1 pitanje:
Naravno, kupiti ne samo da se tako čini, nego vjerovatno u ovakvim uvjetima i je jedina mogućnost. No pošto se ovdje radi o dugoročnom cilju, valja malo popričati...
Ima nas 6-7 milijardi. Usprkos svim pranjima mozga o prenapučenosti, činjenica je da se svi i to veoma komotno možemo smjestiti u jednu Australiju, što bi značilo da ostali kontinenti ostaju prazni - nenaseljeni.
Jednom kad sam kao mala beba došao u postojanje na ovaj svijet, nema toga što me može natjerati da prihvatim život unutar aktualnog kriminalnog sustava. Budući da mjesta ima koliko hoćeš, negdje ću se udomiti jer je to moje pravo koje mi nitko ne može oduzeti. Ne znam da li sam se uspio dobro izraziti, ali ova filozofija nije za odbaciti, pogotovo zbog toga što se ne radi o otvaranju komercijalnih aktivnosti nego o pukom pravu na opstanak-preživljavanje.
To bi bila jedna opcija na kojoj sigurno valja barem minimalno poraditi, razmijeniti par riječi...
Ljudi u vezi sa sustavom alternativne Crom većinom pitaju kako s njom platiti kredite, račune za struju, hranu u trgovini...
Ideja kojom bi se ovo omogućilo, bila bi prikladna i za kupnju zemlje za eko selo.
Nešto mi se vrzma po glavi, malo ću to razraditi, pa se javim...
2 pitanje:
Idealno selo se nalazi u krugu 30ak km od gradova. Dogovoreno?
3 pitanje:
Veličina kuće od 60m2. U današnjem svijetu, iako sve više koštaju, grade se sve manji stanovi. Veličina stambenog prostora je izvor mnogih problema u obiteljima. Kako je riječ o obiteljima, i kako u procesu izgradnje par kvadratnih metara više ne bi trebalo predstavljati neki ozbiljniji problem, pogotovo zbog toga što bi se već na samom startu time izbjegla masa budućih problema, predlažem veličinu od 80-90m2 - i sam si napomenuo četveročlane obitelji...
Vrt od 10x10m ili i malo veći za svaku kuću. Dogovoreno?
Vrt od 10x10m ispred svake kuće je super, no to nikako ne može predstavljati izvor hrane za godinu dana četveročlanoj obitelji...
Broj stanovnika - sjećaš se nekad onih poziva na radne akcije, čak i međunarodnih? Možda bi to mogao predstavljati najbolji pristup izgradnji eko sela, a ujedno i idelalan način za okupljanje ekipe koja bi u tom eko selu poslije htjela i ostati živjeti... u svakom slučaju, mislim da prvo treba na ovom mjestu okupiti te buduće stanovnike, i onda ovisno o njihovom broju, definirati sve ostalo...
Naš vlastiti certifikat... misliš na neku našu ličnu-običnu potvrdu, ili na ono što smatram da bi svakako trebali izbjeći, zbog čega se uostalom ljudi i žele preseliti na eko selo? Ovi drugim bi si potpisali smrtnu presudu na samom početku...