Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Europa: Neviđene Manipulacije Na Otvorenom Tržištu

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
roman

Europa: Neviđene Manipulacije Na Otvorenom Tržištu

Europska Središnja Banka je u očaju intervenirala na otvorenom tržištu i potpuno obrnula pakleni scenarij u samo nekoliko minuta.

Akcijom ECB-a je zaustavljen slobodni pad i eura i burzovnih indeksa. Okomite crvene linije su odjedanput promijenile smjer, sve je skočilo prema gore, tržište se privremeno oporavilo, ali koliko dugo? Slobodno tržište, ekonomski zakoni, kapitalizam, sve se ove reklame tope kao vosak pred plamenom istine.

Europskoj Centralnoj Banci su se u ovoj intervenciji na otvorenom tržištu pridružile i ostale centralne banke iz skupine G8 kako bi se zaustavio okomit pad eura što bi imalo katastrofalne posljedice po Europu, pa je globalne burze među kojima i Wall Street koji je otvorio oštro prema dolje, odjedanput zabljesnuo sveti zeleni signal "kupuj"!

Ovakve manipulacije na tržištu još nisu viđene... preporučuje se izlazak, slobodno tržište je previše manipulirano da bi na njemu mali igrači i ostala siročad imali što tražiti... uostalom, ovdje se radi o financijskom terorizmu...

Cijena zlata je slabo reagirala na ovaj "iznenadni uspon" eura što "začuđuje" s obzirom na inverznu korelaciju između zlata i papirnatih novčanica.

Europska Središnja Banka je inače jučer iznijela procjenu da će banke u Eurozoni morati otpisati 239 milijardi dolara otrovnih kredita do kraja 2011 godine, dok je sveukupnu sumu otpisanih kredita i vrijednosnih papira od 2007 do kraja 2010 godine procjenila na 515 milijardi eura.
ECB je također do sada kupila oko 50 milijardi dolara bezvrijednih dužničkih državnih obveznica Španjolske, Portugala, Irske i posebice Grčke.

Eurozona Je Bila I Ostala Promašaj - Češki Predsjednik Vaclav Klaus

Neki politički lideri sa više hrabrosti počinju iznositi ono što 80% ljudi misli već dugo vremena: Euro je eksperiment koji je već propao.

"Dosta sam dugo vremena kritičar jedinstvene valute u Europi, nisu me obradovali aktualni problemi Eurozone i njihove posljedice koje bi mogle biti vrlo ozbiljne za sve, i članice EU i ostale zemlje, i za one koji podržavaju jedinstvenu valutu i za one koji su protiv nje. Čak i najveći entuzijasti okupljeni oko Euro ideje iznenada uzbuđeno govore o mogućem kolapsu cijelog projekta koji je doveo do osnivanja monetarne unije", izjavio je Češki Predsjednik Vaclav Klaus za Wall Street Journal.