Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Hajde Da Se Drogiramo, Nek Se Oči Sjaje!

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator

Koja droga najbolje pretvara živa bića u mrtve duše, uzroke i posljedice svjetske gospodarske krize u iluziju ekonomskog oporavka? Novine, televizija, radio, hašiš, LSD, kokain, heroin? Recesija: zbilja je nevjerovatno koliko čovjek može postati glup kad mu o tome ovisi radno mjesto.

Ako postoji neka zemlja u kojoj smo svi nekad sanjali živjeti, onda je to bez ikakve dileme Kalifornija. Sunce, plaže, zgodne žene, žurke, luda zabava, muzika, blagostanje kakvo se zbilja samo poželjeti može. Središnje banke i drugi ozbiljni igrači sada u CDS-ima (credit default swaps) vide primarne ekonomske pokazatelje za ocjenjivanje ekonomskog zdravlja entiteta. Od prije neki dan, Kalifornija ima veće izglede za bankrot od Iraka i Islanda. "Ljudi, je li to moguće", da može bi iz groba ustao i riknuo da pucaju glasnice Mladen Delić.

Na početku, biješe to lokalni požar hipotekarnih subprime kredita kojeg je trebalo ugasiti programom spašavanja od 700 milijardi dolara novih dugova.
Onda su propale banke počele iznicati kao gljive poslije kiše, a posebni generalni inspektor Neil Barofsky najavio ukupan iznos programa za spašavanje od 23,7 trilijuna dolara u novim zaduženjima.

 

Svevideće oko

 

"Europska Centralna Banka ima jasna ovlaštenja i naloge koji proizlaze iz Maastricht-skog sporazuma. Ona štiti današnjicu, ona će štititi sutrašnjicu kao što je štitila jučerašnjicu. Povjerenje u valutu je od ključne važnosti za održivi razvoj. Europljani mogu računati na ECB i Euro-sustav kao cjelinu koja će sačuvati i učvrstiti to povjerenje", rekao je prije par godina Jean-Claude Trichet, Predsjednik Europske Središnje Banke.

"Da se rizici ne materijalizuju s vremena na vrijeme, ne bi se nalazili u slobodnom tržišnom gospodarstvu već u Sovjetskom Savezu", poručio je i ne tako davno cijelom čovječanstvu Jean-Claude Trichet.

Trichet je osnivanju ECB-a vidio Europske Federalne Rezerve. I u Europi je kriza počela propadanjem bankama. 2007 godine, Ujedinjeni Narodi su u svom godišnjem izvješću proglasili Island kao nabolje mjesto za život na cijeloj planeti. Nedugo zatim, Island je bankrotirao, i baš kao što je zla sudbina zadesila američke savezne države, tako se prokletstvo počelo materijalizirati i u zemljama Europske Unije.

Na spisku bankrotiranih država je svoje mjesto našla i Grčka, a početna svota od 30-ak milijardi eura se preko samo jednog vikenda hitnim slučajem pretvorila u spašavanje od za sada trilijun dolara.

Trichet-ovi rizici su preko noći postali kriza sistema, prolazne normalne poteškoće izrasle u uzroke sustavne naravi. Nije dakle trebalo dugo čekati, slobodno tržišno gospodarstvo predsjednika ECB-a se pretvorilo u Sovjetski Savez, na sve strane pljušte zahtjevi za osnivanjem nadnacionalnih super svemoćnih zakonodavnih, izvršnih i kontrolnih tijela. Sjećate se "Velikog Diktatora"? Mora da se najveći komičar svih vremena, Charlie Chaplin okreće u grobu.

Dugo, predugo se vremena činilo da visoko zadužene vlade, banke i korporacije mogu uspješno kotrljati svoje dugove u neka daleka, buduća vremena, kad iznenada, baš kad je sve izgledalo da bolje ne može biti, bang! Puklo je povjerenje, nestadoše zajmodavci, a kriza udarila iz svih oružja na svim frontovima, najjače na financijskim, političkim i moralnim bojnim poljima. Bang je prava riječ. Globalna elita je ubijeđena da je u ljudskoj prirodi vjerovati da stvari ne mogu izgledati baš toliko loše i da će aktualni trend funkcionirati. Međutim, trend je tvoj prijatelj sve dok se trend ne prekine.

Početkom svibnja 2010, u manje od pola sata je indeks "Dow Jones Industrials" kroz "domino efekt" zabilježio jedan od najvećih padova u povijesti svog postojanja od skoro 10%. Što drugo preostaje, svi su mass-mediji javnosti prenijeli poruku da je paniku na burzi dionica izazvao nesmotren trajder. Brian Williams, učesnik u ovom ruskom ruletu je u kasnom večernjem show-u s priznao istinu da je financijski kolaps neizbježan. Evo kako je to slikovito opisao: "Svijet je ostao bez novca, Car je ostao gol"!

Financijska tržišta su samo dva dana nakon početne euforije izazvane novim europskim spasonosnim paketom od novih 1000 milijardi dolara dugova za rješavanje dužničke krize kojoj su upravo dugovi, a što bi drugo moglo biti, uzroci sustavne naravi, reagirala ne samo crvenilom u obrazima nego i onim burzovnih indeksa popraćenih naslovima "Burze u slobodnom padu". Na europskim financijskim tržištima je prošli petak spaljeno 170 milijardi eura.

Svi prodaju dugove zemalja PIIGS. Europska Središnja Banka kupuje u ogromnim količinama suverene obveznice na sekundarnom tržištu. Financijski gigant PIMCO, svjetski broj 1 obveznički fond s imovinom od preko 1 trilijuna dolara, u velikoj je žurbi prodao sve obveznice Grčke i Portugala koje je imao u svom portfelju. Mnogi institucionalni investitori se rješavaju velikih količina suverenih bondova. Pa zašto investitori prodaju obveznice PIIGS-a kad su ove zemlje u financijskim nevoljama upravo primile paket za spašavanje ukupne astronomske vrijednosti 750 milijardi eura, odnosno 1 trilijun dolara? Izgleda da se investitori koriste ECB-om kao taksijem za izlazak iz opasne zone, konkretnije za napuštanje rizičnih pozicija.

Kako je to ono objasnio Trichet? Povjerenje u valutu je od ključne važnosti za održivi razvoj? Koje je jedino moguće pitanje koje se može postaviti kad iluminirani lideri postavljaju "održivi razvoj" na valuti-dugu? Ako ti nije jasno što je valuta-dug, možeš se informirati u vodiču kroz globalizaciju. "Je li spasonosni paket dovoljno velik", pitanje zbog kojeg su se zatresla tržišta kapitala nije vijest dana.

Stigao je trenutak da se suočimo s realnošću, kroz naš ne samo financijski svijet nas i dalje namjerava predvoditi nekolicina prosvijetljenih bankara koji su godinama rušili, i na kraju srušili čitav sustav prije dvije godine. Naši iluminirani bankari možda i jesu racionalni kad razmišljaju o sebi samima kao pojedincima, ali kad razmišljaju o kolektivnom propalom sustavu potpuno polude, i svakim danom su sve luđi.
Frajeri doista smatraju da mogu nastaviti s ovim financijskim ludilom kao da se ništa nije desilo, u pravcu psihotičnog ishoda čiji je simbol poput eksplozije supernove zabljesnuo planetu: Katastrofalno loša distribucija stvarnog bogatstva kroz nestvarni novac koja je svake godine sve gora i gora.
Pojedinci su bogatiji i moćniji od čitavih sada potpuno nemoćnih država, banke su bogatije i moćnije od čitavih sada potpuno nemoćnih država, korporacije su bogatije i moćnije od čitavih sada potpuno nemoćnih država.

Zadnja ludost našeg suvremenog, modernog trenutka je da su najbogatiji svjetski investitori i bankari srušili "naš" sistem, spasili se novim zaduženjima poreznih obveznika i narasli još veći, ustali iz mrtvih i vratili se natrag opet zarađivati rekordne profite i bonuse. Uzrokovali su najveću gospodarsku krizu, veću i od Velike Depresije, gurnuli cijelo globalno gospodarstvo u provaliju, i to mogu opet učiniti slijedeće minute. U intervjuu za njemački tjednik Spiegel, Predsjednik Središnje Europske Banke Jean-Claude Trichet je ocijenio da se tržišta nalaze u najtežoj situaciji nakon Drugog svjetskog rata i upozorio da "Val iz Grčke" može pogoditi bilo koga, i to za par sati. Partija pokera u kojoj je ulog 7 milijardi života stanovnika ove planete, nama poručuju da stegnemo remene i konačno se počnemo ponašati odgovorno. Kako se slobodno tržište ne bi pretvorilo u bivši Sovjetski Savez, Trichet smatra da je bolji izlaz planetu pretvoriti u radni logor kojeg će nadgledati mistična naci zaostavština, banka nad bankama, Banka za međunarodna poravnanja.

 

Svevideće oko

 

Evo vijesti dana, ona je dobra vijest. Ljudi Svijeta su shvatili da je sve skroz na skroz pogrešno. Oni su ljuti na globalnu elitu i svakoga tko u svoje džepove ispod stola trpa njihove plave koverte.

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this video

.

Crom - Free Planet Money, A Choice In The Form Of Alternative Currency That Through Internet And Mobile Banking Is Available To Everyone, Anywhere In The World. Crom - Novac Slobodnog Planeta, Izbor U Obliku Alternativne Valute Koji Je Kroz Internet I Mobilno Bankarstvo Dostupan Svakome, Svugdje U Svijetu. Crom - Denaro Dell Pianeta Libero, Una Scelta In Forma Di Moneta Alternativa Che È Attraverso Internet E Mobile Banking A Disposizione Di Tutti, Ovunque Nel Mondo.Publish Your News

If you are a registered user, you can publish and syndicate your content to the web through this news service.

Crom payment system represents a monetary reform, different way to make the money supply equal to the available supply of goods and services, and a new method to finance the economy without usury. In practise, an ideal opportunity not only for global and local business, but also for movements and projects which promote sustainable natural living, food sovereignty and greater auto-sufficiency, production and consumption of renewable green energy, such as Transition Towns and ecovillages. Crom platni sustav predstavlja monetarnu reformu, drugačiji način da se ponuda novca izjednači s dostupom ponudom roba i usluga, te novu metodu za financiranje gospodarstva bez lihvarenja. U praksi, idealna prilika ne samo za globalne i lokalne tvrtke, već i za pokrete i projekte koji promiču održivo prirodno življenje, prehrambenu suverenost i veću samodostatnost, proizvodnju i potrošnju zelene energije, kao što su u Tranzicijski Gradovi i eko sela. Sistema di pagamento Crom rappresenta una riforma monetaria, modo diverso per livellare l'offerta di moneta con l'offerta di beni e servizi disponibili, e un nuovo metodo per finanziare l'economia senza usura. In pratica, l'occasione ideale non solo per le aziende globali e locali, ma anche per i movimenti e progetti che promuovono la vita naturale sostenibile, sovranità alimentare e una maggiore auto-sufficienza, produzione e consumo di energia verde rinnovabile, come le Città in Transizione e ecovillaggi.    News Categories

.

 Regardless of whether you are the owner of e-shop, small entrepreneurs, worker looking for a housing loan, farmer in financial difficulties or an ordinary consumer who needs to borrow money to buy a new television, Crom Alternative Currency System offers monetary sovereignty and the possibility of life with more democracy and less police, military and lawyers, less taxes and more tourist travels with vehicles that do not pollute the environment, less stress and more free time and going to the restaurant more often... Bez obzira na to jesi li vlasnik elektronske trgovine, mali poduzetnik, radnik u potrazi za stambenim kreditom, farmer u financijskim problemima ili obični potrošač koji treba posuditi novac za kupnju nove televizije, Sustav Alternativne Valute Crom nudi monetarnu suverenost i pruža mogućnost života s više demokracije i manje policije, vojske i advokata, manje poreza i više turističkih putovanja vozilima koja ne zagađuju okoliš, manje stresa i više slobodnog vremena i odlaska u restorane... Non importa se sei il proprietario di un negozio online, piccolo imprenditore, lavoratore in cerca di mutuo per l'acquisto della prima casa, l'agricoltore in difficoltà finanziarie o consumatore che ha bisogno di un prestito di denaro per comprare una televisione nuova, Sistema Di Moneta Alternativa Crom offre la sovranità monetaria e una possibilità di vita con più democrazia e meno polizia, militari e avvocati, meno tasse e più viaggi turistici con veicoli che non inquinano l'ambiente, meno stress e più tempo libero e uscite al ristorante...    Login

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 Tired of financial crisis, public and private debt, high interest rates, increasing inflation, declining purchasing power and excuses? It's a time for a change... something new and completely different... independent monetary and financial system, marketplace and social network - all in one... Umoran od financijskih kriza, javnog i privatnog duga, visokih kamata, porasta inflacije, pada kupovne moći i političkih izvinjenja? Vrijeme je za promjene... nešto novo i sasvim drugačije... neovisni monetarno financijski sustav, tržnica i društvena mreža - sve u jednom... Stanco delle crisi finanziarie, debito pubblico e privato, alti tassi di interesse, inflazione crescente, declino del potere di acquisto e scuse politiche? È ora di cambiare... qualcosa di nuovo e completamente diverso... sistema monetario e finanziario indipendente, mercato e rete sociale - tutto in uno...     Who Is Online?

We have 4411 guests online

Line

nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio Latest Forum Posts