Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Etika, Novac I Ekonomija

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
moreplovac

Već je dugi niz godina ekonomistima jako dobro poznato da rast našeg globalnog sustava zahtjeva nestanak ili pokoravanje konkurentskih sustava i postojećih alternativa. Ekonomisti naravno dobro znaju i da uspjeh biznismena i poslovnih žena uvijek dolazi na nečiju tuđu štetu. Vampiri kroz institucionalno financijsko porobljavanje većine od 99% ljudskih bića, sišu životni sok iz ostatka čovječanstva kako bi njih 1% moglo uživati u plodovima svog rada.

Novac, ekonomija i etika; jesu li uopće međusobno povezani? 8 ožujka 2011, na stranicama jednih od najpoznatijih svjetskih novina, The Times, objavljeno je sljedeće pismo koje potpisuje Lord Kalms - House of Lords:

 

"1991 godine sam ponudio donaciju od 1 milijuna funti Londonskoj Školi Ekonomije (LSE - London School of Economics) u svrhu osnivanja Katedre Za Poslovnu Etiku. John Ashworth, ondašnji direktor Londonske Ekonomske Škole, sa simpatijom je prihvatio ideju, ali mi je sa žaljenjem odgovorio da je fakultet odbio ponudu iz razloga što ne vidi povezanost između etike i ekonomije".

Devedesetih godina je i većina ostalih akademskih ekonomista, osobito oni koje financiraju moćne banke i druge velike tvrtke, također učila njihove studente da ne brkaju ekonomiju i etiku. Zamislimo kako bi to bilo kad bi ta pametna mladost shvatila kakve negativne posljedice njihov brutalni biznis nanosi njihovim očevima, majkama, braći i sestrama. Zamislimo da ti mladi obrazovani ljudi ukapiraju da bi od inovacija trebali imati korist, a ne štetu. Stvarno razumijevajući kakvu bol i patnje proizvode, bi li i dalje radili to što svakodnevno rade?

 

Povezani članci:

Diktatura Ignorancije I Neznanja