Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Alternativna Valuta: Etički Novac Pokriven Stvarnim Vrijednostima

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator
User Rating: / 3
PoorBest 

Udruga Crom Alternativna Razmjena
Viška 14, 52100 Pula, Hrvatska
association[at]cromalternativemoney.org

Priopćenje Za Medije I Javnost

Ponedjeljak, 16 Travnja 2012                                                        ZA IZRAVNU DISTRIBUCIJU

ALTERNATIVNA VALUTA: ETIČKI NOVAC POKRIVEN STVARNIM VRIJEDNOSTIMA

Tranzicija u bolji svijet i stabilnu održivu ekonomiju kroz progres monetarne kulture putem razvoja novog sustava za procjenu i razmjenu vrijednosti u kojem kao univerzalna stvarna vrijednost bazirana na plemenitim metalima cirkulira alternativna valuta. Voli me slobodno kao etički novac, obračunsku jedinicu, sredstvo razmjene i skladište za vrijednost; ili me ostavi i uživaj u blagodatima fiktivne valute konvencionalnog monetarnog i financijskog kontrolnog aparata.


Koliko nam je i kakvih objašnjenja pruženo za toliko varijabilnu i razornu monetarnu klimu općeg nepovjerenja koja je zavladala svijetom u zadnje vrijeme? Ponekad je najbolja solucija krenuti sve ispočetka, stoga evo nekih pitanja koja se nameću sama po sebi. Svrha modernog obrazovnog sustava je učiti ljude kako razmišljati ili u što vjerovati? Koja je suštinska razlika između toga kad Ivan za 10 kilograma krumpira Marijani da 10 kila paradajza, i kad Marijana za 10 kilograma špinata Ivanu da 10 eura?

Vrijednost je stvarnost koja postoji i izvan okvira zakonskih šifri i regulacija, ili samo pitanje kredibiliteta kojeg mogu poreći neželjene posljedice nepredvidljivih događaja? Što je uopće vrijednost? Čime se vrijednost mjeri? Čime se definira mjera za vrijednost? Prihvaćanje vrijednosti je stvar osobnog ili kolektivnog izbora? Prihvaćanje vrijednosti je stvar slobodnog izbora ili prisile? Transparentnost je komunikacija na koju ljudi ne obraćaju pažnju dok im vjetar puše u leđa, no kad vjetar promjeni smjer prema drugoj dimenziji postojanja, onda je kasno za žaljenje i nadanje u čuda. Na razumljivom jeziku, organizacija bazirana na kulturi slobode informiranja, projicirana prema budućnosti, suočava se s tradicionalnom nesigurnošću financijskih sustava.

Tri sastojka očuvana u svojoj čistoći - zdrava logika, etički i moralni instinkt - dala su život inovativnom zagrljaju između užitka u dobrom okusu i prednostima zdravog života. Iz nesputane kreativnosti Udruge Crom Alternativna Razmjena, izrodio se novi, revolucionarni sustav za procjenu i razmjenu vrijednosti kadar ponuditi tržištu ne samo maksimalnu prirodnu kvalitetu odličnog ukusa, već i korektnim cijenama pozitivno utjecati na životni stil i opće blagostanje kako proizvodnog, tako i potrošačkog sektora. 

Danas se mnogi odlučuju preseliti u alternativna područja, no koliko je njih u stanju ponuditi zaista pravu alternativu? U situaciji svugdje prisutne sumnje u pouzdanost, Sustav Alternativne Valute Crom se pojavljuje kao poštena i održiva 'eco-friendly' solucija koja tržištu može donijeti sigurnost, a prirodi i okolišu olakšanje. Da bi se mašta transformirala u rješenje, mora biti izvediva, a ovaj funkcionalni ekonomski mehanizam rezultat je integracije projektantske kreativnosti i tehnoloških mogućnosti iz radionice ideja čije ambicije u želji za novim, jedinstvenim i najboljim, prevazilaze samo uobičajene popravke i prilagodbe.

Aktualni ambijent u aktualnom periodu i nije baš najplodnije tlo za klijanje inovativnih ideja koje odudaraju od konvencionalne kulture uzgajane na medijskim instrumentima čija je svrha, danas više nego ikad prije, veoma upitna. No odustati s isprikom da ne postoje uvjeti za poduzeti nešto i činiti dobro, nije dobar izbor; ako iza namjere stoje talent, znanje i odlučnost, "nikad ne reci nikad" je puno bolja mogućnost. Suvereni alternativni sustav za procjenu i razmjenu vrijednosti, unutar kojeg između svih ostalih mogućih izbora platnih sredstava cirkulira Crom Alternativna Valuta - mjera za vrijednost proizvoda i usluga definirana fiksnom količinom 5 plemenitih metala i kao takva nepodložna inflaciji - ambiciozni je projekt iza kojeg stoje godine istraživanja i eksperimentiranja kako bi se postigli najviši kvalitet, učinkovitost i sigurnost.

Drugim riječima, radi se o avanturi u izdavanje novca, sektoru koji ne postoji iako ga svi prihvaćaju i u njemu sudjeluju jer se podudara s našim omiljenim hobijem - raditi za novac. Inovacija o kojoj je ovdje riječ, dinamična je i fleksibilna struktura koja nudi mogućnost odbacivanja lažnih krutih shema iz prošlosti što se više ne mogu nositi s promjenjivim potrebama modernog tržišta.

Koja je glavna razlika između službenog globalnog monetarno-financijskog sustava i Sustava Crom Za Procjenu I Razmjenu Vrijednosti? Fiat novac je uzrok monotonih jednoličnih problema, a Crom Alternativna Valuta je zabavna kreativnost iz koje izvire široki spektar različitih solucija. Projekt je 'open source' karaktera, bez potrebe za patentnom zaštitom - što se više budu kopirali i komunicirali naša kultura, slobodan duh, stil življena, intuicija, maštovitost, dosjetljivost i svjesnost da društvena pozicija nije osigurano nasljeđe već se zaslužuje iz dana u dan; to će svijet postajati sve pošteniji, bolji i šareniji za vještine i sposobnosti vezane uz slobodnu individualnost ličnosti unutar kooperativne zajednice.

Oslonjena na čvrste temelje kao što su efikasnost, funkcionalnost i fleksibilnost, u 2012 godini, Udruga Crom Alternativna Razmjena ulazi u novu fazu ekspanzije u kojoj će sposobnost ponude kvalitetnih i inovativnih usluga zasigurno biti od presudnog značaja.

Promovirajući u društvenoj zajednici i poslovnom mravinjaku progres kroz razvoj monetarne kulture u kojoj cvjetaju osnovne moralne i etičke vrijednosti; u suradnji s nacionalnim i međunarodnim, ekonomskim i političkim, socijalnim i kulturnim organizacijama, a po potrebi i sama; Udruga počinje s radom na ostvarenju namjere da Crom Sustav Za Procjenu I Razmjenu Vrijednosti, osim na Internetu, dobije svoj poslovni prostor i na ulicama grada Pule - prostor otvoren svima, istraživačima, članovima, klijentima, institucijama i ostalim subjektima zainteresiranim za otkrivanje novih horizonata. U svrhu bržeg reagiranja i boljeg prilagođavanja novim tržišnim zahtjevima, kako bi se projekt što više približio svom punom potencijalu, Udruga Crom će koncentrirati napore na jačanje svoje organizacione strukture s ciljem daljne realizacije aktivnosti umrežavanja i otvaranja podružnica na nacionalnom i internacionalnom nivou, koje bi bile u stanju doseći raznoliku publiku i maksimalno osloboditi protok i razmjenu ne samo vrijednosti, već i resursa i informacija.

Iz tih razloga, upravo je renoviran layout, osvježena cjelokupna arhitektura sustava za procjenu i razmjenu uključujući i tržnicu proizvoda i usluga, te redefinirana specifikacija same Crom Alternativne Valute, koja bazirana na kombinaciji fiksne količine 5 plemenitih metala umjesto na varijabilnoj fiktivnoj finacijskoj vrijednosti, kao takva u isto vrijeme služi i kao mjera za vrijednost i kao vrijednost same mjere - što je intrizični prerogativ za stvaranje uzbuđenja pri pogledu na etički novac realiziran za svaki novčanik, od kojeg oči zablistaju. Crom Alternativna Stvarna Vrijednost je puno više od običnog gotovog proizvoda, u svijetu u kojem je sve postalo samo potrošna roba ona je transformacija biznisa u drugačiji životni stil - mens sana in corpore sano - u kojem svako može sudjelovati. Osim toga, na putu prema pojavi croma i izvan elektronskih okvira u obliku papirnate novčanice, za čiji će dizajn uskoro biti objavljen međunarodni natječaj, od sada kao platno sredstvo na raspolaganju stoje i Tranzicijski Čekovi. 

 

Sustav Za Procjenu I Razmjenu Vrijednosti

 

Reprodukcija ovog materijala nije ograničena nikakvim oblicima licenci i autorskih prava. Svi oni koji ne žele više biti dio problema - ljudi, tvrtke i institucije - svi oni koji žele postati dio solucije; pozivaju se na širenje ove korisne informacije putem Interneta, medija, i na bilo koji druge pismene, usmene, i vizualne načine.

.

Crom - Free Planet Money, A Choice In The Form Of Alternative Currency That Through Internet And Mobile Banking Is Available To Everyone, Anywhere In The World. Crom - Novac Slobodnog Planeta, Izbor U Obliku Alternativne Valute Koji Je Kroz Internet I Mobilno Bankarstvo Dostupan Svakome, Svugdje U Svijetu. Crom - Denaro Dell Pianeta Libero, Una Scelta In Forma Di Moneta Alternativa Che È Attraverso Internet E Mobile Banking A Disposizione Di Tutti, Ovunque Nel Mondo.Publish Your News

If you are a registered user, you can publish and syndicate your content to the web through this news service.

Crom payment system represents a monetary reform, different way to make the money supply equal to the available supply of goods and services, and a new method to finance the economy without usury. In practise, an ideal opportunity not only for global and local business, but also for movements and projects which promote sustainable natural living, food sovereignty and greater auto-sufficiency, production and consumption of renewable green energy, such as Transition Towns and ecovillages. Crom platni sustav predstavlja monetarnu reformu, drugačiji način da se ponuda novca izjednači s dostupom ponudom roba i usluga, te novu metodu za financiranje gospodarstva bez lihvarenja. U praksi, idealna prilika ne samo za globalne i lokalne tvrtke, već i za pokrete i projekte koji promiču održivo prirodno življenje, prehrambenu suverenost i veću samodostatnost, proizvodnju i potrošnju zelene energije, kao što su u Tranzicijski Gradovi i eko sela. Sistema di pagamento Crom rappresenta una riforma monetaria, modo diverso per livellare l'offerta di moneta con l'offerta di beni e servizi disponibili, e un nuovo metodo per finanziare l'economia senza usura. In pratica, l'occasione ideale non solo per le aziende globali e locali, ma anche per i movimenti e progetti che promuovono la vita naturale sostenibile, sovranità alimentare e una maggiore auto-sufficienza, produzione e consumo di energia verde rinnovabile, come le Città in Transizione e ecovillaggi.    News Categories

.

 Regardless of whether you are the owner of e-shop, small entrepreneurs, worker looking for a housing loan, farmer in financial difficulties or an ordinary consumer who needs to borrow money to buy a new television, Crom Alternative Currency System offers monetary sovereignty and the possibility of life with more democracy and less police, military and lawyers, less taxes and more tourist travels with vehicles that do not pollute the environment, less stress and more free time and going to the restaurant more often... Bez obzira na to jesi li vlasnik elektronske trgovine, mali poduzetnik, radnik u potrazi za stambenim kreditom, farmer u financijskim problemima ili obični potrošač koji treba posuditi novac za kupnju nove televizije, Sustav Alternativne Valute Crom nudi monetarnu suverenost i pruža mogućnost života s više demokracije i manje policije, vojske i advokata, manje poreza i više turističkih putovanja vozilima koja ne zagađuju okoliš, manje stresa i više slobodnog vremena i odlaska u restorane... Non importa se sei il proprietario di un negozio online, piccolo imprenditore, lavoratore in cerca di mutuo per l'acquisto della prima casa, l'agricoltore in difficoltà finanziarie o consumatore che ha bisogno di un prestito di denaro per comprare una televisione nuova, Sistema Di Moneta Alternativa Crom offre la sovranità monetaria e una possibilità di vita con più democrazia e meno polizia, militari e avvocati, meno tasse e più viaggi turistici con veicoli che non inquinano l'ambiente, meno stress e più tempo libero e uscite al ristorante...    Login

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 Tired of financial crisis, public and private debt, high interest rates, increasing inflation, declining purchasing power and excuses? It's a time for a change... something new and completely different... independent monetary and financial system, marketplace and social network - all in one... Umoran od financijskih kriza, javnog i privatnog duga, visokih kamata, porasta inflacije, pada kupovne moći i političkih izvinjenja? Vrijeme je za promjene... nešto novo i sasvim drugačije... neovisni monetarno financijski sustav, tržnica i društvena mreža - sve u jednom... Stanco delle crisi finanziarie, debito pubblico e privato, alti tassi di interesse, inflazione crescente, declino del potere di acquisto e scuse politiche? È ora di cambiare... qualcosa di nuovo e completamente diverso... sistema monetario e finanziario indipendente, mercato e rete sociale - tutto in uno...     Who Is Online?

We have 3601 guests online

Line

nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio Latest Forum Posts