Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum Recent Topics
Welcome, Guest
Username Password: Remember me
17 Topics
  • Page:
  • 1

Latest messages

emo
Pozdrav glavnom administratoru i vodji,
hvala na pozivu i odzivu. Pozdrav ostalima koji ce pratiti i ucestvovati.
Svidja mi se radost novog pocetka i realizacije ovog projekta, verujem da ce nas biti sve vise sa slicnim teznjama.
Svako dobro!!!
Agroturizam Farma Vi ...
emo
Agroturizam Farma Vivian: Dogovaranja I Izvještavanja O Procesu Realizacije


Kad je (hm, ako je) onomad zakoračio na površinu Mjeseca, Neil Armstrong je rečenicom "ovo je mali korak za čovjeka, a velik za čovječanstvo" ušao u povijest. Iako "non voglio mica la Luna" (što bi rekao Zucchero) - u pripremama za 'Agroturizam Farmu Vivian' više je detalja o kojima treba voditi računa nego kad se organiziravala misija 'Apollo 11. A to nikako ne bi smio biti slučaj. Nažalost, u krutom takozvanom klasičnom svijetu u kojem je klasika održavana prvenstveno kroz takozvanu "legalnost" i takozvane "financije" (vidi na linku zeleno-crveni tekst), fleksibilna neklasična ideja, koliko god ona dobra bila, sama je po sebi unaprijed osuđena na propast pristupi li se njenoj realizaciji na uobičajene tradiconalne načine.

Ostvarene su sve pretpostavke neću da kažem. Iz jednostavnog razloga što se 'Agroturizam Farma Vivian', umjesto na pretpostavkama na kojima funkcionira klasični svijet, rađe zasniva na nepobitnim činjenicama. Stoga, ispunjena su dva osnovna uvjeta kako za samu izgradnju 'Agroturizam Farme Vivian', tako i za njenu naknadnu dugoročnu (samo)održivost:

- nepobitna je činjenica da 'Agroturizam Farma Vivian' i "legalnost" nemaju niti jednu jedinu zajedničku dodirnu točku. Što naravno nikako ne znači apsolutnu slobodu budalaštine, budući da su legitimitet 'Agroturizam Farme Vivian' i Univerzalni Prirodni Zakon usko povezani;

- nepobitna je činjenica da je 'SOVRO - Suvereni Platni Instrument' sposoban prebroditi svaku "financijsku prepreku" u konstruiranju 'Agroturizam Farme Vivian'.

Ljudska se vrsta uokvirila u bankarsko i političko viđenje života i novca. Manevarskog prostora u sklopu te percepcije, doduše nije da nema, no evo uzmimo se recimo jednog komada čistog bijelog platna. Ispred njega okupilo se mnoštvo gledaoca i duboko zapiljilo u koloniju bijelih mrava kojoj predstoji kataklizma od koje nikakvog spasa nema, tako da svakom od ovih sićušnih insekata ne preostaje drugo nego jedino izabrati hoće li poginuti junački, kukavički ili na neki drugi način. U istom trenutku tuda prolazio Mujo, pa privučen žamorom gomile i on se usredotoči na bijelo platno. Nakon par minuta počne se tresti, pa veli: "E vala usrah se od zime pored ovolikog snijega i leda". Ono što želim reći je da u ovom "umjetničkom djelu" nije nemoguće vidjeti i bezveznu praznu bijelu sliku, pa visokovrijedno postaje bezvrijedno dok si rekao keks. Tako stvari stoje kad se radi o pretpostavkama, niti jedna nije valjanija ili manje valjanija od druge, svaka svakoj može konkurirati i tu se na kraju sve svodi samo na marketing, pa netko maštovitiji a netko hebiga moćniji.

'Agroturizam Farma Vivian' niti je, niti želi biti sudar s klasičnim svijetom. Štoviše, niti je klasični svijet zanimljiv 'Agroturizam Farmi Vivian', niti ona njemu želi biti interesantna. Ako takozvane "fizičke osobe" eventualno pak ocijene da bi ovaj veliki korak za čovjeka, mogao iz nikakvog izrasti u veliki korak također i za čovječanstvo, po volji im bilo... Osobno smatram da je blago se prizemljiti puno bolje nego tresnuti s Mjeseca, što se najizglednije vrlo skoro sprema, no svako ima pravo misliti ono što hoće, i sve ok dok se pogrešna mišljenja ne počnu iznositi kao tvrdnje.

Mene je evo obuzela dobra vibra. U zadnje vrijeme i preko Interneta i uživo upoznajem sve više ljudi koji ne samo što mijenjaju način razmišljanja, već se drugačije i u praksi počinju ponašati. Posjetih tako nedavno neke kuće, imanja, jedrilice... Najštosnije mi bilo kako žena oficijalno ne plaća autoceste, no o tome nekom drugom prilikom...

Dakle, to dobro raspoloženje, i evo sad rezultata objavljivanja oglasa "Traži se projektant/konstruktor za agroturizam farmu" kojima sam izuzetno zadovoljan.
Javilo mi se podosta stručnjaka - arhitekti, projektanti, građevinari, permakulturni dizajneri; osim u poslovnom smislu, neki mi kažu da se u potpunosti slažu s razlozima pokretanja 'Agroturizam Farme Vivian', jedni mi otvoreno priznaju da se osjećaju skroz na skroz robovi, drugi mi kažu da su neslavno završili pokušavajući i sami s betona otići živjeti u zelenilo...
Pošto oglas nije bio, da se tako izrazim, uobičajene naravi i sadržaja, koristim ovu priliku da se najiskrenije zahvalim svima onima što su mi na njega odgovorili

Između mene i jednoga od tih majstora svog zanata, zaiskrilo je ono nešto posebno već na prvi kontakt. Ispostavilo se da izgleda plivamo u sličnim vodama i da u njima veoma slično dišemo. Dakle, odlučih se s kime krećem. Složili smo se da početak umjesto kao nešto strogo obvezujuće rađe bude nekakva vrsta probe, nekih mjesec-dva dana. Ovdje, u ovoj temi foruma, dogovarat ćemo se i javno izvještavati o napredovanju projekta 'Agroturizam Farma Vivian'. Odmah mi je ukazano da kvalitetna realizacija 'Agroturizam Farme Vivian' zahtjeva puno više od samo jednog majstora svog zanata, što automatski znači da mom novom poslovnom partneru povjeravam ulogu nekakvog koordinatora u tom smislu, već ovisno o potrebama kako se koja bude ukazivala.

Evo o kome je riječ: MA Arh Kristina Kljajić Inaurum.
Ono što me jako privuklo kod Kristine nije diploma s arhitektonskog fakulteta, već to što su je ne samo u profesiji nego i generalno u životu zaintrigirali alternativni putovi, pa smatram da je Kristina kao arhitekt koji je stekao samostalnost u obrazovanju i usavršavanju sposobna dobro i na pravi način razumijevati i sagledavati uticaje inženjerskih rješenja na životnu sredinu i lokalnu zajednicu.
Ekološka arhitektura, odnosno (samo)održiva arhitektura kroz prirodno građenje i biokonstrukcije po principima permakulture, izbor su kojeg Kristina Kljajić Inaurum nastoji primjeniti u sklopu inicijative za rekonstrukciju, revitalizaciju i preporod ruralnih sredina u maksimalno samodostatne cjeline. Inače, inicijative kojoj je u posljednje vrijeme posvetila poprilično vremena i truda.
Krajobrazni arhitekt Kristina Kljajić Inaurum i 'Agroturizam Farma Vivian', po svemu sudeći, imaju mnogo toga zajedničkog. Bezbroj sam puta isticao kako povratak na farmu nije povratak u prošlost već povratak u budućnost, pa ću evo u pogledu svega onoga što 'Agroturizam Farma Vivian' predstavlja citirati Kristinu tumačenjem koje mi se mnogo dopalo, preuzeto iz jednog članka s Interneta: "Ne radi se o vraćanju u 19 stoljeće, kako neki površno sude, već o implementaciji svih savremenih znanja u jedan ekološki pristup životu, radi budućnosti svojih porodica".

Od svih točaka na dnevnom redu, trenutno su mi najvažnije ove dvije: Prva je napraviti jednu prostu skicu 'Agroturizam Farme Vivian', onako ko za malu djecu, bazirajući se na opisu iz oglasa. Jednom kad je ta osnovna skica gotova, treba je sagledati sa stručnije strane i malo profesionalno dotjerati, do nivoa na kojem onda postaje moguće posvetiti se drugoj točci dnevnog reda, što bi bilo pronaći koja bi se lokacija ne previše udaljena od takozvane Pule najprikladnije uklopila u zahtjeve koji se postavljaju i načine na koje će agroturistička farma funkcionirati.

Čujem neki se masno bogate prodajući kao legalni vlasnici takozvane parcele na Mjesecu. Svaka im čast na dosjetljivosti; nije mi poznato gdje pronalaze kupce, ali ako im tako dobro ide, nek im je sa srećom.
'Agroturizam Farma Vivian' niti je parcela, niti je u takozvanoj Republici Hrvatskoj; 'Agroturizam Farma Vivian' je zemlja na Zemlji. Stoga, ako zemlju na Zemlji eventualno od nekoga bude trebalo kupiti - u što čisto sumnjam al nikad se ne zna - onda kupnja te eventualno tuđe imovine dolazi u obzir isključivo od njenog legitimnog vlasnika. Pri tome valja imati na umu da se legitimnost vlasništva ne potvrđuje pjenom na ustima pobješnjelog takozvanog suca. Ne, jedini valjani dokaz o nečijoj legitimnosti vlasništva je dokument u kojem se prethodno Kreator zemlje na Zemlji, odnosno njen neporecivo nepobitni legitimni prvi vlasnik - bilo Bog bilo Majka Priroda - vlastitim autentičnim potpisom odrekao svoje vlasničke titule u dakle tuđu korist.

Draga Kristina, želim ti dobrodošlicu na ovaj forum, na kojem je, usput rečeno, registracija novih članova zatvorena već poduže vrijeme; točnije rečeno od kad je postao meta neprestanih divljačkih pokušaja hakiranja - jednom nažalost uspješnih. Sad se i ti lijepo oglasi po prvi put, provjeri da s forumom sve šljaka ok, pa onda idemo grabiti naprijed
Agroturizam Farma Vi ...
emo
Rezultate ovog oglasa "Traži se projektant/konstruktor za agroturizam farmu" objavio sam u sklopu novootvorene teme na forumu naslovljene "Agroturizam Farma Vivian: Dogovori I Izvještaji O Realizaciji".
Traži se projektant/ ...
Category: Prilike
emo
From: aljosa[at]cromalternativemoney.org
To: JUST-CHARTE[at]ec.europa.eu
Date: Thu May 21, 2015

-------

Dear Ms Chiara Adamo,

if intended destination is aljosa[at]cromaltemativelnoney.org, and intended recipient is Aljoša Đurić, then I'm sorry to inform you about the following: since the intended destination does not match the intended recipient, your e-mail message has unfortunately ended up in wrong hands.

I wish you a nice day.

PS. Google just told me that you are an Italian native speaker, so the attached two documents can maybe help you in troubleshooting email delivery issues.

---
I Am Me, A Man Sovereign And Free
Aljoša from the Đurić family
All Natural Rights Reserved, Without PrejudiceBankrot Hrvatske: Ko ...
emo
From: JUST-CHARTE[at]ec.europa.eu
To: aljosa[at]cromalternativemoney.org
Date: Thu May 21, 2015


-------

Ref. Ares(2015)1799772 - 28/04/2015
EUROPEAN COMMISSION
DIRECTORATE-GENERAL JUSTICE AND CONSUMERS
Directorate C: Fundamental Rights and Union Citizenship
Unit C1: Fundamental Rights and Rights of the Child
Head of Unit

Brussels, 28 AVR. 2015
JUST/C1/VD/ts/1877697s

Aljoša Đurić
aljosa[at]cromaltemativelnoney.orgDear Mr Đurić,
I refer to your letter of 20 February 2015 addressed to the President of the European Commission by which you transmit a request for financial compensation.

Under the Treaties on which the European Union is based (1), the European Commission has no general powers to intervene with the Member States. It can only do so if an issue of European Union law is involved.

On the basis of the information provided in your complaint, it does not appear that the Member State concerned acted in the course of implementation of Union law. For this reason, I regret to inform you that it is not possible for the European Commission to follow up on this issue. In such cases, it is for Member States, including their judicial authorities, to ensure that fundamental rights are effectively respected and protected in accordance with their national legislation and international human rights obligations.

Yours sincerely,
Chiara Adamo

-------

(1) Treaty on European Union and Treaty on the functioning of the European Union
Commission européenne, B—1049 Bruxelles / Europese Commissie, B-1049 Brussel - Belgium.
Telephone: (32-2) 299 11 11.
Office: M059 5/066. Telephone: direct line (32-2)2996960. Fax: (32-2) 2967623.
vincent.degaigne[at]ec.europa.eu
Bankrot Hrvatske: Ko ...
emo
Novac i državna zajednica su u osnovi dvije poprilično slične stvari. Oboje potrebuju širi krug korisnika. I oboje mogu izazvati kako pozitivne, tako i negativne učinke. Bila to samo posljedica loše sreće ili ne, činjenica je da nažalost, od samog davnog početka, uporaba i novca i državne zajednice rezultira očajnim performansama kad je u pitanju populacija. Pitanje koje se ovdje samo od sebe nameće, očigledno je zbunjoza kako je moguće da tolika stoljeća prolaze, a defekti još uvijek bivaju neispravljeni? Bila to samo posljedica lude sreće ili ne, činjenica je da od samog davnog početka, uporaba i novca i državne zajednice rezultira gotovo nevjerovatnim performansama kad je u pitanju njih donedavno "jedan", a u zadnje vrijeme zvanih "0.001%". Kako su ovi takozvani "0.001%" ujedno i dizajneri samog novca i državne zajednice, s njihove strane bilo bi potpuno suludo popravljati nešto što ne samo da nije pokvareno, već više nego perfektno funkcionira.

Osim državnoj zajednici, novac je također veoma nalik i životu. Naime i jedan i drugi su lažni. Čovječanstvo živi lažni život i upotrebljava lažni novac.

Nerazumijevanje situacije dovodi prosječnog čovjeka u zabrinjavajuće nepovoljan položaj. Isto važi i za ostale, indoktrinirane u vjerovanje da je sve prekrasno iako nije. Dakle za one što gajeći povjerenje u tiranine, u iluziji jednakosti i ravnopravnosti te svoje tlačitelje brane, uzimajući istovremeno za neprijatelje one koji im pokušavaju otvoriti oči i osloboditi ih od mentalnog, dužničkog i svih drugih vrsta ropstva. Drugim riječima, iako ih je svakim danom sve manje, prvenstveno zahvaljujući neovisnim izvorima na Internetu što necenzuriranjem informacija pružaju alternativu status qou-u korporativne propagande i dezinformacija vladajućih, onih nesposobnih prihvatiti kako se zaista odvija svijet još je uvijek previše.

"Ja nisam educiran, ja sam inspiriran. Da sam educiran, bio bih običan papak" - Bob Marley. Čovjek buđenjem prestaje biti dio mase i postaje individualna jedinka. Samim time, probuđeni čovjek prestaje pričati naivnim jezikom kapitalizma protiv komunizma, odnosno diktature protiv socijalizma ili demokracije. On je od jutros svjestan stvarnosti da je malte ne sve oko njega u principu organizirani kriminal, uključujući djelovanje lažne oporbe kao sastavnog dijela samog, totalno korumpiranog sustava.

S vrha piramide organiziranog kriminala, uska grupa elitnih bankstera u potpunosti kontrolira vlade i parlamente kojima onda pak, u takvom položaju i situaciji, ne preostaje mijenjati ništa drugo izuzev bezveznih šupljih priča lansiranih kroz podmićene medije u obliku dominantnih društvenih tema. Majstorski se koristeći omiljenim starinskim oružjem za masovno odvraćanje pažnje, tj. ideologijama i religijama, vlade i parlamenti poslušno izvršavaju zadaću širenja duboko pogrešnog shvaćanja načina na koji moderna civilizacija funkcionira.

Da društvo nekim slučajem samo sebi iz ničega izdaje novac koji je isprazna nula, možda bi se i moglo progutati da je u pitanju stravično glupa pogreška. Međutim, budući da je svijet sredina u kojoj takav novac cijeloj javnosti izdaje jedan privatnik, pa još zahvaljujući vladi i parlamentu ni na jedan drugi način nego u obliku kamatonosne posudbe, bolji i konkretniji primjer organiziranog kriminala teško da se može navesti. Koliki su uistinu razmjeri ove prevare? U ambijentu u kojem je novac životni sok, bez novca svako biva odsječen od života i osuđen na smrt. Pristup novcu, dakle, elementarna je pretpostavka za opstanak svakog pojedinca, a samim time ujedno i čitavog kolektiva. Shodno tome, iz jednog se glavnog ventila zatim razgranavaju drugi ventili, po jedan za svakog od nas individualno. Pa nekome stižu veće količine životne tekućine, nekoma manje, a ovisno o raspoloženju "više sile", ponekad se zna desiti i da svi danima skapavamo bez ijedne kapi. Sve užurbaniji marš prema elektronskom novcu sam za sebe najbolje govori u kakvoj je predkolapsnoj situaciji trenutno planetarni finacijsko-ekonomski sustav. Pri tome valja imati na umu da je u pogledu prethodno spomenutih ventila, upotreba gotovog "novca" predstavljala barem koliko-toliku mogućnost njihovog bajpasa, što prelazak na elektronski "novac" u potpunosti otklanja.

U međuvremenu, sve je više nas pojedinaca koji se jedan za drugim uspjevamo dovoljno duboko prokopati kroz mračne tajne "aktualnog" društveno-političkog uređenja. Naravno da nam kao takvima "aktualni" sustav potom predstavlja apsolutno neprihvatljivu opciju. Zato širimo naša krila i izvan zauvijek odlijećemo. I naravno da nema tog razloga zbog kojeg i svi ostali ljudi ne bi mogli poletjeti. Što je netko prethodno dublje zašao i opširnije istine otkrio, to će poslije veće visine doseći i uravnoteženije krstariti na vjetrovima promjena.

Indoktrinacija generacija i generacija vjerovanjem da je klasično bankarstvo čovjeku isto što i vatra i voda, ostat će prohujala s vihorom. I nikad se više neće ponoviti. Jer kao takva jednostavno ne može opstati. Izdavanje bezvrijednih papira i njihova razmjena za stvari od vrijednosti nije bankarstvo već kriminalna djelatnost krivotvorenja kojom oni što ne proizvode ništa od vrijednosti kradu od onih koji proizvode vrijednosti. Mi, ljudska bića, mi smo sposobni biti kreativni, mi smo sposobni za puno više nego prepustiti se konceptima, pogotovo ovakvima o novcu i životu što nam ih poturaju bankari i političari.

Aljoša, jako simpatiziram tvoju namjeru ostvarenja agroturizam farme. I nadam se da će oglas "Traži se projektant/konstruktor za agroturizam farmu" što prije uroditi onime zbog čega si ga postavio na forum. Nikad se ne zna, ali je za očekivati da se još poneko ubrzo povede za tvojim primjerom ili poduzme nešto slično u tom pravcu. Ponuda za 8 dodatnih obitelji me veoma prijatno iznenadila
Ako trenutnu cjelokupnu situaciju uzmemo za prijelaznu, onda u toj tranziciji, s obzirom na još uvijek dosta nepovoljne okolnosti, farma zaista izgleda kao jedan od najrazboritijih i najlogičnijih izbora. Među ostalim oblicima neovisnosti i samostalnosti u kojima je na farmi moguće uživati, prehrambeni suverenitet je u odnosu na spomenute još uvijek dosta nepovoljne okolnosti svakako od kritičnog značaja.

Najbolja su rješenja uvijek ona najjednostavnija. AgroTurizam Farma Vivian, kako si je nazvao, je s time potpuno u skladu, jer kad je problem sustav, onda jednostavnijeg rješenja od ne biti u sustavu prosto nema. No što se tiče jednostavnih rješenja, tu ti prijatelju skidam kapu na zdravoj ljudskoj kreativnosti kroz koju si postao platno sposoban čitav projekt o agroturizam farmi izvesti, koliko koštalo da koštalo. Potez bez premca. I upravo toj toliko esencijalnoj karakteristici, ljudskoj kreativnosti, želim posvetiti sljedeće redove ovako inspiriran oglasom "Traži se projektant/konstruktor za agroturizam farmu" kojeg sam već par puta s oduševljenjem pročitao.

Bez obzira što smo toliko brojni, kažu sedam milijardi, svako je od nas sposoban rukom napraviti drugačiji, originalni pokret. O glavi da i ne pričamo, ta svi pokreti proizlaze iz glave. Iako svi isti, svi smo mi drugačiji jedan od drugoga i svako od nas ima svoj jedinstveni put. Baš kao i Aljoša, svako od nas na tom putu samospoznaje upoznat će se sa nekom svojom agroturizam farmom. Samo što će za nekoga ta farma biti otkrivanje svijeta fizike, za nekoga zaljubljenost u note, a za nekoga umjetnost oblikovanja željeza. Sedam milijardi agroturizam farmi, sve slične a opet svijet u raznolikosti cvijeta unikatnošću svake od njih.

Nimalo ne sumnjam da nam Aljoša ima još mnogo toga za pružiti. Prativši ga ovdje svih ovih godina, uvjeren sam da AgroTurizam Farma Vivian u stvari nije cilj nego sredstvo. Naime čovjek, da bi sebe i svoju kreativnost u cijelosti mogao potpuno izraziti, ne smije biti uokviren. I da ga ima, ni on Bog pojma nema do kojih će se nivoa Aljošina kreativnost razviti jednom na neuokvirenoj čistini. I ne samo njegova. Nelimitirana krutom automatikom nastalom mehaničkim razmišljanjem kao posljedicom uokvirenosti u određene boje, simbole, organizacije, stilove, rutine, standarde i tradicije, kreativnost nas ostalih živih kreatura kreirat će fantastične uvjete i ambijente za svo čovječanstvo. Oglas "Traži se projektant/konstruktor za agroturizam farmu" konkretno je pružanje drugačije, bolje perspektive najmanje 16-orici obiteljskih ljudi. Kako tko od nas sebi bude kreirao bolje prilike, samim time ujedno će bolje prilike stvarati i drugima, a ovi pak trećima i tako dalje redom, nezaustavljivo. Sve dok ne oslobodimo debelog sloja prašine davno zaboravljene mogućnosti u kojima će naša vlastita samoizražajnost bez ikakvog straha proizlaziti iz zdravog spoja tijela, uma i duše, a onda će se pred našim kako individualnim tako i zajedničkim napretkom sve ograde izgubiti kao da ih nikada nije ni bilo.

Na kraju krajeva, slikovito rečeno, AgroTurizam Farma Vivian nije ni tvrdo ni mekše licencirani rock and roll. AgroTurizam Farma Vivian je odskočna daska za čovječanstvo u obliku open source pozornice na koju je svako dobrodošao zasvirati raznolikost vlastite muzike. Muzike koju će publika prihvatiti ne zbog njene skupe subliminalno bazirane promocije, već zato što je dobra.
Hajmo i stari i mladi, otkočimo se i započnimo svaki od nas eksperimentirati sa svojim vlastitim pristupom regeneraciji ljudske slobode. Trudite se shvatiti druge, i još se više potrudite da i oni vas razumiju. Trolova je bilo i bit će sve dok je ovog sranja, nastojat će svim silama podrivati svako drugačije mišljenje kako bi održali status quo iluzije komforne zone iz koje narod truju. Nemojte im se odupirati borbom, umjesto da im posvećujete pažnju, posvetite se sebi i onome što će vas učiniti najboljim što možete biti.
Traži se projektant/ ...
Category: Prilike
emo
XXXXX XXXX
Ulica XXXXXXX X
51410 Opatija
Croatia


PERSON: ERSTE BANK CROATIA
(ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANKA DIONIČKO DRUŠTVO)
PIN (OIB): 23057039320

Jadranski trg 3A
51000 Rijeka
Croatia


SUBJECT: Payment in Full of Loans No. XXXXXXXXXX and XXXXXXXXXX


Dear Respected One,
the consequences of the current financial-economic crisis that has been devastating the whole globe since 2007 have not eluded even me, as is obvious from our interpersonal relationships. I have to admit that I am quite confused by the fact that more and more people, of whom a large number of experts, including Nobel laureates, are claiming that it is not a crisis taking place at all, but the biggest theft in the history of mankind. Either way, times are more than hard, in which central banks around the world are the only ones authorised to issue the so-called "legal tender". Legal tender, which at the moment of issuance – it would seem – except for the nominal amount printed on its face, it does not even have any intrinsic value, nor does it have any material backing. Strange times indeed, taking into account the data from relevant sources, that 97 % of what globally circulates as a supposed "money" – simultaneously with the aforementioned "legal tender" – is mysteriously not even issued by the central banks, nor it exist in the form of coins or banknotes.

To my comprehension, contract is basically a very simple thing: on one side, there is the signature of the offerer and on the other the signature of the acceptor. To my comprehension, any contract is null and void if it wasn’t concluded with voluntary and conscious assent, if the offer was not fully clarified or if it contained hidden factors, and if it did not contain the values both counterparties are putting on the bargaining table.
To my comprehension, the truth, as a valid claim of reality, is sovereign in business. Imputation of lies and deception in order to procure self-gain or gain for a third party, to generate loss for someone or to expose him to the risk of loss – it is something that in my comprehension makes any business contract null and void. To my comprehension, not one business contract is valid, unless the two participating parties haven’t reciprocally exchanged something of equal value while doing business together.

To my comprehension, fictions are not capable of thought, claim, making contracts or signing them. In case there's a valid legitimate claim of some sort of loan of something to someone, then in my comprehension, that "something" in the first place has to truly be "something" and not "nothing". In the contrary, not only that such a loan never even took place, but such a claim, i.e., contract would represent a pure crime. In other words, just like zero is always zero, regardless if multiplied with a thousand or a hundred trillion, in the same way money without any intrinsic value and material backing is always a worthless zero too, no matter how large a number printed on its face is.

Dear PERSON 'ERSTE BANK CROATIA (ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANKA DIONIČKO DRUŠTVO) - OIB (PIN): 23057039320',
if Loans No. XXXXXXXXXX and XXXXXXXXXX represents a valid and legitimate contract that bonds me to you as a debtor, than I, XXXXX XXXX, on the date of delivery of this Document sent by registered mail No. XXXXXXXXXXXXX, am paying the cited debt of 12.588,56 HRK in full with "SOVRO – Sovereign Payment Instrument" (attached to this letter in the presence of witness XXXXX XXXXX, XXXXXXX X Street, Rijeka, born XX/XX/1989 in Rijeka), whose unique identification number is SVR-AAA-00004 and whose worth is 12.588,56 Croatian Kunas.
Accordingly, I request the account balance/loan position immediately be adapted to the new factual state.

Any further contact with me in regards with this case will be considered as made under oath of office and full personal responsibility (material, financial, criminal responsibility and penalty of perjury included).
Given the fact that any kind of valid and legitimate contract can mutually bond exclusively only the counterparties that have made it, I also hereby inform you that I will consider as an attempt of fraud any eventual future document that is referring to this case - if sent to me without your handwritten signature on it, or in case such a document is sent to me by a third party without certificate which as irrefutable evidence proves that you have authorised them with your handwritten signature to operate on your behalf. Any such document will be returned to sender and appropriate countermeasures will be taken.

Sincerely and in good faith,
all Natural rights reserved.


Opatija, 25 february 2015
Signature: XXXXX XXXX


- Click here to view the original scanned documents -
Man Pays Off Bank Lo ...
emo
XXXXX XXXX
Ulica XXXXXXX X
52100 Pula
Croatia


PERSON: OTP BANK CROATIA
(OTP BANKA HRVATSKA DIONIČKO DRUŠTVO)
PIN (OIB): 52508873833

Domovinskog rata 3
23000 Zadar
Croatia


SUBJECT: Payment in Full of Loan No. XXXXXXXXXXXX XX


Dear Respected One,
the consequences of the current financial-economic crisis that has been devastating the whole globe since 2007 have not eluded even me, as is obvious from our interpersonal relationships. I have to admit that I am quite confused by the fact that more and more people, of whom a large number of experts, including Nobel laureates, are claiming that it is not a crisis taking place at all, but the biggest theft in the history of mankind. Either way, times are more than hard, in which central banks around the world are the only ones authorised to issue the so-called "legal tender". Legal tender, which at the moment of issuance – it would seem – except for the nominal amount printed on its face, it does not even have any intrinsic value, nor does it have any material backing. Strange times indeed, taking into account the data from relevant sources, that 97 % of what globally circulates as a supposed "money" – simultaneously with the aforementioned "legal tender" – is mysteriously not even issued by the central banks, nor it exist in the form of coins or banknotes.

To my comprehension, contract is basically a very simple thing: on one side, there is the signature of the offerer and on the other the signature of the acceptor. To my comprehension, any contract is null and void if it wasn’t concluded with voluntary and conscious assent, if the offer was not fully clarified or if it contained hidden factors, and if it did not contain the values both counterparties are putting on the bargaining table.
To my comprehension, the truth, as a valid claim of reality, is sovereign in business. Imputation of lies and deception in order to procure self-gain or gain for a third party, to generate loss for someone or to expose him to the risk of loss – it is something that in my comprehension makes any business contract null and void. To my comprehension, not one business contract is valid, unless the two participating parties haven’t reciprocally exchanged something of equal value while doing business together.

To my comprehension, fictions are not capable of thought, claim, making contracts or signing them. In case there's a valid legitimate claim of some sort of loan of something to someone, then in my comprehension, that "something" in the first place has to truly be "something" and not "nothing". In the contrary, not only that such a loan never even took place, but such a claim, i.e., contract would represent a pure crime. In other words, just like zero is always zero, regardless if multiplied with a thousand or a hundred trillion, in the same way money without any intrinsic value and material backing is always a worthless zero too, no matter how large a number printed on its face is.

Dear PERSON 'OTP BANK CROATIA (OTP BANKA HRVATSKA DIONIČKO DRUŠTVO) - OIB (PIN): 52508873833',
if Loan No. XXXXXXXXXXXX XX represents a valid and legitimate contract that bonds me to you as a debtor, than I, XXXXX XXXX, on the date of delivery of this Document sent by registered mail No. XXXXXXXXXXXXX, am paying the cited debt of 809.027,36 HRK in full with "SOVRO – Sovereign Payment Instrument" (attached to this letter in the presence of witness XXXXX XXXXX, XXXXXXX X Street, Pula, born XX/XX/1979 in Pula), whose unique identification number is SVR-AAA-00003 and whose worth is 809.027,36 Croatian Kunas.
Accordingly, I request the account balance/loan position immediately be adapted to the new factual state.

Any further contact with me in regards with this case will be considered as made under oath of office and full personal responsibility (material, financial, criminal responsibility and penalty of perjury included).
Given the fact that any kind of valid and legitimate contract can mutually bond exclusively only the counterparties that have made it, I also hereby inform you that I will consider as an attempt of fraud any eventual future document that is referring to this case - if sent to me without your handwritten signature on it, or in case such a document is sent to me by a third party without certificate which as irrefutable evidence proves that you have authorised them with your handwritten signature to operate on your behalf. Any such document will be returned to sender and appropriate countermeasures will be taken.

Sincerely and in good faith,
all Natural rights reserved.


Pula, 24 february 2015
Signature: XXXXX XXXX


- Click here to view the original scanned documents -
Man Pays Off Bank Lo ...
emo
Car/motorcycle dealer wanted


May 7, 2015

In parallel with the advertisement 'Designer/builder wanted for agritourism farm', I'm also publishing the advertisement 'Car/motorcycle dealer wanted' - via which I'm expressing the need to procure for myself:

- two new automobiles Volkswagen Passat Variant;
- one new maxi-enduro motorcycle;
- one new motorhome.

Both cars must be white, and equipped with the 2.0 TDI engine (140 kW). They have lowered sport suspension, alloy wheels and wide tires, sunroof, radio cd player, alarm and central locking. The brand of the maxi-enduro motorcycle is of secondary importance, for example, Honda, Yamaha, Kawasaki or Suzuki. The brand of the motorhome is equally irrelevant, what matters is quality, equipment and satisfactory dimensions.

Since my wallet allows me to do so, any kind of recourse to indebtedness on my side in order to finance the purchase of the above-mentioned means of travel is absolutely out of the question. So, just like with the farm, I intend in this case also to immediately pay the overall price in a lump sum, on the basis of the "clean bills - lasting love" principle.

Merchants interested in this ad may contact me via e-mail at:

Aljoša from the Đurić family
aljosa[at]cromalternativemoney.org
Designer/builder wan ...
Category: Opportunities
emo
Traži se trgovac automobilima/motociklima


7 svibnja 2015

Paralelno s oglasom 'Traži se projektant/konstruktor za agroturizam farmu', objavljujem također i oglas 'Traži se trgovac automobilima/motociklima' - putem kojeg izražavam potrebu za nabavom:

- dva nova automobila Volkswagen Passat Variant;
- jedan novi maxi-enduro motocikl;
- jedan novi kamper.

Oba automobila moraju biti bijele boje, s motorom 2.0 TDI od 140 kW. Imaju sportski spušteni ovjes, aluminijske felge i široke gume, krovni prozor, radio cd player, alarm i centralno zaključavanje. Marka maxi-enduro motocikla je od sporednog značaja, na primjer Honda, Yamaha, Kawasaki ili Suzuki. Ni marka kampera nije važna, bitni su kvaliteta i oprema te zadovoljavajuća veličina.

Budući da mi moj novčanik to dopušta, bilo kakvo posezanje za zaduženjem s moje strane u svrhu financiranja kupnje gore navedenih prijevoznih sredstava apsolutno ne dolazi u obzir. Dakle, isto kao i sa farmom, i u ovom slučaju također namjeravam ukupnu cijenu odmah platiti u jednom obroku, po principu "čist račun - duga ljubav".

Trgovci zainteresirani za ovaj oglas mogu me kontaktirati emailom na:

Aljoša iz obitelji Đurić
aljosa[at]cromalternativemoney.org
Traži se projektant/ ...
Category: Prilike
emo
Cercasi commerciante di automobili/motocicli


7 maggio 2015

Parallelamente all'annuncio 'Cercasi progettista/costruttore per fattoria agrituristica', pubblico anche l'annuncio 'Cercasi commerciante di automobili/motocicli' - tramite il quale esprimo la necessità di procurarmi:

- due nuove automobili Volkswagen Passat Variant;
- un nuovo motociclo maxi-enduro;
- un camper nuovo.

Entrambe le auto devono essere di colore bianco, ed equipaggiate con il motore 2.0 TDI da 140 kW. Hanno l'assetto sportivo ribassato, cerchi in lega e pneumatici larghi, tetto apribile, radio cd player, allarme e chiusura centralizzata. La marca della moto maxi-enduro è di importanza secondaria, per esempio, Honda, Yamaha, Kawasaki o Suzuki. La marca del camper è altrettanto irrilevante, quello che conta è la qualità, l'equipaggiamento e le dimensioni soddisfacenti.

Dato che il mio portafoglio me lo permette, qualsiasi tipo di ricorso all'indebitamento da parte mia per finanziare l'acquisto dei mezzi di trasporto sopra menzionati è assolutamente fuori questione. Quindi, proprio come con la fattoria, anche in questo caso intendo a saldare immediatamente il prezzo complessivo in un'unica soluzione, secondo il principio "patti chiari - amicizia lunga".

Commercianti interessati a questo annuncio possono contattarmi via e-mail al:

Aljoša da famiglia Đurić
aljosa[at]cromalternativemoney.org
Cercasi progettista/ ...
Category: Opportunità
emo
Designer/builder wanted for agritourism farm


May 7, 2015

You can call it whatever you want. Religion, ideology, race, theory, imperialism, democracy... All of those reasons - for example Adolf Hitler, George Bush, Benito Mussolini, Napoleon, Joseph Stalin, Julius Caesar, Franco, Genghis Khan, the Vatican Popes, Franjo Tuđman, Attila the Hun - due to which mankind is self-destructive and people hurt and kill other people, I call the "central plan". What it is is not being talked about, so I need to mention here that the number of victims of the central plan is measured not in thousands or millions, but in billions.
"Divide and rule" is undoubtedly one of the oldest tricks in the book. Whether it has been applied by the central plan through sports, music, politics or something else, the target is always one and the same: human condition. And what is the most important thing to know about any and every human condition? As time waits for nobody, it has to be lived now - before it's gone forever. When a man who is constantly busy with never-ending everyday battles finally realizes what kind of treasure has been put at his disposal, it is already too late: he has been totally absent from the life of his choice.

Without entering the debate on whether the central plan is a choice or an imposed homogeneity, the fact is that society is always being born as a dimension, in which one small group declares the default settings, and all the others, ignoring their own human nature and true potential in favour of the introduced doctrine, evolve in adaption in order to survive.
By living life, man lives a school perfecting and completing himself. Each school, however, is useless if the man hasn't learned a lesson from it. And so millennia and millennia pass, but humanity remains unable to create a long-term sustainable community. One after another, civilizations rise and then fail. Even the last one is devouring itself just now, right in front of everyone's eyes.
After researching everything that was explorable in the monetary-political sphere during the past twenty years, the lesson that I drew from it was the following:

While on the one hand the central plan and individualism are an irreconcilable combination, on the other hand the cooperation among individuals is, however, a perfectly normal occurrence.
Today, being 47-48 years old, richer with some knowledge and experiences, unencumbered by prejudices and relaxed, instead of continuing to navigate between convincing and less convincing vastness of collective illusions, I'm rather devoting myself to live the real me. It is by starting that I start a new chapter in my life, which in fact this advertisement 'Designer/builder wanted for agritourism farm' represents.

I have no other objectives than to live in happiness, following natural instincts. For me, this, first of all, means to live simply, in peace. In peace that derives from freedom, in freedom that derives from independence, in independence that derives from self-sufficiency - in a nutshell, this is all what 'Agritourism Farm Vivian' is, and what 'Agritourism Farm Vivian' is all about! In other words, the individual self-management of one's own existence in a given geographic area oriented towards coexistence with the surrounding environment without compromising its biodiversity and the delicate natural balance.

Since I fully agree with both the Malcolm X's constatation, that peace cannot be separated from freedom, because man cannot be at peace if not free, and with the wise proverb that man cannot be free if indebted, then my new starting from zero is by no means compatible with taking out a loan. It would be at the end, far below zero, before I even started. Where there's debt there is no liberty, and where there is no liberty there is no happiness. The key detail in 'Agritourism Farm Vivian', therefore, is certainly that my financial situation allows me to realize the entire project - regardless of the price - by full payment of the total cost, without indebting myself even for one single cent.

The basic idea behind the project is as follows:

Situated no more than 35 kilometres away from the so-called Pula - Croatia, at least 1 square kilometre in size, partly wooded and suitable for grazing, 'Agritouristic Farm Vivian' is a piece of cultivable land, where, by fully enjoying my inalienable rights, I live peacefully - in accordance with the Universal Natural Law. Although, just in case, optionally connected to conventional networks, by the application of appropriate quality technologies like solar systems and wells, the farm is self-sufficient in terms of both energy and water supply. The farm includes a quality fully furnished restaurant with seating capacity for 150 guests, a multi-purpose hall with a stage, family house (basement, ground floor, two upper floors and an attic), 20 tourist apartments, plus 20 tents in a camping area. The farm also consist of a garage, a well-equipped workspace for repairs, storehouse, other necessary supporting facilities and facilities for keeping domestic animals, such as horses, cows, pigs, chickens, etc. Within the farm there are also a quality drainage system for watering animals and an automatic irrigation system. Appropriate unmentioned essential agricultural and other machinery of quality, connectors, various equipment and tools, initial quantity of GMO-free seeds and livestock and poultry - included.

Furthermore, the farm is a habitat of 8 additional families, who, with their similar thoughts, common aspirations and joint actions, work on the maintenance and development of the farm itself, making it, among other things, a supportive environment for the spiritual and cultural growth. The fact that these people prefer reality to speculation, natural foods to plastic ones, commodity money and barter to fiat currency, birds to drones and good neighbourly relations to isolation, does not automatically mean that they raise their kids to become the desperados of the 21st century. On the contrary, as a rural area in which the so-called "planned obsolescence" is an unknown practice, 'Agritourism Farm Vivian' is a place where children, by acquiring responsibility and moral values, grow serene and healthy, and not as patients, chronically ill of exhaustion, stress, depression, frustration, lack of time, loss of interest in learning and the like. Housing units of these "modern cowboys and Indians" consist of both private and some common areas. The comfort they offer is in harmony with the general "ranch" atmosphere.

Times are unfortunately such that the implementation of the idea of the farm as a way to be your own boss, regardless of this sounding reasonable and attractive, remains accessible only to a few. The trouble with loans and donations is that these forms of dependency gladly incline toward dependent thinking, and between dependent thinking and false behaviour there's a very slippery borderline. Housing units of the previously mentioned eight families, I emphasize, are an integral part of the overall price of the 'Agritourism Farm Vivian' which will be paid by me in a lump sum, on the basis of the "clean bills - lasting love" principle.

When I think about the entire Earth's flora and fauna, not even one single living species come to my mind that would not sign a petition for exclusion of men from belonging to this world. Although human beings are capable of questioning everything, this rarely happens. Mainly because the answers often bring with them the need for changes, and thereupon fear of change almost regularly wins over a desire for change. Depending on what they want to achieve, the adults can apply two basic "techniques" in children's education: either teach them what to think - blindly following instruction manuals, or teach them how to think unlimitedly. If we look around us, there's nothing easier than to note a catastrophic effect of the dominant education to limited thinking: the sad collective reality of our generation is an identical copy of the sad reality of generations who lived thousands of years before Christ. Today, more than ever, this planet simply longs for the curious young generations whose unlimited thinking offers immense potential for the development of infinitely diverse realities - among whom friendly attitudes reign.

Material prosperity is not everything, there is something in human dignity also.
Instead of the promised general material prosperity that was supposed to result from the maximum stimulation of the individual competition inside the global collective, the world is drowning in debt of people tied to jobs they detest, performed in places they don't want to be, for hated bosses, by doing things that make them feel empty, unfulfilled and worthless. As it regards the human dignity, it is certainly worth to remind the billions of mutual competitors that the total disincentives of individuality, nor is and in no case may be the forbiddance of individuality.

The wellbeing of the soul, happiness, consciousness, freedom, as well as clean air, clean water, clean energy, health... are all linked together.
Family men and women (skilled in mechanics and electro-mechanics, organic agriculture and permaculture, work with animals) eager and willing to shine in all your splendour, interconnecting your human nature with others like you within the small universe called 'Agritourism Farm Vivian', you are free to evaluate my offer and to get in touch with me, if, while reading these lines, you got goose bumps of excitement and joy.

Experienced creative professionals, entrepreneurs and companies from adequate business sectors who are interested in advertisement 'Designer/builder wanted for agritourism farm', I invite you to contact me via e-mail at:

Aljoša from the Đurić family
aljosa[at]cromalternativemoney.org
Designer/builder wan ...
Category: Opportunities
emo
Traži se projektant/konstruktor za agroturizam farmu


7 svibnja 2015

Nazivajte to kako vam drago. Religija, ideologija, rasa, teorija, imperijalizam, demokracija... Sve one razloge - kao primjerice Adolf Hitler, George Bush, Benito Mussolini, Napoleon, Josef Staljin, Julije Cezar, Franco, Džingis Kan, Vatikanski Pape, Franjo Tuđman, Atila - zbog kojih je čovječanstvo samodestruktivno i ljudi škode jedni drugima te se ubijaju, ja zovem "centralni plan". Ono što je, o tome se ne govori, pa ovdje moram istaknuti da se broj žrtava centralnog plana ne mjeri u tisućama ili milijunima, već u milijardama.
"Zavadi pa vladaj" je bez sumnje jedan od najstarijih trikova u knjizi. Bilo da je od strane centralnog plana primijenjen kroz sport, glazbu, politiku ili nešto drugo, meta je uvijek jedna te ista: Ljudsko stanje. A što je najvažnije znati u pogledu bilo kog i svakog ljudskog stanja? Budući da vrijeme ne čeka nikoga, treba ga živjeti sada - prije nego li zauvijek prođe. Kad čovjek stalno zauzet neprestanim svakodnevnim bitkama konačno shvati kakvo mu je blago bilo stavljeno na raspolaganje, već je prekasno: Bio je potpuno odsutan iz života po vlastitom izboru.

Bez ulaženja u polemiku je li centralni plan izbor ili se radi o nametnutoj homogenosti, činjenica je da se društvo uvijek rađa kao dimenzija u kojoj jedna uska grupa proglašava default postavke, a svi ostali, zapostavljajući vlastitu ljudsku prirodu i istinske potencijale u korist uvedene doktrine, evoluiraju u prilagodbu ne bi li preživjeli.
Živjeći život, čovjek živi školu kojom sebe nadograđuje i upotpunjuje. No svaka je škola beskorisna ako čovjek iz nje nije naučio lekciju. Pa tako milenijumi i milenijumi prolaze, a čovječanstvo nikako da stvori dugoročno održivu zajednicu. Civilizacije jedna za drugom rastu i potom propadaju. Naočigled sviju, evo i zadnja upravo sama sebe proždire.
Proučavajući ovih zadnjih dvadesetak godina sve što se u monetarno-političkoj sferi istražiti dalo, lekcija koju sam ja izvukao je sljedeća:

Dok su s jedne strane centralni plan i individualizam nespojiva kombinacija, s druge strane kooperacija među individualcima je međutim savršeno normalna pojava.
Danas, s 47-48 godina, bogatiji za neka znanja i iskustva, neopterećen predrasudama i opušten, umjesto daljnje navigacije bespućima uvjerljivih i manje uvjerljivih kolektivnih iluzija, rađe se posvećujem življenju svog pravog sebe. Novo poglavlje u mom životu počinjem započinjanjem, što ovaj oglas 'Traži se projektant/konstruktor za agroturizam farmu' i predstavlja.

Nemam drugog objektiva nego živjeti u sreći, slijedeći prirodni instinkt. Za mene, to prije sveg ostalog znači živjeti jednostavno, u miru. U miru koji proizlazi iz slobode, u slobodi koja proizlazi iz neovisnosti, u neovisnosti koja proizlazi iz samodostatnosti - to bi najkraće rečeno bilo sve ono što 'AgroTurizam Farma Vivian' je i sve ono o čemu se 'AgroTurizam Farma Vivian' radi. Drugim riječima, indvidualno samoupravljanje vlastitim postojanjem na određenom geografskom području, orijentirano prema suživotu s okolišem bez narušavanja njegove bioraznolikosti i delikatne prirodne ravnoteže.

Budući da se u potpunosti slažem i s konstatacijom Malcolm X-a da se mir ne može odvojiti od slobode zato jer čovjek ne može biti na miru ako nije slobodan, i s mudrom izrekom da čovjek ne može biti slobodan ako je zadužen, moj novi početak od nule nikako nije kompatibilan s uzimanjem kredita. Bio bi to završetak, daleko ispod nule, prije nego li uopće počnem. Gdje ima duga, tamo nema slobode, a gdje nema slobode tamo nema ni sreće. Ključni detalj u 'AgroTurizam Farmi Vivian' stoga je svakako taj da mi moja finacijska situacija omogućuje čitav projekt - bez obzira na cijenu - realizirati isplatom u cijelosti bez zaduženja za jedan jedini cent.

Osnovna ideja projekta je sljedeća:

Maksimalno 35 kilometara udaljen od takozvane Pule - Hrvatska, veličine cirka jedan kvadratni kilometar, djelomice pošumljen i pogodan za ispašu, 'AgroTurizam Farma Vivian' je komad obradivog zemljišta gdje uživajući u potpunosti moja neotuđiva prava živim miroljubivo - u skladu s Univerzalnim Prirodnim Zakonom. Iako zlu ne trebalo opcionalno spojena na konvencionalne mreže, primjenom prikladne kvalitetne tehnologije poput solarnih uređaja i bunara, farma je samodostatna u energetskom i vodoopskrbnom smislu. Kompletno i kvalitetno namješteni, na njoj su restoran kapaciteta 150 gostiju, višenamjenska dvorana s pozornicom, obiteljska kuća (podrum, prizemlje, dva kata, tavan), 20 turističkih apartmana plus 20 šatora u kamping prostoru. U sklopu farme su i garaža, dobro opremljena radionica za popravke, skladište, ostale neophodne prateće strukture i objekti za smještaj domaćih životinja poput konja, krava, svinja, kokoši... U okviru farme funkcioniraju kvalitetan sustav za odvodnju otpadnih voda, sustav za napajanje životinja te sustav za automatsko navodnjavanje. Odgovarajuća nenavedena a esencijalna kvalitetna poljoprivredna i druga mehanizacija, priključci, razna oprema i alat, startna količina GMO-free sjemena te stoke i peradi - uključeni.

Osim toga, farma je habitat 8 dodatnih obitelji koje srodnim razmišljanjima, zajedničkim aspiracijama i udruženim radom djeluju na njenom održavanju i razvoju, između ostalog čineći farmu suportivnim ambijentom za duhovno i kulturno uzdizanje. Činjenica da ovi ljudi više preferiraju realnost od špekulacija, prirodnu hranu od plastične, robni novac i barter od fiat valute, ptice od dronova i dobrosusjedske odnose od izolacije, ne znači automatski i da oni svoju djecu odgajaju u desperadose 21-og stoljeća. Naprotiv, kao ruralna sredina u kojoj je takozvana "planirana zastarjelost" nepoznata praksa, 'AgroTurizam Farma Vivian' je mjesto gdje djeca usvajajući odgovornost i moralne vrijednosti rastu vedra i zdrava a ne kao pacijenti kronično oboljeli od iscrpljenosti, stresa, depresije, frustracija, nedostatka vremena, gubitka interesa za učenje i slično. Stambene jedinice ovih "modernih indijanaca i kauboja" sastoje se kako od privatnih, tako i od nekih zajedničkih prostora. Komfor koji pružaju, u harmoniji je sa sveopćim "ranč" ugođajem.

Vremena su nažalost takva da sprovedba ideje o farmi kao načinu na koji biti sam svoj gazda, bez obzira koliko to razumno i atraktivno zvučalo, ostaje pristupačna tek malobrojnima. Nezgoda s kreditima i donacijama je ta da ovaj oblik ovisnosti rado inklinira prema ovisnom razmišljanju, a između ovisnog razmišljanja i lažnog ponašanja granica je veoma skliska. Stambene jedinice prethodno spomenutih osam obitelji, naglašavam, sastavni su dio sveukupne cijene 'AgroTurizam Farme Vivian' koja će s moje strane biti plaćena u jednom obroku, po principu "čist račun - duga ljubav".

Kad pomislim na cjelokupnu floru i faunu Zemlje, ne pada mi na pamet ni jedna jedina životna vrsta koja ne bi potpisala peticiju za isključenje čovjeka iz pripadanja ovom svijetu. Iako su ljudska bića sposobna za propitivanje svega, to se rijetko događa. Uglavnom zbog toga što odgovori često sa sobom donose potrebu za promjenama, pri čemu je strah od promjena gotovo pa redovno pobjednik nad željom za promjenama. Ovisno o tome što žele postići, odrasli pri obrazovanju djece mogu primjenjivati dvije osnovne "tehnike": Ili ih učiti što da misle - slijepo se povodeći za uputstvima za uporabu, ili ih učiti da razmišljaju neograničeno. Osvrnemo li se oko sebe, ništa lakše nego ustanoviti katastrofalni učinak dominantne edukacije limitiranom razmišljanju: Kolektivna tužna stvarnost naše generacije identična je kopija tužne stvarnosti generacija hiljadama godina prije nove ere. Danas, više nego ikad, ova planeta prosto žudi za radoznalim mladim generacijama čije neograničeno razmišljanje pruža neizmjerne potencijale za razvoj beskrajno raznolikih stvarnosti prijateljski nastrojenih jedna prema drugoj.

Nije sve u materijalnom prosperitetu, nešto ima i u ljudskom dostojanstvu.
Umjesto obećanog sveopćeg materijalnog prosperiteta što je trebao nastupiti uslijed maksimalne stimulacije individualne kompeticije unutar globalnog kolektiva, svijet se guši u dugovima ljudi vezanih za odvratne im poslove koje na mjestima na kojima ne žele biti obavljaju za omražene poslodavce radeći stvari zbog kojih se osjećaju prazno, neispunjeno i bezvrijedno. Što se pak ljudskog dostojanstva tiče, milijarde međusobnih kompetitora svakako vrijedi podsjetiti da totalna destimulacija individualnosti niti je, niti ikako može biti zabrana individualnosti.

Duševno blagostanje, sreća, svjesnost, sloboda, isto kao i čisti zrak, čista voda, čista energija, zdravlje... sve je to povezano jedno s drugim.
Obiteljski ljudi (vješti u mehanici i elektromehanici, organskoj poljoprivredi odnosno permakulturi, radu s životinjama) željni i voljni zasjati vašim punim sjajem interkonektirajući vlastitu ljudsku prirodu sa sebi sličnima u sklopu malog univerzuma zvanog 'AgroTurizam Farma Vivian', slobodni ste razmotriti moju ponudu i javiti mi se ako vam se čitajući ove retke koža naježila od uzbuđenja i radosti.

Iskusne kreativne profesionalce, poduzetnike i tvrtke iz adekvatnih poslovnih grana zainteresirane za oglas 'Traži se projektant/konstruktor za agroturizam farmu', pozivam da me kontaktiraju emailom na:

Aljoša iz obitelji Đurić
aljosa[at]cromalternativemoney.org
Traži se projektant/ ...
Category: Prilike
emo
Cercasi progettista/costruttore per fattoria agrituristica


7 maggio 2015

Chiamatele come volete: religione, ideologia, razza, teoria, imperialismo, democrazia... Tutte queste ragioni per le quali l'umanità è auto-distruttiva e la gente ferisce e ammazza altra gente - come ad esempio Adolf Hitler, George Bush, Benito Mussolini, Napoleone, Josif Stalin, Giulio Cesare, Franco, Gengis Khan, i Papi del Vaticano, Franjo Tudjman, Attila l'Unno - io le chiamo il "piano centrale". Di come veramente stanno le cose a questo proposito non si parla, quindi qui devo far presente che il numero delle vittime del piano centrale non si misura in migliaia o milioni, ma in miliardi.
"Dividi e impera" è senza dubbio uno dei più vecchi trucchi nel libro della storia. Che il piano centrale lo applicasse attraverso lo sport, la musica, la politica o qualcos'altro, comunque il bersaglio è sempre stesso: la condizione umana. E qual è la cosa più importante da sapere su ogni e qualsiasi condizione umana? Siccome il tempo non aspetta nessuno, bisogna viverlo adesso - prima che svanisca per sempre. Quando un uomo costantemente impegnato con interminabili battaglie quotidiane finalmente si rende conto del tipo di tesoro di cui disponeva, è già troppo tardi: egli è stato totalmente assente dalla vita che tanto desiderava.

Senza entrare nel dibattito se il piano centrale è una scelta o se si tratta di una omogeneità imposta, fatto sta che la società nasce sempre come una dimensione in cui un ristretto gruppo proclama le impostazioni di default e tutti gli altri, trascurando la propria natura umana e le vere potenzialità a favore dell'introdotta dottrina, evolvono in adattamento per sopravvivere.
Vivendo la vita, l'uomo vive la scuola perfezionando e completando se stesso. Ogni scuola, però, è inutile, se da essa l'uomo non riesce a trarre una lezione. E così millenni e millenni passano, ma l'umanità rimane incapace di creare una comunità sostenibile a lungo termine. Una dopo l'altra, le civiltà crescono e poi falliscono. Davanti agli occhi di tutti, anche quest'ultima si divora da sola.
Studiando tutto ciò che era esplorabile nella sfera politico-monetaria in questi ultimi vent'anni, la lezione che ho tratto io è la seguente:

Mentre da un lato il piano centrale e l'individualismo sono una combinazione inconciliabile, dall'altro lato la cooperazione tra individui è tuttavia un evento perfettamente normale.
Oggi, a 47-48 anni, essendo più ricco di alcune conoscenze ed esperienze, libero da pregiudizi e rilassato, invece di continuare a navigare tra convincenti e meno convincenti vastità di illusioni collettive, piuttosto mi dedico a vivere il mio vero me stesso. Comincio un nuovo capitolo della mia vita con questo annuncio: 'Cercasi progettista/costruttore per fattoria agrituristica'.

Non ho altro obiettivo che quello di vivere nella felicità, seguendo l'istinto naturale. Per me questo prima di tutto significa vivere semplicemente in pace. Una pace che deriva dall'indipendenza, indipendenza che deriva dall'autosufficienza - in breve, questo sarebbe tutto ciò che 'Agriturismo Fattoria Vivian' è, e tutto ciò di cui 'Agriturismo Fattoria Vivian' si tratta. In altre parole, l'individuale autogestione della propria esistenza in una determinata area geografica orientata verso la convivenza con l'ambiente circostante senza danneggiare la sua biodiversità nè il delicato equilibrio della Natura.

Siccome sono pienamente d'accordo sia con la constatazione fatta da Malcolm X che la pace non si può separare dalla libertà perché l'uomo non può essere in pace se non è libero, sia con il proverbio saggio che l'uomo non può essere libero se è indebitato, il mio nuovo inizio da zero è totalmente incompatibile col prendere un prestito. Questa sarebbe la fine, parecchio sotto lo zero, prima ancora di iniziare.
Dove c'è debito non c'è libertà, e dove non c'è libertà non c'è felicità. Il dettaglio cruciale dello 'Agriturismo Fattoria Vivian' è dunque certamente quello che la mia situazione finanziaria mi consente di realizzare il progetto completo - a prescindere dal prezzo - pagando l'intero costo senza indebitarmi di un unico centesimo.

L'idea principale dietro il progetto è il seguente:

Distante massimo 35 chilometri dalla cosiddetta Pula - Croazia, grande circa un chilometro quadrato, parzialmente boschivo e adatto per il pascolo, 'Agriturismo Fattoria Vivian' è un pezzo di terreno coltivabile in cui, godendo appieno dei miei inalienabili diritti, vivo pacificamente - conformemente alla Legge Naturale Universale. Sebbene, per ogni eventualità, collegata a reti convenzionali, con l'applicazione di adeguate tecnologie di qualità, come ad esempio sistemi solari e pozzi, la fattoria è autosufficiente in termini di approvvigionamento di acqua ed energia. Bene e completamente arredati, fanno parte della fattoria anche un ristorante dalla capienza di 150 ospiti, una sala polivalente con palco, una casa familiare (seminterrato, piano terra, due piani, mansarda), 20 appartamenti turistici e 20 tende in una zona campeggio. Oltre a ciò, la fattoria è costituita da un garage, una ben attrezzata officina per le riparazioni, un magazzino, altre necessarie pertinenze e strutture per la sistemazione degli animali da cortile come cavalli, mucche, maiali, galline... All'interno della fattoria ci sono anche: un sistema di fognatura, un sistema di abbeveraggio per animali e un sistema di irrigazione automatica. Appropriati, non menzionati, ma essenziali: macchinari, connettori, varie attrezzature e strumenti, quantità iniziale di semi OGM-free, bestiame e pollame - inclusi.

Inoltre, la fattoria è l'habitat di 8 famiglie aggiuntive, le quali con i loro pensieri simili, aspirazioni comuni e attività congiunte, lavorano sul mantenimento e lo sviluppo della fattoria stessa, rendendola tra l'altro un ambiente favorevole per la crescita culturale e spirituale. Il fatto che questi uomini preferiscano la realtà alla speculazione, alimenti naturali alla plastica, moneta-merce e baratto alla valuta fiat, uccelli ai droni e rapporti di buon vicinato all'isolamento, non significa automaticamente che essi allevino i propri figli a diventare i desperados del 21° secolo. Al contrario, come una zona rurale in cui la cosiddetta "obsolescenza programmata" è una prassi sconosciuta, l'Agriturismo Fattoria Vivian' è un luogo dove i bambini, adottando responsabilità e valori morali, crescono sereni e sani e non come dei malati cronici di esaurimento, stress, depressione, frustrazione, mancanza di tempo, perdita di interesse per l'apprendimento e simili. Le unità abitative di questi "moderni indiani e cowboys" sono costituite sia da spazi privati, ​​che da alcuni spazi condivisi. Il comfort che offrono è in armonia con l'atmosfera generale del "ranch".

I tempi sono purtroppo tali che l'attuazione dell'idea della fattoria come modo per essere il capo di se stessi, indipendentemente da quanto questo suoni ragionevole ed attraente, rimane accessibile solo a pochi. Il guaio con mutui e donazioni è che queste forme di dipendenza facilmente inclinano verso il pensiero dipendente, e tra pensiero dipendente e falso comportamento il confine è molto sottile. Le unità abitative delle precedentemente menzionate otto famiglie, sottolineo, sono parte integrante del prezzo complessivo dello 'Agriturismo Fattoria Vivian', che da parte mia sarà pagato in un'unica soluzione, secondo il principio "patti chiari - amicizia lunga".

Quando penso all'intera flora e fauna della Terra, non mi viene in mente neanche un'unica specie vivente che non firmerebbe la petizione per l'esclusione dell'uomo dall'appartenenza al mondo. Nonostante gli esseri umani siano capaci di questionare tutto, questo accade raramente. Principalmente perché le risposte spesso portano con sé la necessità di cambiamenti, ed allora la paura dei cambiamenti quasi regolarmente vince rispetto al desiderio di cambiamento. A seconda di ciò che si vuole ottenere, gli adulti possono applicare due "tecniche" di base di insegnamento ai bambini: o insegnare loro cosa pensare - seguendo ciecamente manuali di istruzione, o insegnare loro a pensare senza limiti. Se ci guardiamo intorno, non c'è niente di più facile che notare un effetto catastrofico della dominante educazione al pensiero limitato: la triste realtà collettiva della nostra generazione è una copia identica della triste realtà di generazioni vissute migliaia di anni avanti Cristo. Oggi più che mai questo pianeta ha bisogno di giovani generazioni curiose, il cui pensiero illimitato offre immense potenzialità di sviluppo di realtà infinitamente variegate - tra cui regnano attitudini amichevoli.

La prosperità materiale non è tutto, qualcosa c'è anche nella dignità umana.
Invece della promessa prosperità materiale generale che avrebbe dovuto scaturire da una massima stimolazione della competizione individuale all'interno del collettivo globale, il mondo sta affogando nel debito di uomini legati a lavori che li disgustano, effettuati per capi odiati, in luoghi in cui non vogliono stare, facendo cose che li fanno sentire vuoti, incompiuti e privi di valore. Per quanto invece riguarda la dignità umana, sicuramente vale la pena ricordare ai miliardi di competitori, che la totale disincentivazione dell'individualità non è, ed in nessun caso può essere, il divieto dell'individualità stessa.

Il benessere dell'anima, la felicità, la coscienza, la libertà, la salute, così come aria, acqua ed energia pulita... sono tutti collegati tra loro.
Uomini di famiglia (esperti di meccanica ed elettromeccanica, agricoltura biologica e permacultura, lavoro con gli animali) desiderosi e pronti ad iniziare a brillare in tutto il vostro splendore, interconnettendo la vostra natura umana con i vostri simili nel piccolo universo chiamato 'Agriturismo Fattoria Vivian', siete liberi di valutare la mia offerta e di scrivermi a questo proposito se leggendo queste righe vi è venuta la pelle d'oca dall'eccitazione e dalla gioia.

Professionisti creativi, imprenditori, aziende operanti nel business di settore, qualora interessati all'annuncio 'Cercasi progettista/costruttore per fattoria agrituristica', vi invito a contattarmi via e-mail al:

Aljoša da famiglia Đurić
aljosa[at]cromalternativemoney.org
Cercasi progettista/ ...
Category: Opportunità
emo
Ovako stoji u Obavijesti naslovljenoj "REAPROPRIACIJA SUVERENITETA - POVRAT OTETE IMOVINE - ODŠTETA", a dostavljenoj krajem 2013 godine Zoranu Milanoviću - čovjeku koji obavlja funkciju PREDSJEDNIKA VLADE REPUBLIKE HRVATSKE:

"Razlog zbog kojeg vam gospodine PREDSJEDNIČE VLADE RH, ja - Aljoša iz obitelji Đurić - čovjek a ne OSOBA, u dobroj namjeri iskreno preporučam ovaj dokument uzeti najozbiljnije u obzir i pomno ga proučiti prije nego li na njega odgovorite, taj je da pod 1 u odnosu na sve ono o čemu ste ovim putem obavješteni ne postoje nikakve kontroverze; da će pod 2 odbijanje restituiranja nelegitimno mi oduzete imovine skupa s nadoknadom nanešene mi štete odnosno neprihvaćanje popratne predložene kondicionirane alternativne nagodbe koju vam po istom naizgled veoma kompleksnom a u suštini sasvim prostom pitanju nudim, posljedično s vaše ionako već astronomski zadužene strane vrlo izgledno rezultirati bankrotom - izvan dosega ikakvog utjecaja konvencionalnih sudova i ostalih nalik im institucija što ne apliciraju Univerzalni Prirodni Zakon;... ; da ću pod 4 kao potpuno besmisleno ignorirati vaše posezanje za legalnom terminologijom i navođenje pravnih akata budući nepripadanjem ni jednoj državnoj zajednici pod takve i slične jurisdikcije ni u kom slučaju ne potpadam;...

Ovako stoji u Obavijesti naslovljenoj "OBAVIJEST O ČINJENIČNOM STANJU - BANKROT REPUBLIKE HRVATSKE", a dostavljenoj polovicom 2014 godine ljudima koji obavljaju funckiju takozvanih najviših SVJETSKIH AUTORITETA:

"Ne prihvativši alternativnu kondicioniranu nagodbenu ponudu kojom se jednom za svagda mogla pošteno iskupiti za sva teška kriminalna djela kojima je autor (uz veoma povoljne uvjete u usporedbi s dimenzijama sveukupno nanešene mi tjelesne i duhovne te imovinske štete), takozvana REPUBLIKA HRVATSKA od 04 siječnja 2014 operira u bankrotu. Zbog neispunjavanja svojih obveza prema Aljoši iz obitelji Đurić, u za to predviđenom razumnom vremenskom roku od 90 dana (istekao 03 siječnja 2014). Podcrtavam, u pitanju su obaveze o kojima su stvarni ljudi što REPUBLIKOM HRVATSKOM upravljaju i predstavljaju je, uključujući i sve ostale koji je sačinjavaju, korektno informirani putem Obavijesti popraćene nepobitnim dokazima - regularno im isporučene 11 listopada 2013...
Sve ono o čemu ste ovim putem korektno obavješteni, popraćeno je dokazima čija neosporna priroda ne otvara ni najminimalniji manevarski prostor bilo kakvim dvojbama, dilemama i kontroverzama oko sustavnog nelegitimnog institucionalnog gaženja osnovnih čovjekovih prava...
Ovim činjenično dokazanim materijalom kojim se upravo zbog njegove takve naravi ne otvara ni najminimalniji manevarski prostor bilo kakvim dvojbama i dilemama, nevaljanim u jednom svom dijelu postaje Sporazum o navodnoj sukcesiji bivše SFRJ postignut međusobnim pregovorima država navodno njenih sljednica u kojima su sudjelovale te na iste presudno utjecale - najvažnije globalne financijske i političke institucije.Nalazim shodno u sklopu ove teme zabilježiti simpatičnu vijest na koju sam naletio ovih dana, objavljenu od strane medija 'Telegram.hr' dana 21.04.2015. Stvar, ne da se tiče, nego je super povezana s valjanošću platnog instrumenta 'Sovro':

Ministar obrane Ante Kotromanović službeno će zatražiti od Republike Austrije povratak MiG-a 21R u kojem je pilot Rudolf Perešin, u listopadu 1991., prebjegao iz tadašnje JNA. Povratak tog, za Hrvatsku epskog zrakoplova, simbolički bi obilježio središnju proslavu 20.-te obljetnice vojne operacije Oluja i oslobođenja zemlje. Avion se, prema posljednjim informacijama, nalazi u Klagenfurtu. Zadnji je put bio izložen u javnosti 2011., tijekom austrijske vojne nacionalne izložbe.
“Istina je. Intenzivirat ćemo napore da se Perešinov avion konačno vrati u Hrvatsku”, ekskluzivno je za Telegram.hr potvrdio ministar Kotromanović. “Taj zrakoplov ima jako simboličko značenje za sve naše građane. Perešinov hrabri prelet, u trenucima dok se Hrvatska, teško odupirala nadmoćnijem agresoru, galvanizirao je cijelu Hrvatsku te potvrdio da smo u našoj borbi ispravni i da smo u pravu”.

Austrijske vlasti, 24 godine nakon povijesnog preleta pilota Rudolfa Perešina na aerodrom blizu Klagenfurta, odugovlače s ispunjenjem ranijeg hrvatskog zahtjeva.

U trenutku Perešinova preleta iz Bihaća do Austrije avion je bio vlasništvo tadašnje SFRJ.

Pitanje opsežne vojne sukcesije bivše SFRJ nije, a čini se da nikada ni neće biti riješeno.

Austrija je, istina, ponudila povrat zrakoplova pod uvjetom da se dokaže da je Hrvatska vlasnik. No, Ministarstvo vanjskih poslova nije predočilo tražene dokaze niti je od MORH-a zatražilo dostavu potrebnih dokumenata kojima bi se ta činjenica dokazala, objavila je još 2009. Slobodna Dalmacija. Istodobno, Austrija je stavila Hrvatsku u nemoguću poziciju jer je tražila da pribavimo suglasnost svih zemalja sljednica bivše Jugoslavije kako bi vratila Perešinov MiG.
Isplata kredita suve ...
emo
"Trust" is generally defined as acceptance of the truth of a statement without evidence or investigation.

Let's suppose there's a society, somewhere, called "Idiocracy".
Satisfied with existence of something called "equality of opportunity", inside Idiocracy everyone is working to their full capacity - considering it a great honor to work for their Government. Needless to say, children are all raised in the same environment where they inherit habits through their parents' culture.

Environmentalism is essentially all about the Nature protection. Within Idiocracy, on the basis of the "equality of opportunity" principle, everybody is allowed to be an environmentalist, but of course restricted in acting by Government control and regulations. Which inevitably means that some bureaucratic obstacles and interference of lobbies, accountants and lawyers can not only prevent environmentalists from ever getting started, but also impede their ability to follow the original idea in a way that at the end, all the work done results in exact opposite desired effect.

Now let me reveal a dirty little paradox with the "equality of opportunity" notion, so the extent to which the "freedom of opportunity" is being destroyed inside Idiocracy through mass education system and culture can become enough comprehensible.

Unlike Government, Man is part of Nature.
If I'm protecting myself, then at the same time I'm obviously protecting the Nature too.
If I want to protect the Nature and myself by living off the grid - simply and cleanly - collecting my own water, generating my own electricity and growing my own food, then you can surely call me "environmentalist".

Unfortunately, such a case represents an impossible mission.

The self-reliant man certainly cannot be called a "bad guy" just because he trust himself more than he trust others, Government included. "Self-reliance" is generally defined as reliance on one’s own efforts and abilities. As such, the self-reliant man tend to be free from others. But the core problem with "being free from others" is that it is exactly the opposite to "being treated as equal". If everyone must be treated as being equal, than everyone must be a member in the first place.
Agreeing with the "equality of opportunity" concept constitutes consent to freedom restriction. Just in case you still have a doubt regarding why within the "equality of opportunity" concept an opportunity "to be free from others" is not only not provided, but strictly forbidden from creating, here's a further explanation: members and non-members of Idiocracy are not equal, but very different. By accepting membership in Idiocracy, its citizens have voluntarily agreed to be all treated equally like shit. People who didn't want to belong to Idiocracy have refused to do the same thing, so treating them in the same way as exact equals to Idiocracy members would represent a crime.

Oh yeah you guessed it... all attempts to live independently will fail if based on the "equality of opportunity" concept. In one way or another, the long arm of the System will ensure the impossibility of these intentions to escape their destiny, which is to become just another entry inside the Registry of broken dreams.
The parasitic nature of Idiocracy Government makes easily understandable its denial of opportunity to individuals and groups to abandon the System. Every soul who becomes free of the System represents one less living being from whom Idiocracy Government can extract as much as possible labor and capital for its own benefit.

Unlike "equality of opportunity", which is a clever excuse for limitation of possibilities, "freedom of opportunity" offers to men almost limitless possibilities afforded by the combination of diversity of the people and the nature of the world. It’s that simple. There's a wide choice of possibilities out there, and for an individual it is all about picking the right ones. The point is that his success is not dependent upon others, but upon his ability of taking advantages of the opportunities available to him.
If man's success is a product of his own human thought and effort, achieved by following his own moral compass rather than desperately rely on Government input, funding and contracts, then this is a big threat to the System. Because this self-reliant individual, dear comrades, has set a very inspirational example by showing the world that man can exist, live independently and thrive outside of the control grid.
Yes, I am sovereign, ...
emo
"Povjerenje" je općenito definirano kao prihvaćanje istine o tvrdnji bez dokaza ili investigacije.

Pretpostavimo da negdje postoji društvo pod nazivom "Idiokracija".
Zadovoljni postojanjem nečega zvanog "jednakost prilika", u Idiokraciji svatko radi punim kapacitetom - smatrajući velikom čašću raditi za njihovu Vladu. Nepotrebno je reći, djeca sva odrastaju u istom okruženju gdje nasljeđuju navike kroz kulturu njihovih roditelja.

Ekologija se u biti sva vrti oko zaštite Prirode. Unutar Idiokracije, na temelju načela "jednakost prilika", svakome je dozvoljeno biti ekologist, no naravno ograničen u djelovanju kontrolom i propisima Vlade. Što neminovno znači da neke birokratske zapreke i interference lobija, računovođe i odvjetnici ne samo da mogu spriječiti ekologiste da ikada uopće startaju, već također i omesti njihovu sposobnost da slijede izvornu ideju, i to na način da na kraju sav urađeni posao rezultira učincima potpuno suprotnim od željenih.

Sada mi dopustite da otkrijem mali prljavi paradoks ideje o "jednakosti prilika", tako da razmjeri u kojima se "sloboda prilika" u Idiokraciji uništava kroz sustav masovnog obrazovanja i kulturu mogu postati dovoljno shvatljivi.

Za razliku od Vlade, čovjek je dio Prirode.
Ako samog sebe štitim, onda u isto vrijeme očigledno štitim i Prirodu također.
Ako želim štititi prirodu i sebe živeći neumrežen - jednostavno i čisto - prikupljajući vlastitu vodu, proizvodeći vlastitu struju i uzgajajući vlastitu hranu, onda me sigurno možete zvati "ekologistom".

Nažalost, takav slučaj predstavlja nemoguću misiju.

Samodostatnog čovjeka zasigurno se ne može nazivati "negativac" samo zato što ima više povjerenja u sebe nego u druge, Vlada uključena. "Samodostatnost" se općenito definira kao oslanjanje na vlastite snage i sposobnosti. Kao takav, samodostatan čovjek teži biti slobodan od drugih. Ali srž problema s "biti slobodnim od drugih" je da je to upravo totalno suprotno od "biti podjednako tretiran". Ako svi moraju biti tretirani kao jednaki, onda svi prvenstveno moraju biti članovi.
Slaganje s konceptom "jednakost prilika" konstituira pristanak na ograničenje slobode. U slučaju da se još uvijek dvojite oko toga zašto u sklopu koncepta "jednakost prilika" prilika "biti slobodan od drugih" ne samo da nije pružena, nego je njeno stvaranje strogo zabranjeno, evo slijedi dodatno objašnjenje: Članovi i ne-članovi Idiokracije nisu jednaki, već vrlo različiti. Prihvaćanjem članstva u Idiokraciji, njeni građani su dobrovoljno pristali da svi zajedno budu podjednako tretirani kao govno. Ljudi koji nisu htjeli pripadati Idiokraciji odbili su učiniti istu stvar, stoga bi tretirati ih na istovjetan način kao potpuno jednake članovima Idiokracije predstavljalo zločin.

O da pogodili ste... nijedan pokušaj neovisnog samostalnog življenja neće uspjeti ukoliko je temeljen na konceptu "jednakosti prilika". Na ovaj ili na onaj način, duga ruka Sustava osigurat će nemogućnost takvih namjera da izbjegnu svojoj sudbini, a koja je postati samo još jedan beznačajan upis u Registru propalih snova.
Parazitska priroda Vlade Idiokracije čini lako razumljivim njeno poricanje mogućnosti pojedinaca i skupina da napuste Sustav. Svaka duša koja postaje slobodna od Sustava predstavlja jedno živo biće manje iz kojeg Vlade Idiokracije može crpiti što je moguće više rada i kapitala u vlastitu korist.

Za razliku od "jednakosti prilika", što je lukava isprika za limitaciju mogućnosti, "sloboda prilika" nudi čovjeku gotovo neograničene mogućnosti koje pruža kombinacija raznolikosti ljudi i prirode svijeta. To je toliko jednostavno. Postoji širok izbor mogućnosti vani, i za pojedinca sve je u izboru onih pravih. Stvar je u tome da njegov uspjeh ne ovisi o drugima, već o njegovoj sposobnosti da iskoristi prednosti dostupnih mu mogućnosti.
Ako je čovjekov uspjeh proizvod njegovog vlastitog ljudskog razmišljanja i napora, postignut slijeđenjem njegovog vlastitog moralnog kompasa rađe nego očajničkim oslanjanjem na Vladine inpute, financiranja i ugovore, onda je to velika prijetnja Sustavu. Zbog toga jer je ovaj samostalni pojedinac, drage drugarice i drugovi, postavio vrlo inspirativni primjer pokazujući svijetu da čovjek može postojati, živjeti neovisno i napredovati izvan kontrolne mreže.
Da, ja sam suveren, ...
17 Topics
  • Page:
  • 1

Who is online

In total there are 120 users Online  ::  0 Members and 120 Guests 
Legend ::   Site Administrator Global Moderator Moderator User Guest
  • Total Messages: 2749 | Total Subjects: 1053
  • Total Sections: 5 | Total Categories: 105
  • Today Open: 0 | Yesterday Open: 1
  • Today Total Answer: 0 | Yesterday Total Answer: 2
Time to create page: 0.46 seconds