tired of financial crisis, public and private debt, high interest rates, increasing inflation, declining purchasing power and excuses? It's a time for a change... something new and completely different... independent monetary and financial system, marketplace and social network - all in one... Umoran od financijskih kriza, javnog i privatnog duga, visokih kamata, porasta inflacije, pada kupovne moći i političkih izvinjenja? Vrijeme je za promjene... nešto novo i sasvim drugačije... neovisni monetarno financijski sustav, tržnica i društvena mreža - sve u jednom... Stanco delle crisi finanziarie, debito pubblico e privato, alti tassi di interesse, inflazione crescente, declino del potere di acquisto e scuse politiche? È ora di cambiare... qualcosa di nuovo e completamente diverso... sistema monetario e finanziario indipendente, mercato e rete sociale - tutto in uno...     Who Is Online?

We have 2928 guests online

Line

nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio Latest Forum Posts