Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Dužničko Ropstvo: Vanzemaljci Spasili Ljudsku Vrstu Od Izumiranja

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
tuper

Marsovci su u četrdesetom stoljeću stigli na Zemlju da bi uspostavili kontakt s ljudima, ali ih je zatekao prizor opustošenosti. Svi oblici života su tijekom krize izumrli zgnječeni nezaustavljivim porastom zaduženja zemalja u razvoju. To je premisa kratkometražnog animiranog filma u produkciji Argentinske nacionalne televizije. Svrha svega je edukacija stanovništva, osobito mlađih generacija, o zlu zvanom privatizacija i antirecesijskim mjerama ekonomskih politika nametnutih iz Međunarodnog monetarnog fonda. U videu, zločesti dečko Francis koji predstavlja MMF, svojevrsni Don Juan - ženi argentinku Patriciu i poslije osvaja kontrolu nad poslovanjem njenog oca - lokalnog poduzetnika.

You need to a flashplayer enabled browser to view this video

 

Na opću radost, vanzemaljci su upotrijebili prolaz kroz dimenziju prostor-vrijeme kako bi spasili čovječanstvo i vratili se kao heroji na svoj rodni planet.

Veoma razočarani pejzažem napuštenih ruševina prilikom sletanja u Buenos Aires, Marsovci putuju unazad kroz vrijeme sve do 1990 gdje im je pomoć pružio Zemljanin, poznati ekonomist koji je tih godina proučavao eksponencijalni rast zaduženja zemalja u razvoju kao mogući uzrok samouništenja ljudske vrste.

Crtić je besplatno distribuiran osnovnim i srednjim školama, mješavina je digitalnih animacija s realnim scenama radničkih protesta i mizernih nastambi, a tu su i bivši aregentinski predsjednik Carlos Menem, i nekadašnji američki predsjednici George H.W. Bush i njegov sin George W. Bush. Pojavljuje se i Domingo Cavallo, ministar ekonomije u periodu u kojem je Argentina postala siroče MMF-a i modna pista Washingtonskog koncenzusa, nakon čega je Argentina proglasila moratorij od 100 milijardi dolara - najveći u svjetskoj gospodarskoj povijesti.

Video je televizijska adaptacija jedne od četiri strip analize Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Buenos Airesu o argentinskom zaduženju. Puno je tih stripova podijeljeno po školama širom zemlje prošle godine, a Marsovci su prikazani na državnoj televiziji prije nekoliko dana. Uskoro i ostale 3 priče postaju animirani filmovi - u jednoj od njih, Međunarodni monetarni fond je definiran kao dežurni krivac.

"Ove su kratke priče kombinacija ekonomije, povijesti, umjetnosti i akademske društvene odgovornosti - inovativni ilustrovani proizvod namijenjen širenju među mladima", navodi Alberto Barbieri - dekan Fakulteta za društvene znanosti.

U Marsovcima, ekonomist spašen od tragične prošlosti 20 stoljeća je vanzemaljcima dao do znanja da je 90-ih istraživao temu cenzuriranu od strane medija: vanjski dug. Dužničko ropstvo - naravno, u pitanju je MMF, ali ga možete zvati Francis.

Povezani članci: 

- Korisni Idioti

- Diktatura Ignorancije i Neznanja

- Novac I Mentalna Higijena

- Alternativni Humanitarni Fondovi, Dodjela Novčanih Potpora

- Novac, Banka I Financijska Enigma Monetarnog Sustava