Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum Recent Topics
Welcome, Guest
Username Password: Remember me
3 Topics
  • Page:
  • 1

Latest messages

emo
Nije na odmet spomenuti da sam po objavi ova dva posta "Isplata kredita suverenim platnim instrumentom SOVRO" tu na forumu, zaljepio na Facebooku linkove na njih - nakon čega "moja" stranica na toj društvenoj mreži izgleda ovako: "Ovaj sadržaj je trenutno nedostupan. Stranica koju tražite trenutno ne može biti prikazana. Možda je privremeno nedostupna, veza na koju ste kliknuli je istekla ili nemate dopuštenje da vidite ovu stranicu".

Evo jedne veoma zanimljive današnje vijesti koja se vrti Internetom, a itekako je vezana za temu: "Iceland looks at ending boom and bust with radical money plan"; "Fed up of crises, Iceland mulls a monetary revolution"; "Dall'Islanda una rivoluzione del sistema monetario"; "Iceland To Take Back The Power To Create Money"...

Spominje se dakle monetarna revolucija na Islandu. Evo najbitnijih redaka:

Na Islandu, isto kao i u ostalim državama s modernom ekonomijom, centralna banka kontrolira stvaranje novčanica i kovanica ali ne i stvaranje svog novca - do čega dolazi čim komercijalna banka ponudi kreditnu liniju. U sklopu revolucionarnog monetarnog prijedloga naslovljenog "Sovereign Money Proposal", kojeg Vlada Islanda upravo razmatra, bankama bi se oduzela moć kreiranja novca pa bi tako jedini izdavatelj valute u zemlji ostala središnja banka. "Ovaj je prijedlog od presudnog impakta na budućnost stvaranja novca i monetarnu politiku" - navodi Islandski Premijer David Sigmundur Gunnlaugsson.

Profinjenim riječnikom i biranim terminima, svijetom se prevedeno na narodni jezik u ovim trenucima širi informacija da na Islandu postoji mogućnost skorog ukidanja legaliziranog institucionalnog falsificiranja novca, odnosno frakcionalne to jest djelomične rezerve.
Iako je ovo više nego pozitivna vijest, poučeni ružnim iskustvima, umjesto velikog radovanja bolje je sačekati i vidjeti kako će se sve završiti. Dodao bih važnu napomenu, a ta je da je bez obzira na golemi značaj ovo ipak monetarni problem broj dva. Pitanje monetarnog problema broj jedan za sada ostaje netaknuto. Ah da, monetarni problem broj jedan tiče se središnje banke - u trenutku njenog izdavanja, tko je vlasnik valute i u čemu je njeno pokriće. Ne zna li se tko je vlasnik valute u trenutku njenog izdavanja, kasnije se nikako ne može znati tko je kome kreditor, a ko kome dužnik. Nema li valuta nikakvo pokriće u momentu njenog izdavanja, svaka kasnija iskrica izmeđe legalnosti i legitimnosti potencijalna je vatrena stihija.
Isplata kredita suve ...
emo
Aljoša iz obitelji Đurić
aljosa[at]cromalternativemoney.org
Utorak, 24 ožujak 2015

Olgica Tolić
Olgica.Tolic[at]sabor.hr


Draga Gospođo Olgica Tolić,

danas (24.03.2015) sam među pristiglim emajlovima zamijetio i jedan upućen s vaše strane.
Ovime vas korektno obavještavam da vam primitak ni u kom slučaju ne mogu potvrditi, iz prostog razloga što sam vašu današnju email poruku prekinuo pregledavati odmah - već pri prvom redu. Naime ostatak sadržaja me se apsolutno ne tiče, budući da dokument nije naslovljen na mene. Niti sam Gospodin, niti sam Aljoša Đurić, već sam čovjek - Aljoša iz obitelji Đurić.

Ugodan dan.

Planeta Zemlja, 24 ožujka 2015
Aljoša iz obitelji Đurić
Bankrot Hrvatske: Ko ...
emo
Slanje Obavijesti o platnom instrumentu SOVRO koštalo me nekih stotinjak eura.
Trebalo je čekati tih cirka mjesec dana, ali evo i zadnje preporučeno pismo je konačno isporučeno. Dakle sad je svim adresiranim primateljima Obavijest uredno dostavljena.
Razvoj događaja:

(24.03.2015)
Poštovani g. Đurić,

U privitku prosljeđujem dopis predsjednika Hrvatskoga sabora, g. Josipa Leke, vezano za Vašu predstavku.

S poštovanjem,

Olgica Tolić
Savjetnica u Uredu predsjednika i
savjetnica u Izaslanstvu Hrvatskoga sabora
u Parlamentarnoj skupštini OESS-a
Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10000 Zagreb

Tel.: 01 4569 650
Fax: 01 6303 010
e-mail: olgica.tolic[at]sabor.hrHRVATSKI SABOR
PREDSJEDNIK


Klasa: 050-01/15-02/84
Ur.broj: 6511-1-15-02

Zagreb, 11. ožujak 2015.

HRVATSKI SABOR
Odbor za predstavke i pritužbe
g. Dinko Burić, predsjednik


Na temelju članka 44. stavak 6. Poslovnika Hrvatskoga Sabora upućujem na razmatranje predstavku gospodina Aljoše Đurića.

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK
Josip Leko


Na znanje:
g. Aljoša Đurić
aljosa[at]cromalternativemoney.org
Bankrot Hrvatske: Ko ...
3 Topics
  • Page:
  • 1

Who is online

In total there are 120 users Online  ::  0 Members and 120 Guests 
Legend ::   Site Administrator Global Moderator Moderator User Guest
  • Total Messages: 2732 | Total Subjects: 1048
  • Total Sections: 5 | Total Categories: 105
  • Today Open: 0 | Yesterday Open: 0
  • Today Total Answer: 0 | Yesterday Total Answer: 0
Time to create page: 0.15 seconds