Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum Recent Topics
Welcome, Guest
Username Password: Remember me
14 Topics
  • Page:
  • 1

Latest messages

emo
Dokumentom linkanim pri kraju ovog posta kojim ljude što obavljaju funkcije takozvanog 'Načelnika Policijske Uprave Istarske', 'Gradonačelnika Grada Pule', 'Voditelja Zemljišnoknjižnog Odjela Pula Općinskog Suda U Puli' i 'Pročelnika Područnog Ureda Za Katastar Pula' korektno informiram o nekim novim detaljima vezanim za moj život i poslovanje, istovremeno ih još jedanput dodatno podsjećajući na određene važne činjenice s kojima sam takozvane najviše domaće i međunarodne političko-pravne te monetarno-financijske institucionalne autoritete već uredno upoznao u prethodnim navratima - učinjen je s moje strane bitan korak prema finalnoj realizaciji projekta Agroturizam Farma Vivian, čija je svrha omogućiti čovjeku pojedincu što veći nivo samodostatnosti i neovisnosti, između ostalog i prije svega u prehrambenom i ekonomskom pogledu. Pripreme za poduzimanje skorog narednog koraka upravo su u tijeku, a koliko će sve to eventualno imati utjecaja na ono što prijatelji iz Eko Zajednice Gaia budu htjeli konstruirati, pokazat će nadolazeći mjeseci - suradnja između nas u sveopćem smislu za sada se odvija da bolje ne može

Obavijest Slobodnog Suverenog Čovjeka Pulskom Gradonačelniku, Policiji, Zemljišnoknjižnom Odjelu I Katastarskom Uredu
Eko zajednica Gaia
emo
Ovom Obavješću kojom ljude na takozvanim dužnostima 'Gradonačelnika Grada Pule', 'Načelnika Policijske Uprave Istarske', 'Pročelnika Područnog Ureda Za Katastar Pula' i 'Voditelja Zemljišnoknjižnog Odjela Pula Općinskog Suda U Puli' korektno informiram o nekim novim detaljima vezanim za moj život i poslovanje, istovremeno ih još jedanput dodatno podsjećajući na određene važne činjenice s kojima sam takozvane najviše domaće i međunarodne političko-pravne te monetarno-financijske institucionalne autoritete već uredno upoznao u prethodnim navratima - učinjen je s moje strane bitan korak prema finalnoj realizaciji projekta Agroturizam Farma Vivian, čija je svrha omogućiti čovjeku pojedincu što veći nivo samodostatnosti i neovisnosti, između ostalog i prije svega u prehrambenom i ekonomskom smislu. Pripreme za poduzimanje skorog narednog koraka upravo su u tijeku...

Obavijest Slobodnog Suverenog Čovjeka Pulskom Gradonačelniku, Policiji, Zemljišnoknjižnom Odjelu I Katastarskom Uredu
Agroturizam Farma Vi ...
emo
Ovom Obavješću kojom ljude na takozvanim dužnostima 'Gradonačelnika Grada Pule', 'Načelnika Policijske Uprave Istarske', 'Pročelnika Područnog Ureda Za Katastar Pula' i 'Voditelja Zemljišnoknjižnog Odjela Pula Općinskog Suda U Puli' korektno informiram o nekim novim detaljima vezanim za moj život i poslovanje, istovremeno ih još jedanput dodatno podsjećajući na određene važne činjenice s kojima sam takozvane najviše domaće i međunarodne političko-pravne te monetarno-financijske institucionalne autoritete već uredno upoznao u prethodnim navratima - učinjen je s moje strane bitan korak prema finalnoj realizaciji projekta Agroturizam Farma Vivian, čija je svrha omogućiti čovjeku pojedincu što veći nivo samodostatnosti i neovisnosti, između ostalog i prije svega u prehrambenom i ekonomskom smislu.

PREDGOVOR


Nisu vjerovanja ta koja mijenjaju činjenice, već su činjenice te koje mijenjaju vjerovanja.


Činjenica da se svaki pojedini čovjek rađa suveren, sastavna je komponenta Univerzalnog Prirodnog Zakona. Sva intrizična čovjekova prava njegova su neotuđiva prava. Budući da prava u pitanju čovjeku pojedincu nije dodijelila takozvana 'VLADA', niti su ona privilegije čovjeku pojedincu darovane od strane takozvanog 'DRUŠTVA', te s obzirom da ista nisu kreirana ikakvim dokumentima, intrizična prava čovjeka pojedinca posljedično ne mogu biti nikako regulirana, limitirana ili ukinuta od strane takvih autoriteta. Svaki i bilo koji navodni AUTORITET što sa čovjeka pojedinca nastoji oderati njegova intrizična prava, apsolutno je nelegitimni AUTORITET.

Haluciniranje, vrijedi podsjetiti se, znači negdje vidjeti nešto čega tamo nema:
Zbog toga što sam potpuno odgovoran za sve ono što činim, stojeći kao živa fizička realnost tamo gdje stojim - ja sam onaj koji jesam - slobodan suvereni čovjek, bez obzira kakva god me neprirodna izmišljena pravila okruživala i neovisno o tome što drugi kažu tko i što bih po njima tobože trebao biti.

Pošiljaoc:

Aljoša iz obitelji Đurić
Email: aljosa[at]cromalternativemoney.org
Subota, 25 srpanj 2015

Primatelji:

Gradonačelnik Grada Pule
Aktualno: Boris Miletić

Forum 1
52100 Pula - Hrvatska


Načelnik Policijske Uprave Istarske
Aktualno: Dragutin Cestar

Trg Republike 1
52100 Pula - Hrvatska


Pročelnik Područnog Ureda Za Katastar Pula
Aktualno: Alen Tretinjak

Forum 13
52100 Pula - Hrvatska


Voditelj Zemljišnoknjižnog
Odjela Pula Općinskog Suda U Puli
Aktualno: Tea Begović

Kranjčevićeva 8
52100 Pula - Hrvatska


OBAVIJEST IZ PREDOSTROŽNOSTI O POVRATKU ŽIVLJENJU NA GEOGRAFSKOM PODRUČJU TAKOZVANE PULE

- OBAVIJEST PRINCIPALU JE OBAVIJEST AGENTU,
OBAVIJEST AGENTU JE OBAVIJEST PRINCIPALU -

- OBAVIJEST PREDSTAVNIKU JE OBAVIJEST PREDSTAVLJANOME,
OBAVIJEST PREDSTAVLJANOME JE OBAVIJEST PREDSTAVNIKU -


Način dostave: Hrvatska pošta
Preporučena pisma broj:
RC210011771HR, RC210011785HR, RC210011799HR, RC210011808HR


Dragi Boris Miletić i Dragutin Cestar,
kao ljude koji u ulozi takozvanih 'osoba' obavljaju u virtualnom okviru takozvane 'Republike Hrvatske' funkcije takozvanog 'Gradonačelnika Grada Pule' i takozvanog 'Načelnika Policijske Uprave Istarske', premda u biti sasvim nepotrebno ovome vas Obaviješću ipak korektno informiram da sam se s geografskog područja takozvane 'Italije' vratio ovih dana živjeti uglavnom tu, dakle na geografsko područje poznatije kao 'Pula' i okolica.

Dragi Boris Miletić i Dragutin Cestar,
posebno vam u sklopu ove Obavijesti naglašavam, kao ljudima što u ulozi takozvanih 'osoba' obavljaju u virtualnom okviru takozvane 'Republike Hrvatske' funkcije takozvanog 'Gradonačelnika Grada Pule' i takozvanog 'Načelnika Policijske Uprave Istarske': Osim što ću do daljnjeg vlastite životne/poslovne troškove nastaviti pošteno pokrivati izdavanjem platnog instrumenta SOVRO, naravno da moja maksimalno miroljubiva egzistencija na ovom dijelu Slobodnog Planeta Zemlja podrazumijeva, i to pod neizostavno, uživanje svih neotuđivih prava koja mi sukladno Univerzalnom Prirodnom Zakonu pripadaju kao neospornom privatnom vlasniku nad proporcinalnim dijelom cjelokupne društvene svojine iz bivše takozvane 'SFRJ', uključujući primjerice zgradu nekadašnjeg SUP-a a današnjeg MUP-a, zgradu Glavne pošte i sportsku dvoranu Mate Parlova ili recimo hotele Histriu i Pulu te nekadašnju robnu kuću i pored nje veliki poslovni prostor bivše Istarske banke.

Dragi Boris Miletić i Dragutin Cestar,
ukoliko u svojstvu takozvanih 'državnih službenika RH' o tome gajite ikakvu sumnju, na Internetu je javno objavljen nepobitan dokaz da ste krajem drugog mjeseca tekuće 2015 godine ne samo Vi nego i takozvani najviši 'Svjetski Političko-Pravni i Financijski Autorireti' uredno s moje strane obavješteni o početku izdavanja platnog instrumenta SOVRO, u svrhu legitimne naplate/prebijanja dugova između jednog čovjeka i grupe ljudi:

cromalternativemoney.org/index.php/en/me...atni-instrument.html

Draga Gospodo,
ukoliko vam komplicirana financijska tematika baš i nije najbliskija, čak i površnim pregledom javno objavljenih dokumenata o isplati takozvanog kredita dvjema bankama, u tren oka postat će vam savršeno jasno kako je to navedeni platni instrument sposoban legitimno cirkulirati doslovce između neograničenog broja protustrana:

cromalternativemoney.org/index.php/en/fo...m-instrumentom-sovro

Nimalo ne dvojim da gotovo svatko jako dobro zna da je krivotvorenje kriminal. Koliko njih pak zna za maksimu da fikcija zakona ne postoji tamo gdje ima istine, to je već poprilično diskutabilno, kao što su također diskutabilna i svakojaka obrazloženja "misterije" zašto sudionici u platnom prometu prilikom upita "u redu, 100 kuna, ali sto kuna čega?" ostanu nijemi i zabezeknuti. Bez ikakvog zlonamjernog aludiranja, moje je shvaćanje da se vlasništvo utvrđuje neospornim dokazima, kakvim službeno vođena evidencija o vlasničkim i njemu povezanim detaljima može, ali ne mora nužno uvijek i da bude.
Dragi Alen Tretinjak i Tea Begović, kao ljudima što u ulozi takozvanih 'osoba' obavljaju u virtualnom okviru takozvane 'Republike Hrvatske' funkcije takozvanog 'Pročelnika Područnog ureda Za Katastar Pula' i 'Voditelja Zemljišnoknjižnog Odjela Pula', ovim vam Dokumentom uredno stavljam do znanja stvarnost da oko mog privatnog vlasništva nad proporcinalnom dijelom sveukupne društvene svojine iz bivše takozvane 'Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije' nema nikakvog, ni najminimalnijeg spora. Spor je naime definiran kao kontroverzija, tvrdnja jedne strane nasuprot tvrdnji druge strane. Oko mog specifičnog slučaja, definitivno nikakvih - ni najminimalnijih - kontroverzi nema. Kao prvo, zato što suprotna strana u za to predviđenom razumnom vremenskom roku nikakve kontroverze nije iznijela, što ne predstavlja ništa drugo nego njeno prešutno priznanje svih iznijetih činjenica. Kao drugo, zato što suprotna strana nikakve kontroverze nije ni mogla iznijeti budući je moj specifični slučaj prezentiran tako što je umjesto na pretpostavkama baziran na nepobitnim dokazima, a istina je podsjećam definirana kao jedinstveno stvarno stanje stvari o kojem je svaka debata suvišna.

Razlog zbog kojeg vam se danas obraćam 'Gospodine Gradonačelniče Grada Pule' i 'Gospodine Načelniče Policijske Uprave Istarske', iako je to sad kao što sam prethodno naveo u stvari potpuno bespotrebno zbog nemalog broja raznih takozvanih 'domaćih i međunarodnih institucionalnih adresa' koje su već zaprimile Obavijesti s detaljima vezanim za ovaj slučaj - prost je ko pasulj i vidljiv iz samog naslova: Predostrožnost to jest oprez kojemu porijeklo leži u lekciji izvučenoj iz veoma ružnih iskustava (čitaj ratni zločin i ostala teška zlodjela) od mene pretrpljenih krivicom strane čiji sastavni dio i vas obojica činite. Stoga se, koliko god sam to u mogućnosti, trudim unaprijed izbjeći potencijalna tuđa kršenja mira koja bi se na moju štetu mogla izroditi kao posljedica apsurdnog kontradiktornog praznovjerja određenog kruga ljudi da čovjek individualac na ovoj planeti ne može sam sobom slobodno i neovisno samoupravljati, pri čemu ti isti ljudi istovremeno svjesno i dobrovoljno dopuštaju da budu upravljani od strane nekih pojedinaca koji po njima mogu upravljati stotinama milijuna drugih ljudi. Naime nije pretpostavka već neoboriva činjenica: Država je fikcija, i taman da u nju vjeruje 99,9% ljudi ta je okolnost nikako ne može učiniti imalo realnijom. Po mom shvaćanju, više od bilo čega drugog država je način na koji ljudi djeluju, a taj način djelovanja nije nimalo imaginaran već je itekako surovo stvaran. Drugim riječima, bez sile koja autorovim iz nekog interesa izmišljenim pravilima ne osigurava nametanje u praksu, država je obično mrtvo slovo na papiru. Ili kako bi Mujo Husi pomogao ukapirati štos, bilo iz zle namjere bilo stoga što su izmanipulirani, jedni se ljudi halucinirajući egzistenciju nepostojeće države ophode prema drugim ljudima onako kako ih inače nikad ne bi tretirali - em zbog toga jer ne bi imali moć prinude, em zbog toga jer ne bi imali opravdanje.

Zlu ne trebalo, iz predostrožnosti na kraju još jednom u kratkim crtama precizno stavljam na znanje tko sam i što sam - redcima iz Obavijesti naslovljene 'Reapropriacija Suvereniteta - Povrat Otete Imovine - Odšteta', uredno dostavljene 11 listopada 2013 godine aktualnom takozvanom 'Predsjedniku Vlade Republike Hrvatske' odnosno Gospodinu Zoranu Milanoviću, te javno dostupačne na Internetu u obliku priloga 'Obavijesti o činjeničnom Stanju' poslatoj prvom polovicom 2014 članovima Talijanske Vlade, članovima Slovenske Vlade, članovima Europske Komisije, članovima Europskog Suda Pravde, članovima Upravnog Vijeća Europske Središnje Banke, članovima Upravnog Odbora Banke Za Međunarodna Poravnanja, članovima Međunarodnog Suda Pravde, članovima Odbora Guvernera Međunarodnog Monetarnog Fonda, članovima Europskog Parlamenta i članovima Predstavničkog Doma Sjedinjenih Američkih Država:

cromalternativemoney.org/index.php/en/me...ublike-hrvatske.html

* Budući skroz na skroz izvan SUSTAVA i njegovih PRAVILA, Ja - Aljoša iz obitelji Đurić nemam ime, nemam prezime, ne stanujem, nemam prebivalište, nisam rezidentan i nemam nikakvu adresu već bez potrebe za ikakvom dozvolom i/ili licencom jednostavno živim pošteno i miroljubivo svugdje gdje se u datom trenutku nalazim. Kao slobodan suvereni čovjek na planeti Zemlji, pod isključivom sam jurisdikcijom Univerzalnog Prirodnog Zakona. Nikoga ne predstavljam niti itko ima moju suglasnost predstavljati me - posljedično, tko god se na taj način usudio i najminimalnije utjecati na moj život, počinio je zločin. Nagodbe, poslovi i bilo kakvi drugi pokušaji uspostavljanja kontakta, s moje su strane redovito ignorirani ako mi se ne obraća isključivo i nedvosmisleno kao onome koji stvarno jesam, te izričito samo na naznačeni način putem email-a. Jednako postupam i kad mi se pokušava pristupiti uz upotrebu PRAVNOG jezika koji me ni najmanje ne zanima.

* Moje je vrijeme samo moje i samo ja imam isključivo pravo po mojoj vlastitoj slobodnoj volji njime raspolagati. Moje je pravo moje vrijeme drugima naplaćivati po cijeni od 200 Troy unci čistog zlata na sat troše li ga bez moje suglasnosti maltretirajući me na bilo koji način. Isto tako, moje je pravo naplatiti po cijeni od 1.500.000 Troy unci čistog zlata svako nanošenje mi fizičke boli i ozljeda.


Ova Obavijest je sastavljena u pet istovjetno
punovaljanih primjerka, četiri za primaoce i jedan za pošiljaoca.

Bez zlih namjera, osvetoljubivosti, pakosti, lakomislenosti, u dobroj
vjeri i s pridržanim svim osobnim neotuđivim prirodnim pravima.


Planeta Zemlja, 25 srpnja 2015
Aljoša iz obitelji Đurić

Obavijest Suverenog ...
emo
Prekjučer, u nedjelju 26.7.2015, kao što je nedavno bilo najavljeno, održalo se dakle u takozvanoj Puli kod Alekse iz obitelji Pavletić drugo po redu druženje zainteresiranih ljudi za pokretanje nekakvog oblika eko zajednice izvan okvira postojećeg društveno-političko-ekonomskog sustava.
Da ne zaboravim, ta je zajednica dobila svoje ime i prostor u sklopu ovog foruma, pa evo linka: "Eko zajednica Gaia". Što se tiče eventualne zbunjoze oko toga što sad, 'Agroturizam Farma Vivian' i 'Eko zajednica Gaia', 'Agroturizam Farma Vivian' ili 'Eko zajednica Gaia', i slično, jedino što u ovom trenutku mogu reći to je da će navedena nedoumica narednih mjeseci sigurno postati mnogo bistrija, već ovisno o okolnostima koje će se razviti nakon što Aleksa i ja, te još poneko, u pogledu ostvarivanja ključnih preduvjeta za izgradnju farme odnosno farmi zajednički poduzmemo sve ono što dogovaramo ovih dana. Drugim riječima, budući se radi o veoma važnim potezima i namjerama, kako ćemo se prilagođavati budućim novonastalim situacijama to je momentalno nemoguće reći - jedno je sigurno, brige baš i nema obzirom da nam znanja, stručnosti i kreativnosti ne fali.

Vraćajući se nedjeljnom druženju, ružno je vrijeme nažalost zeznulo plan da okupljanje počne već rano ujutro na moru u kupaćim kostimima, pa je sve prebačeno za popodne u njegov kućni vrt. Koristim ovu priliku da se jako zahvalim Aleksi i njegovoj djevojci što su nas već po drugi put sve divno primili i ugostili. Na fotki kojom sam zabilježio događaj, vidljivo je da nas je sve skupa tamo bilo duplo više nego prošli put:Stopostotni porast broja zainteresiranih za mogućnost življenja izvan Matrixa baš i nije sitnica
I opet se na stolu našle razne vrste prirodnih napitaka i hrane, a bogami ni piva nije falilo. Salata od miješanog mesa bila je izvrsna tako da sam smazao 3 tanjura. I biškoti su bili odlični. O raznoraznom povrću koje se zavrtilo na roštilju - da i ne pričam

Razvili se tako između nas razgovori o raznim alternativnim temama i doživljenim iskustvima, a nakon što je predvečer sva tehnička oprema kablovima povezana u jednu cjelinu, čovjek Jadro je počeo s njegovim seminarom - što je ekipa jedva dočekala. Ukratko, čovjek Jadro je na veoma jednostavan i lako shvatljiv način prisutnima stavio do znanja kako je život ljudi u sustavu ništa drugo nego jedna obična igra riječi s jako ozbiljnim posljedicama. Osobno sam ostao ugodno iznenađen koliko je čovjek Jadro duboko uplovio u masu svih tih riječi kojima se svakodnevno non-stop koristimo potpuno nesvjesni njihovog pravog originalnog značenja. U igri riječima, riječ je dakle Bog. Tko igra pravim riječima svaku igru pobjeđuje, tko ne nalazi prave riječi taj je pushiona.Hvala ti čovječe Jadro, hvala svima i do narednog druženja - srdačni pozdravi
Agroturizam Farma Vi ...
emo
Ne da sam danas toliko neočekivano ostao ono što se kaže paf Huh, kakvog li neugodnog zdrma
Dragi svi, evo vam na znanje pa si razmislite hoćete li zajednici 'Gaia' promijeniti ime ili ne. Sad dok je radnja tek u prvim početnim povojima eventualna promjena imena vjerojatno bi prošla bezbolno, no to je tek moje beznačajno mišljenje; kao što rekoh, postoji li za time opravdana stvarna potreba - vidite i odlučite sami.


Helena Gaia, 22.7.2015

Ciao Aljoša,
pročitala sam u nekoj tvojoj objavi, koja je naknadno maknuta, da osnivete zajednicu na 40ha pod imenom Eko zajednica Gaia. Zanimljivo... Iako imam kompulzivnu naviku da, poput svoje imenjakinje, podržavam kojekakve projekte u nastajanju, to ne znači da je megalomanska ideja o komuni na 40ha osvojene zemlje i moj cilj. Maštanje o komuni prepuštam onima koji u komuni nikad nisu živjeli.
S druge strane Gaia zajednica je nešto na čemu grupa ljudi samozatajno, strpljivo i marljivo radi već godinama još od vremena kad gotovo nitko za Gaiu nije ni znao. Odavno smo shvatili da je etika ljudi iz sistema i onih koji ga pokušavaju srušiti identična, kao dvije strane iste medalje, dakle nema je. Zato slijedimo svoj put, poštujući isključivo unutarnje vodstvo, opstajemo i širimo se, ne tražeći ništa ni od koga. Ljudi su, bivajući gosti u našem domu oduvijek pokušavali ugrabiti sve što se ugrabiti dade: energiju, ideje, informacije, usluge, ali nitko se nije sjetio ponijeti sa sobom i ime. Svaka ti čast, ti si svih nadmašio. Na znam u čijem je to duhu, ali u duhu Gaie sigurno nije. Nije čak ni u duhu elementarnog fair playa.
Doduše, ja nemam monopol na ime Gaia, nije to trademark, ali zanimljivo kako se od mnoštva imena ničeg drugog niste sjetili. Zajednica koja želi započeti nešto sasvim novo i originalno, nije u stanju odabrati čak niti novo, originalno ime. Najlakše je nakačiti se na nešto što već postoji, na mukotrpan rad nekolicine ljudi koji već ima svoju prepoznatljivost, svoj energetski otisak u vremenu i prostoru i svoj cilj kojem samozatajno, strpljivo i marljivo idu. To što će u široj zajednici doći do zabune,manje je bitno. Kad je kaos nek je kaos, hajdemo ga malo pojačati da bude zabavnije i da se ljudi malo više namuče. Tko ih jebe.. kad već ne žele pod tvoju 'samoodrživu' kapu, neka pate i nestanu.
Gledajući s vedrije strane, Gaia kult se širi pa makar iz sasvim banalnih, prozaičnih razloga. Tužno je pak što ti razlozi uvjetuju i rezultate. Svaki naziv, svako ime, svako božanstvo nosi svoju energiju i svoje kvalitete. Dajući nazive i ponavljajući imena tih kvaliteta, osnažujemo ih i stvaramo puteve kojima se milost ili nemilost na zemlju spušta. Ima mnoštvo kvaliteta koje čekaju da ih dozovemo, osnažimo i koje žele sustvarati s nama... no ljudi kao ljudi ne vole baš davati svoje vrijeme,energiju i poštovanje nekim nepoznatim (čitaj nekorisnim) kvalitetama, nego će radije uzimati i ugrabiti maksimum od prirode, bogova i drugih ljudi. Zato i biraju ono ime koje je trenutno in, koje će im donijeti najveći dobitak, bez znanja,bez skrupula, ne poštujući ničiji integritet pa samim time niti svoj. A tko je zapravo Gaia kojoj se New Ageri tako prpošno i radosno klanjaju? Božica koja je izrodila mnoštvo djece od koje su mnoga bili neuspjeli eksperimenti, većina grozomorno ružna, primitivna i neizmjerno zla. Mnogu od te djece su očevi poubijali, neku i pojeli, a ponekog je i sama Gaia progutala. Kad netko odabere ime Gaia, uvijek se zapitam o kakvim se budalama tu radi. To što me je na sebi svojstven način prije 30-tak godina zamolila za pomoć, ne čini me ništa manje budalastom. No, znajući tko mi je zaštitnica, ne hodam uokolo skupljajući što veći broj naivnih ljudi u priču koja nije nimalo bezazlena. Poštujem njen dignitet, tragiku i težinu, a također i sudbine ljudi s kojima se susrećem i nikad ih ne vezujem uz sebe ako oni to istinski ne žele. Naravno, Gaia ima mnoštvo drugih kvaliteta, no za većinu ljudi one će zauvijek ostati tajna. Ne zato što je ona škrta, nego što ljudi misle da se blagoslovi mogu osvojiti kao i komad zemlje. Dođeš, zauzmeš i vladaš...bez imalo smjernosti, skromnosti i poštovanja. I zato tajne zauvijek ostaju tajne. Koliko god ljudi pokušavali sa svojom bahatošću, manipulacijama prijevarama proći kroz vrata Znanja, ne ide pa ne ide. Zanimljivo, danas skoro cijeli svijet zna za donedavno zaboravljenu boginju, mnogi naivno i bedasto, bez ikakvog razumijevanja ponavljaju i koriste njeno ime, a stanje u svijetu je gore nego ikad. Nije teško dokučiti zašto je to tako. Ljudska vrsta kakvu smo poznavali je na odlasku, a zemlji je dovoljno da triput zijevne i zauvijek tu skupinu štetočina proguta...ne bi joj bilo prvi put. A s obzirom na postupke većine ljudi, kao vrsta ni ne zaslužujemo bolje.
Možda su nam mnogima ciljevi isti, no tvoji su mi načini odbojni kao i načini mnogih koji iz sistema pokušavaju izaći. Ne vidim u njima nikakav odmak, naprotiv. Unutar sistema sam susrela više slobodnih, odgovornih i kvalitetnih ljudi, nego među frikovima koji se svojom slobodom mogu dičiti samo na fejsbuku. Sistem je ipak samo u glavi, sloboda također. I kao što rekoh, Gaia ima mnoštvo aspekata i slojeva postojanja. Te dimenzije se mogu, ali i ne moraju nikada susresti...i bolje da je tako. A svakom tko iz njenog kaleža želi piti, Gaia će i dati da se napije: nektara, vina, pelina, otrova, krvi...pića ima bezbroj i ona najbolje zna što koga sljeduje. Živjeli!


Aljoša iz obitelji Đurić, 22.7.2015

Zdravo Helena, moram ti priznati da mi ovo tvoje pismo dolazi kao poprilično iznenađenje i mišljenja sam da si me prije izvođenja određenih zaključaka trebala kontaktirati da prvo popričamo, s obzirom da se između nas razvio jedan fini prijateljski odnos ili se meni barem to tako pričinjavalo od prvog trenutka. Bilo kako bilo, evo činjeničnog objašnjenja, a ti si poslije slobodna misliti što god hoćeš iako se ja negdje duboko u sebi iskreno nadam da ovo što prije oboje budemo zaboravili, recimo kao posljedicu trenutnih nesnosnih vrućina:

Prije svega ovo "možda" oko istih ciljeva mnogih samo po sebi znači da nam ciljevi mogu biti i jako različiti. Moj je glavni cilj svima javno dostupan i predstavljen na veoma transparentan način, a zove se jedinstveno originalno 'Agroturizam Farma Vivian' a ne 'Gaia'. Je li način na koji taj cilj pomalo ostvarujem nekome odbojan ili ne, živo mi se fućka - bitno je da je on u cijelosti legitiman, uz što dodajem i činjenicu da je planeta dovoljno velika za ugostiti svačiji razuman način, pa je gužvati se i svađati skroz na skroz nepotrebno.

Slučajno ili ne, Googleov preglednik Chrome je dobio ime upravo u onom trenutku kad se za Crom sajt ozbiljnije na Internetu pročulo, između ostalog zahvaljujući i tome što se pojavio na listi svjetskih alternativnih valuta što koriste software u čijem financiranju uvelike sudjeluje i Google. Najpoznatiji svjetski alternativni kompjuterski operativni sustav zove se "Ubuntu". Na neki čudan način, i u zadnje vrijeme najpoznatiji alternativni masovni izlazak iz sustava, Michael Tellinger je također nazvao "Ubuntu". Na Crom forumu još od polovice 2010 godine postoji dosta aktivna korisnica s imenom zbog kojeg mi se javljaš. Ukucaš li "Gaia" u Google, pojavit će ti se mali milijun rezultata sa svakojakim porijeklima. Nažalost s imenom "Gaia" si daleko od originalnosti, svrstana po vremenu tu negdje među zadnjima, pa ako ne raspolažeš popriličnom svotom novaca za taj neki trademark, onda si totalna pušiona.

Ako je pak ono što ti izgleda jako smeta korišćenje imena 'Gaia' samo u ovom specifičnom slučaju, tu se najvjerojatnije nešto može uraditi, no prvo da nešto rasčistimo oko toga kako sam navodno daleko nadmašio sve lopove koji su izgleda često krali u tvojoj kući:

Aleksu s kojim izgleda imam veoma kompatibilna razmišljanja, upoznao sam tako što sam najprije na Webu naletio na njegov proglas o komadu zemlje kojim će se koristiti i poziv na udruživanje. Stvar mi se veoma svidila i tu se između nas rodila suradnja orijentirana prema izgradnji dvije farme - možebitno susjedne. Eto, zainteresirana ekipa se skupila na druženju prošle subote, i negdje pri kraju začuo se prijedlog da se toj naglašavam njihovoj farmi nadjene ime. Ponovo naglašavam, bez ikakvog mog učestvovanja/sugestije u odabiru imena, netko je izbacio "Gaja" i to je bilo to - ističem debelo podcrtano da ni o tebi ni o tvom projektu tog dana slova nisam zucnuo. Štoviše, ako se sjećaš, ja sam se nedavno tebi umjesto odmoći dobro potrudio pomoći širenjem linkova na Internetu i objavama mojih pozitivnih stavova o tvojim nastojanjima.
Uostalom, budući se Crom forum razlikuje od Facebooka po tome što na njemu nema brisanja kojeg spominješ, moju poštarsku a ne autorsku ulogu u objavama dokazujem ti citirajući samog sebe u 2 navrata: "...evo prenosim poziv Alekse od obitelji Pavletić..."

cromalternativemoney.org/index.php/forum...=30&lang=en#3046
cromalternativemoney.org/index.php/forum...=30&lang=en#3051

Upoznavši se s onim što radiš s toliko puno volje i truda, meni tvoje shvaćanje navodnog "vlasništva" nad imenom "Gaja" nije nimalo odbojno, bez obzira na to koliko se moje neodricanje od mog istinitog legitimnog vlasništva nad proporcionalnim dijelom društvene imovine bivše SFRJ tebi gadilo. Dajući ti do znanja da ti spomenuta ekipa ništa nije ukrala, niti te je ičim oštetila ili ti naudila, a kamoli da ima ikakvih zločestih i ružnih namjera što neosporno tvrdim budući da sam svjedok "spornom" događaju, prijateljski te dakle u duhu fair playa savjetujem:

1)
Registrirani si korisnik Crom foruma, pa ih u njihovoj temi "Eko zajednica Gaia" možeš fino i na pristojan način zamoliti da iz tog i tog razloga zajednici promjene ime

cromalternativemoney.org/index.php/en/fo...9-eko-zajednica-gaia

2)
Na Facebooku si prijatelj s Aleksom, pa ga u vezi s imenom zajednice možeš i tamo kontaktirati ili još bolje dogovoriti s njim susret uživo.

U svakom slučaju, slobodno mu/im možeš reći da je moje mišljenje da bi bilo ok da ti izađu u susret. Hebiga, valjda ne trebam objašnjavati razlog zbog kojeg ste vas dvoje postali Facebook frendovi na moj prijedlog...Helena Gaia, 22.7.2015

Ono što vidim je da se tvoja Agro farma Vivian nakon druženja sa mnom pretvorila u Gaia, a ostalo me se više-manje ne tiče. Meni zbog tog imena ni u džep ni iz džepa, ali sasvim dovoljno da se u mom životu razluče poželjni od nepoželjnih odnosa. Odgovornost se u mnoštvu ljudi uvijek može prebaciti na druge. To je valjda demokracija ili samoupravljanje u kojem odgovornih nema. Ekipu niti poznajem niti ih želim upoznati, imam svoje društvo. Rekla sam što o tome mislim i to mi je dovoljno. Sve u svemu, prethodno razdoblje je pomoglo da se svi koji su mi bitni izdvoje, a ostalima širok put. Planeta je zaista dovoljno velika i nema potrebe niti da se gužvamo niti da se susrećemo. Pozdrav. Helena Gaia


Aljoša iz obitelji Đurić, 22.7.2015

Što se tiče vida, meni je on nedavno popustio pa sam upravo iz razloga da se slučajno ne dovedem u neugodne situacije - kupio naočale. Između onoga u što s tim naočalama gledam i onoga što bi ti u tom istome htjela vidjeti - razlika drastična, počevši od navodnog prekrštavanja 'Agroturizam Farme Vivian' u 'Gaiu', pa sve do lažnog svrstavanja mene suverenog čovjeka među fiktivnu masu u kojoj odgovornih zaista nema ali kojoj zamisli ti svim svojim fizičkim tijelom nepobitno pripadaš. Kako je meni odgovornost veoma draga tema, između ostalog baš zbog toga što bez pune osobne odgovornosti za sve ono što činim ne bi bilo ni nikakvog mog suverenog statusa, od odgovornosti mi nije ni na kraj pameti bježati stoga ovo objavljujem javno na forumu u temi 'Eko zajednica Gaia':

link

Naime navodni sporni akt ovdje u pitanju i povlačenje nečije navodne odgovornosti za tvoju puku izmišljotinu, očigledno je duboka zbrka tebe sa samom sobom, jer bi inače nakon mog objašnjenja kulturno kontaktirala nevine ljude i fino im se zahvalila pomognu li ti izgladiti tvoj personalni nesporazum. Sad što je tu je, a hoće li se raditi o posljedici izmorenosti i nesnosnih ljetnih vrućina ovih dana - tebi na izbor.
Pozdrav, i molim te da me više ne kontaktiraš na email nego ako za time postoji potreba - onda komunicirajmo javno putem ovog foruma.
Eko zajednica Gaia
emo
Zajedničko djelovanje grupe pojedinaca; mene u glavnoj ulozi, u sporednoj ulozi Jadro Čovjek i ulozi svijedoka Jelene Mišić, Bernarde iz obitelji Butorac i Anje Lire u iskustvu izazova predstavljenog pred Nas od samog Stvoritelja na lokaciji Rovinj 21.07.2015 oko 20:00 sati.
Nakon nedeljnog druženja nas petoro i razmjenjivanja znanja pred Nas je sam Stvoritelj postavio izazov da pokažemo uspavanim ljudima znanje kroz naše djelovanje.
Oko 20:00 nakon kupanja na rovinjskoj plaži uputili smo se k automobilu kojeg nismo zatekli tamo di je ostavljen – automobil nije registriran, nema tablice te je ostavljen van kolnika na makadamu di unutar zelene površine stoji znak za invalide ( ali i dalje napominjem na makadamu što nije po zakonu).
Uputili smo se na lokaciju prijevozne službe u privatnoj osobi koja je uposlena od pravne osobe GRAD ROVINJ da bi oslobodio svoje vlasništvo.
Na lokaciju nakon razgovora sa privatnom osobom koja nije željela moje ukradeno vozilo pustiti sa svog privatnog posjeda pozvana je policija koja je utvrdila da je netko zakačio i registarsku oznaku na automobil, a na automobilu je obavijest o uvijetima poslovanja u slučaju odvoza automobila bez moje suglasnosti koja iznosi 100 000 kuna i poštanje reklamnih letaka ili drugih pisanih dokumenata koja iznosi 10 000 kuna.
Nakon razgovora i s policijom i s privatnom osobom postignut je ugovorni odnos koji moji svijedoci potvrdili i sama privatna osoba o dugovanju 100 000 kuna ( nikad lakše zarađenih 100 000 kuna).
2 sata je trajalo utvrđivanje same policije i predstvnika GRADA ROVINJ di isti nisu uspjeli osporit naše navode da makadam nije označen što ruši u potpunosti njihov čin odvoženja koji je knjižen na registarsku oznaku koja uopće nije moja.
Uspješno je prošlo dijelovanje mene i čovjeka Jadre skupa s navedenim svjedocima te smo uspješno oslobodili automobil od počinjene krađe i automobil se upravo Sada nalazi blizu mog doma. Nakon uspješnog preparkiravanja automobila van kolnika policajac nam je pokušao uručiti potvrdu o oduzmanju predmeta (registarske pločice koja nije moja) al na njegovu žalost nije ju imao kome uručiti pošto OSOBE nemaju ruke ni noge da ju zaprime pa se policajac odlučio na bacanje potvrde nama u drugi auto kroz prozor. Potvrda je izbačena na kolnik di je prepuštena raspadanju.
Mogu reć u ime svih da smo oduševljeni ovim iskustvom i da Nas je Stvoritelj okupio u savršenom trenutku. Mene i dalje drži predivan osjećaj pun energije i ljubavi.
Hvala, volim te i samo ljubav <3
p.s. čovjek Jadro je uz moju suglasnost snimao jedan dio našeg iskustva u svrhu zaštite mene pošto su privatne osobe počele gubit balans i prijetile fizičkim obračunom. Pritom su policajci obavješteni o izrečenim prijetnjama te su privatne osobe balansirane. Hvala policiji na barem jednom od provedenih zaštita čovjeka, živog bića.
Čovjek, Fizička Osob ...
emo
Najava još jednog druženja ovog vikenda:
Ja Aljoša opet sigurno dolazim, a želite li to i vi, evo prenosim poziv Alekse od obitelji Pavletić na novi događaj ove nedjelje 26.7.2015 (za točnu adresu kontaktirati Aleksu, a mogu vam je i ja dati):

Nakon predivne subote provedene u društvu iznimnih pojedinaca danas sam se susreo sa još jednom grupom iznimnih pojedinaca, a to su XXXX, XXXX, XXXX, XXXX i XXXX koji će nam se pridružiti u nedelju na cijelodnevnom druženju od 07:00 ujutro do kasnih noćnih sati. Za Vas smo pripremili jutarnjo-dnevno kupanje i roštilj na jednoj od pulskih plaža te navečer pozivam sve zaiteresirane na jedno od mnogih predavanja o pravogovoru - pravnom svijetu i svijetu odgovornosti koje će nam prezentirati XXXX oko 19:00 na lokaciji XXXXXXXXXXXX Pula. Hrana, piće i još jedno preljepo iskustvo Vas čeka.
Nek ste u balansu i ljubavi. Vidimo se
Agroturizam Farma Vi ...
emo
Kako sam ja zamislio izgled kuća jest po dizajnu Timothy Ortona koji je započeo svoju kreaciju po Kini u suradnji sa tamošnjim stručnjacima.

Vanjski izgled vaših životnih prostora koji uključuje prizemlje - dnevni boravak,kuhinja, kupaonica, prvi kat - spavaća soba, i podrum.Na sljedećoj slici je prikaz kuće iz vana.


Unutrašnji prikaz životnog prostora.


Kuće će imat solarno i vjetro napajanje, cijevovod i kanalizaciju, osvjetljenje i ventilaciju. Kuću neće trebat nit zagrijavat nit hladit. Gradit će se od prirodnih materijala pozicionirane po magnetnim polovima i suncu.
Eko zajednica Gaia
emo
Pozdrav svima.
Nakon upoznavanja i dogovaranja sa grupom pojedinaca okupljenih oko kreacije eko zajednice možemo reć da imamo ime zajednice na području koje se nalazi između Vodnjana i Marčane i proteže se na svekupnih 41 haktar površine pod nazivom "Gaia".

Eko zajednica će raspolagat najmodernijom pa čak i ispred "vremenskom" visokom tehnologijom u službu čovjeka-pojedinca-grupe pojedinaca u simbiozi sa prirodom i ne remećenjem iste.

Energija viših vibracija je došla i došao je trenutak manifestacije nje kroz svih nas. Samo ljubav i samo sreća <3

Eko zajednica Gaia
emo
Zahvaljujem svima na odazivu i dolasku. Imam jako dobru vibru da ćemo napravit od ovoga neviđeni show koji još dosadašnja grupacija ljudi pod teritorijem Hrvatske nije vidjela.

Započeli smo našu kreaciju i želim nam svima puno sreće, ljubavi i balansa u nadolazećim kreacijama.
Agroturizam Farma Vi ...
emo
Po temperaturi od 500 stupnjeva okupilo se nas desetak jučer u Aleksinom malom kućnom vrtu blizu takozvane Punte na geografskom području poznatijem kao Pula. Trebalo nas je biti i više, ali neke žene u štiklama nažalost ostale zablokirane u rastopljenom asfaltu
Kao i najavljeno, susret nimalo formalan nego je to bilo jedno lijepo prijateljsko druženje. Ja s 47-48 godina najstariji i to podosta, što je više nego pozitivno budući da na mladima svijet ostaje. Neki se već bave obrađivanjem zemlje, a neki već imaju poprilično iskustvo u življenju u prirodi odnosno suživotu s drugim ljudima unutar eko zajednica daleko od gradske vreve.

Sve u svemu, u svima želja za nekom drugačijom realnošću od ove "aktualne" koju ne samo naše malenkosti već cijelo čovječanstvo s teškom mukom proživljava. Naravno, svako ima neko svoje viđenje, a ta viđenja variraju od totalnog rezanja svake veze sa sustavom pa do nekakvog oblika osobne i zajedničke neovisnosti u okvirima sustava.

Druženje je dakle počelo tako što smo se prvo svi upoznali, i zatim začeli spike o širokom temama: vegetarijanstvo, obvezno cijepljenje, policija, školstvo,... Između nas stol, a na njemu piće i razno osvježavajuće voće... Aleksina djevojka poslužila nas je super kavom kakvu nikad do sad nisam probao - hladna i puna pojma nemam da li samo voća ili i povrća.

Onda je došao red na Aleksinu prezentaciju, tu je on nama prisutnima predstavio kako se pojedinac može izdvojiti iz sustava i osloboditi od zakonskih lanaca kojima je društvo okovano - uglavnom bazirajući se na cijeloj onoj priči o razlici između fiktvne osobe i živog ljudskog bića. U tom Aleksinom izlaganju smo svi pomalo učestvovali, ko s pitanjima ko s njegovim osobnim sagledavanjem prezentiranih informacija.

Iznenada su stigle dvije jumbo pizze i tu smo onda napravili, da se tako izrazim - stanku, pauzu ne bih znao reći od čega jer je cijelo vrijeme atmosfera bila skroz na skroz ležerna i opuštena.
Poslije sam ja okupljene ukratko upoznao s platnim instrumentom SOVRO i načinom na kojim je njime kompletno zatvorena financijska podloga za izgradnju 'Agroturizam Farme Vivian'.
Aleksa je potom nastavio o permakulturi te sličnim stvarima o zemljištima i biljnom svijetu, te naveo njegova razmišljanja kako na budućoj farmi odnosno farmama implementirati najsuvremeniju tehnologiju i mehanizaciju...

Prošlo je tako otprilike 5 sati ugodnog ćakulanja i boljeg upoznavanja, kad je netko predložio pravac more. Tu smo se ekipa pomalo razišli, ja im se nažalost nisam mogao pridružiti jer me klinac čekao doma.
Kako drugačije zaključiti ovo moje "novinarsko" izvještavanje nego pozdravom do skorog sljedećeg druženja
Agroturizam Farma Vi ...
emo
Ja Aljoša sigurno dolazim, a želite li to i vi, evo prenosim poziv Alekse od obitelji Pavletić na događaj ove subote 18.7.2015 (za točnu adresu kontaktirati Aleksu, a mogu vam je i ja dati):

Pozdrav svima. Došlo je vrijeme da se informiramo, organiziramo, podružimo i upoznamo svi koji su iskazali nekakav interes za kreacijom eko zajednice van postojećeg sustava. Stoga Vas pozivam u subotu u moj mali raj na XXXXXXXXXXXX Pula.
Okupljanje će bit oko podne, bit će hrane i pića tako da ne morate nositi ništa sa sobom osim ako želite donjet štogod, to je ipak vaša slobodna volja.
Ono što vam želim prezentirat jest prvi koncept kako bi ta naša zajednica izgledala, čime bi se bavila, što bi imala osigurano i kolka bi joj sloboda bila.
Stoga Vas očekujem na našem prvom zajedničkom druženju koje će se odvijat svakog tjedna kako se dogovorimo i kako nam svima najviše odgovara.
Agroturizam Farma Vi ...
emo
Pozdrav svim forumašima
Evo smo se ja Aleksa od obitelji Pavletić i Aljoša uslikali danas (13.07.2015) na prvom od naših dogovorenih redovnih radnih susreta:

Agroturizam Farma Vi ...
emo
Susreli smo se sad jedno večer Tonchi, Aleksa od obitelji Pavletić i ja Aljoša iz obitelji Đurić. Našli se uživo tik do mora u takozvanoj Gortanovoj uvali i uz pokoje piće dobro ispričali. S Aleksom sam se inače sreo i prije toga. Uglavnom vibra je super te se otvorio novi niz divnih mogućnosti. Našli smo na kartama jednu potencijalnu lokaciju za 'Agroturizam Farma Vivian' pa ćemo se uskoro zajedno tamo zaletiti i izviditi na što to područje u stvarnosti liči. Osim toga, s Aleksom sam se dogovorio da bi bilo super da u ovoj takozvanoj Puli počnemo organizirati redovna tjedna druženja s ljudima koji simpatiziraju izlazak iz sustava i osobni suverenitet.
Usput obnavljam mnoga stara poznanstva i sklapam nova. Moram si ovdje nanovo organizirati život, u čemu je SOVRO nezaobilazna stavka... Sve u svemu, jako sam dobro i pozitivno raspoložen, mislim da ćemo jednom kad se definitivno odlučimo za lokaciju početi prašiti rokericu da će to biti milina.
Agroturizam Farma Vi ...
14 Topics
  • Page:
  • 1

Who is online

In total there are 171 users Online  ::  0 Members and 171 Guests 
Legend ::   Site Administrator Global Moderator Moderator User Guest
  • Total Messages: 2789 | Total Subjects: 1055
  • Total Sections: 5 | Total Categories: 105
  • Today Open: 1 | Yesterday Open: 0
  • Today Total Answer: 2 | Yesterday Total Answer: 1
Time to create page: 0.33 seconds