Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News CERN i Higgsov Bozon, Čestica Koju Bog Ne Želi Da Otkrijemo

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
roman

Nešto se čudno događa oko CERN-a, velikog europskog aparata za razbijanje atomskih čestica.

 

Čestica koju Bog ne želi da otkrijemo bi mogla biti uzrokom sabotaža u kontroverznom akceleratoru čestica CERN, navode neki fizičari.

 

Eksplozije, znanstvenici uhićeni zbog terorizma i tajanstveni kvarovi, nedavni događaji su "CERN Large Hadron Collider (LHC) - Velikom Akceleratoru Čestica" počeli davati pridjev najvećeg svjetskog bolesnog, propalog eksperimenta.Da li se stvarno radi samo o pehu i nesretnim okolnostima ili je nešto drugo i mnogo teže u pitanju?

Ovakve špekulacije se općenito odvijaju u ustanovama za mentalno bolesne no svijet je milionima godina dugom evolucijom kroz više nego sumnjive okolnosti upravo stigao do točke financijskog kolapsa, ozbiljni znanstvenici su počeli ukazivati da je učestalost nesreća i problema u CERN-u veoma daleko od slučajnosti.

LHC - Veliki Akcelerator Čestica, naučnici sugeriraju, mogao bi biti sabotiran zbog budućnosti u kojoj je ostvarivo putovanje kroz vrijeme, eksperiment se zaustavlja tehničkim zastojima koji spriječavaju stroj da ostvari razlog svog postojanja i dovede nas do sudbine koja nam je namijenjena.

Na prvi pogled, ova teorija se savršeno uklapa u luđačku tradiciju povezivanja paljenja akceleratora sa strašnim katastrofama.

Najpoznatija od njih je da 3 milijarde funti vrijedan akcelerator čestica može stvoriti Crnu Rupu sposobnu da proguta cijelu planetu Zemlju, znanstvenicima je ova najdraža i pucaju od smijeha pri njenom spominjanju.

Ovaj put međutim, naučnici su se prestali smijati jer su ideju o putovanju kroz vrijeme lansirala dva ugledna fizičara koji su "vremeplov" poduprli sa rigoroznom matematikom.


Ono što Bech Holger Nielsen (Niels Bohr Institute u Kopenhagenu) i Masao Ninomiya (Yukawa Institute for Theoretical Physics u Kyotu) tvrde je da Higgsov bozon (Higgs boson), čestica koju se fizičari nadaju proizvesti u akceleratoru, može biti nespojiva s našim shvaćanjem prirode.

Što to znači? Prema Nielsenu, to znači da bi se stvaranje bozona u nekom trenutku u budućnosti onda talasalo unatrag kroz vrijeme kako bi zaustavilo što god bilo ono što je uopće iniciralo njegovo stvaranje.

To, kaže Nielsen, može objasniti zašto je uređaj LHC oštećen eksplozijom prilikom gradnje, a i drugi veliki prasak koji je uslijedio nakon njegovog stavljanja u pogon. Da li su nedavna uhićenja vodećih fizičara zbog navodne veze sa Al-Qaedom povezana s time, ostaje neizvjesno.

Nielsenova ideja je usporediva s onom o čovjeku koji putuje nazad kroz vrijeme i ubija svog djeda.

"Naša teorija sugerira da će bilo koji stroj koji pokuša stvoriti Higgsov bozon pratiti loša sreća," nastavio je.

"Ideja o putovanju kroz vrijeme se temelji na matematici, ali može se objasniti riječima da Bog mrzi Higgs čestice i da ih pokušava izbjeći", rekao je Nielsen.

Njegova upozorenja dolaze u osjetljivo vrijeme za CERN gdje se upravo spremaju za drugi pokušaj paljenja Velikog Akceleratora Čestica.

Ideja je da se protoni ubrzaju gotovo do brzine svjetlosti kroz 17 milja dugu podzemnu kružnu pistu uređaja, a zatim svi skupa razbiju.

U teoriji, stroj će stvoriti malu repliku "Velikog Praska", vatrenu kuglu za koju se misli da je obilježila stvaranje svemira.

Ali ako Nielsen i Ninomiya imaju pravo, ovaj najnoviji pokušaj će neminovno dospjeti nigdje kao i oni pokušaji koji dođu nakon ovog, sve dok na kraju CERN kompletno ne napusti svoju ideju uopće.

To je naravno daleko od toga da je ovo prvi znanstveni strah povezan sa strojem LHC.

Tijekom godina, Veliki Akcelerator Čestica je bio cilj protesta, divljih špekulacija i sudskih zabrana.

Pisci naučne fantastike su se naravno također zaokupili ovom temom. U filmu "Anđeli i Demoni", Dan Brown nam predstavlja Vatikan pod prijetnjom uništenja bombom baziranom na antimateriji ukradenoj iz CERN-a.


I "Bogohuljenje", roman Douglas Prestona, najprodavanijeg autora znanstvene fantastike se isto tako bavi sličnom temom, pričom o ludom fizičaru koji želi koristiti akcelerator čestica za komunikaciju s Bogom.

"Five", tv medij prikazuje američku seriju "FlashForward" koja se temelji na romanu Robert Sawyera istog imena u kojem paljenje LHC-a uzrokuje zamračivanje planete Zemlje na dva minuta u kojem njeni stanovnici vide svoje osobne budućnosti 21 godinu unaprijed što im daje priliku za promijeniti budućnost.

Znanstvenici normalno ne vole vidjeti svoje ideje perverzno zakrivljene zbog neznanja, ali posljednjih nekoliko godina su mnogi fizičari počeli pozdravljati način na koji je LHC postao dio popularne kulture. CERN čak i potiče proizvođače filmova na korištenje stroja kao pozadine za njihove produkcije, često i bez ikakve naplate.

Nielsen pred njih postavlja dilemu.

Da li trebaju tretirati njegove prijedloge kao činjenice ili kao fikciju? Većina ga želi smijeniti, ali njegov status znači da moraju ponuditi neku vrstu razloga temeljenog na znanosti kako bi pobili njegove tvrdnje.

James Gillies, fizičar koji je na čelu CERN-ovog odjela za komunikacije, kazao je da Nielsenova ideja zanimljiva teorija, ali da svi znamo da se takvo što ne događa u stvarnosti.

Smatra se da Higgsov bozon svim ostalim elementima daje njihove masu, a bez mase ne bi postojala niti gravitacija.

Ako se uz pomoć LHC-a pronađu čestice Higgs, to će otvoriti vrata za rješavanje svih ostalih vrsta misterija o podrijetlu i naravi materije.

Druga linija istraživanja ima za cilj otkrivanje tamne tvari za koju se smatra da čini oko četvrtinu ukupne mase Svemira, ali koja se sastoji od vrste čestica koje je do sada bilo nemoguće otkriti.


Međutim, možda najveća od svih CERN-ovih težnji vezanih za LHC je istraživanje dodatnih dimenzija Svemira.

Ta ideja poznata kao "Teorija Struna" sugerira da u Svemiru postoji mnogo više dimenzija od onih četiri koje mi možemo opažati.

Neki fizičari smatraju da ako su se milijarde funti potrošile zbog ovakvih ideja, onda nema potrebe za izmišljanjem novih ideja o putovanju kroz vrijeme i sabotažama.

Povijest međutim pokazuje da nije mudro previše brzo odbaciti ideje koje su u početku viđene kao naučna fantastika.

Ono što je rođeno kao znanstvena fantastika je često postalo inspiracijom za velika znanstvena otkrića.

Neki od vodećih znanstvenika CERN-a uzimaju Nielsenove ideje kao ozbiljne.

Brian Cox je izjavio: "Njegove ideje su teoretski važeće. Ono što on radi je igranje okolo po rubovima našeg znanja, a to je dobra stvar".
.

Crom - Free Planet Money, A Choice In The Form Of Alternative Currency That Through Internet And Mobile Banking Is Available To Everyone, Anywhere In The World. Crom - Novac Slobodnog Planeta, Izbor U Obliku Alternativne Valute Koji Je Kroz Internet I Mobilno Bankarstvo Dostupan Svakome, Svugdje U Svijetu. Crom - Denaro Dell Pianeta Libero, Una Scelta In Forma Di Moneta Alternativa Che È Attraverso Internet E Mobile Banking A Disposizione Di Tutti, Ovunque Nel Mondo.Publish Your News

If you are a registered user, you can publish and syndicate your content to the web through this news service.

Crom payment system represents a monetary reform, different way to make the money supply equal to the available supply of goods and services, and a new method to finance the economy without usury. In practise, an ideal opportunity not only for global and local business, but also for movements and projects which promote sustainable natural living, food sovereignty and greater auto-sufficiency, production and consumption of renewable green energy, such as Transition Towns and ecovillages. Crom platni sustav predstavlja monetarnu reformu, drugačiji način da se ponuda novca izjednači s dostupom ponudom roba i usluga, te novu metodu za financiranje gospodarstva bez lihvarenja. U praksi, idealna prilika ne samo za globalne i lokalne tvrtke, već i za pokrete i projekte koji promiču održivo prirodno življenje, prehrambenu suverenost i veću samodostatnost, proizvodnju i potrošnju zelene energije, kao što su u Tranzicijski Gradovi i eko sela. Sistema di pagamento Crom rappresenta una riforma monetaria, modo diverso per livellare l'offerta di moneta con l'offerta di beni e servizi disponibili, e un nuovo metodo per finanziare l'economia senza usura. In pratica, l'occasione ideale non solo per le aziende globali e locali, ma anche per i movimenti e progetti che promuovono la vita naturale sostenibile, sovranità alimentare e una maggiore auto-sufficienza, produzione e consumo di energia verde rinnovabile, come le Città in Transizione e ecovillaggi.    News Categories

.

 Regardless of whether you are the owner of e-shop, small entrepreneurs, worker looking for a housing loan, farmer in financial difficulties or an ordinary consumer who needs to borrow money to buy a new television, Crom Alternative Currency System offers monetary sovereignty and the possibility of life with more democracy and less police, military and lawyers, less taxes and more tourist travels with vehicles that do not pollute the environment, less stress and more free time and going to the restaurant more often... Bez obzira na to jesi li vlasnik elektronske trgovine, mali poduzetnik, radnik u potrazi za stambenim kreditom, farmer u financijskim problemima ili obični potrošač koji treba posuditi novac za kupnju nove televizije, Sustav Alternativne Valute Crom nudi monetarnu suverenost i pruža mogućnost života s više demokracije i manje policije, vojske i advokata, manje poreza i više turističkih putovanja vozilima koja ne zagađuju okoliš, manje stresa i više slobodnog vremena i odlaska u restorane... Non importa se sei il proprietario di un negozio online, piccolo imprenditore, lavoratore in cerca di mutuo per l'acquisto della prima casa, l'agricoltore in difficoltà finanziarie o consumatore che ha bisogno di un prestito di denaro per comprare una televisione nuova, Sistema Di Moneta Alternativa Crom offre la sovranità monetaria e una possibilità di vita con più democrazia e meno polizia, militari e avvocati, meno tasse e più viaggi turistici con veicoli che non inquinano l'ambiente, meno stress e più tempo libero e uscite al ristorante...    Login

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 Tired of financial crisis, public and private debt, high interest rates, increasing inflation, declining purchasing power and excuses? It's a time for a change... something new and completely different... independent monetary and financial system, marketplace and social network - all in one... Umoran od financijskih kriza, javnog i privatnog duga, visokih kamata, porasta inflacije, pada kupovne moći i političkih izvinjenja? Vrijeme je za promjene... nešto novo i sasvim drugačije... neovisni monetarno financijski sustav, tržnica i društvena mreža - sve u jednom... Stanco delle crisi finanziarie, debito pubblico e privato, alti tassi di interesse, inflazione crescente, declino del potere di acquisto e scuse politiche? È ora di cambiare... qualcosa di nuovo e completamente diverso... sistema monetario e finanziario indipendente, mercato e rete sociale - tutto in uno...     Who Is Online?

We have 2833 guests online

Line

nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio Latest Forum Posts