Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Moj Kuhar: Recept Za Obiteljski Ručak U Pola Sata
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Moj Kuhar: Recept Za Obiteljski Ručak U Pola Sata

Moj Kuhar: Recept Za Obiteljski Ručak U Pola Sata 8 years, 8 months ago #763

Moj Kuhar: Recept Za Obiteljski Ručak U Pola Sata

Tata šta ima za pojesti, dragi šta se klopa danas?

Evo jednog od načina kako se uhvatiti u koštac s ritmom nereda i brzim tempom kojeg nam nameće moderan život: Sam Svoj Kuhar - Recept Za Obiteljski Ručak U Pola Sata.

Kuhinja, kulinarstvo, hrana, kuhanje, pranje prljavog suđa...
Ima mnogo njih koji jednostavno zbog toga što su na nekoj dijeti zbog problema s debljinom preziru i samo baciti pogled na dobru hranu, a kamoli nešto od toga baciti u kljun.
Ima i onih koji su jednostavno lijeni za to.
Velika većina ipak za spremanje dobre hrane nema vremena, kuhanje je predugačak proces.

Rekoh sebi danas, nisam Stevo Karapandža, ali bogami nisam ni toliko daleko od njega; hajde da za cijelu porodicu skuham nešto na brzaka, a dobro i ukusno.
Oooh, kuhanje je umjetnost, meni je ovaj sport doista pravi užitak. Opojni mirisi i okusi koji te mogu baciti u komu
Dakle na brzinu sam sve sastojke složio na stol, uzeo mobitel kako bih sve to uslikao i evo mog prvog pravog pravcatog kuhinjskog recepta objavljenog na internetu.
Koje je ime ovom jelu? Nemam pojma, ako se nekome recept svidi, može to predložiti...
Ne znam niti da li ga je bolje jesti za kuhinjskim stolom ili na kauču pred televizijom, probajte pa javite

Okej, idemo, vidim da vam već cure sline na usta.

Na lijevoj strani slike je maslinovo ulje - kupovno.
Na desnoj strani je domaći umak od paradajza.
U sredini je pola kile mljevenog miješanog mesa.
Po njemu su sitno nasjeckani peršin i mrkva.





Nešto biljnih začina i sam uzgajam na balkonu.
Dva koraka na desno i evo me iz kuhinje na terasi.
Ubrao sam tri listića svježeg basilika, oprao ih i prstima pocijepao na sitne komade, a zatim rasporedio po mljevenom mesu.





I origano mi također raste na terasi.
Svježi origano je prava stvar jer ima potpuno drugačiju aromu od onog kupovnog iz vrećice.
Otkinuo sam par grančica, i njih sam oprao i pobacao po mesu.





Luk je neophodni sastojak. Veliku glavicu luka sam isjeckao na sitno i bacio u zagrijanu tavu u koju sam prije toga stavio suncokretovo ulje i malo vode.
Naravno, odmah sam dodao i malo češnjaka.
To se dobro poprži nekih 5 minuta dok luk ne promijeni boju.





Nakon ove faze mog kuharskog umijeća, u tavu sam stavio mljeveno miješano meso skupa sa svim onim začinskim biljem i ostalim dodacima.
Odmah se doda dosta maslinovog ulja i pola čaše vode.
Ova faza traje nekih 5 minuta kuhanja na srednjoj vatri.





Onda u tavu ide domaći šugo od pomidora i nezaobilazna Vegeta.
Na slici ovaj moj specijalitet već počinje nalikovati na nešto.
Iznad tave, ovo jelo već naokolo počinje puštati dobar miris.





Odmah nakon toga u tavu ide povrće narezano na komade srednje veličine.
Krumpir, paradajz, paprika, tikvice i patlidžan.
Dodati sol i papar po ukusu kako vam se već sviđa - meni slano i ljuto, ali ovdje nisam smio pretjerivati.
Sve dobro promiješati.




To bi bilo to, skoro pa gotovo - štednjak, umjerena vatra i još nekih dvadesetak minuta.
Svako toliko promiješati i dodati vode po potrebi.





Hola la, ljudi, evo ga, moj tanjur, obiteljski ručak u pola sata.
Nije zbog toga što sam ga ja skuhao, jelo je zbilja izvrsno, prste da poližeš nakon što si s tanjura kruhom počistio i zadnji ostatak.
Kako tko voli, ja sam za ovu priliku pripremio i bocu, pardon čašu dobrog vina.
Dobar tek!





Priča ima i sretan kraj.
Bez puno pilanja, punog stomaka i s malo ugodne vrtoglavice ako ste pili iz boce a ne iz čaše, da ne bi kvarili dobro raspoloženje, prljavo suđe tik tak pobacate u mašinu i fešta.


  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.13 seconds