Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Suradnja: Mario Jurić - Alternativna Valuta Crom
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Suradnja: Mario Jurić - Alternativna Valuta Crom

Suradnja: Mario Jurić - Alternativna Valuta Crom 10 years, 3 months ago #936

Nedavno nam se ovdje u Udrugu Crom Alternativna Razmjena javio čovjek očigledno zainteresiran za eksperiment s alternativnom valutom kojeg provodimo i usputne stvari kojima se ovdje bavimo.

I ne samo to, ponudio nam je svoju pomoć u područjima u kojima je to sposoban učiniti.

Jedna od njegovih užih specijalnosti je njemački jezik, i tu je pao dogovor da nam on prevede nešto od našeg informativnog materijala.

Najčešći oblik suradnje u tim slučajevima je dobrovoljnji rad, no nije li osnovna svrha volontiranja za civilno društvo stvoriti uvjete u kojima će nestati potreba za volontiranjem? Nismo li ovdje stvorili konkretan i učinkovit alternativni novčani sustav koji otvara upravo takvu mogućnost?

Zašto da ne dakle; na tim osnovama, i Mario Jurić se pristao uključiti u eksperiment s alternativnom valutom i na vlastitoj koži probati kako stvar funkcionira.

Prvi izbor materijala za prijevod je pao na prezentaciju Sustava Alternativne Valute Crom.
Dogovorili smo cijenu od 15 croma.
Nakon primljenog prijevoda, obavili smo novčanu transakciju i to bi bilo to - jasno, brzo i jednostavno - učinkovito.

Mario Jurić ukratko o sebi:

"Rođen u Münchenu, završio Klasičnu gimnaziju u Slavonskom Brodu, potom njemački jezik i književnost te informacijske znanosti – smjer muzeologija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Paralelno sa studijem sam se bavio usmenim i pismenim prevođenjem između njemačkog i hrvatskog jezika, što je rezultiralo nedavnim otvaranjem prevoditeljskog obrta Diglossos. Trenutno živim i radim u Zagrebu.

Već nekoliko godina pratim pokušaje uspostavljanja alternativnih valutnih sustava (od ideja Silvia Gesella preko vrlo uspješnog eksperimenta 1932./33. u Wörglu pa do aktualnih i vrlo uspješnih ideja) te sam u udruzi Crom Alternativna Razmjena primijetio velik potencijal za pozitivne pomake na našim prostorima, a i šire. Bio bih sretan kada bih pružio skroman doprinos ovoj ideji.

Vrlo kratko, planovi za budućnost obuhvaćaju napredak u profesiji, zadržavanje sadašnjeg opuštenog stila života te blago subverzivno djelovanje".

Mario je najavio i da će nešto ponuditi na Crom Tržnici.
Mi mu se naravno puno zahvaljujemo na svemu.

Link na prijevod:
Alternative Währung Crom – Zusammenarbeit an der Umsetzung einer nachhaltigen Gesellschaft
The topic has been locked.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.17 seconds