Dan planete Zemlje se obilježava svakog 22 travnja, ove godine je pod parolom "živo mi se jebe" obilježeno 40 godina nebrige.
22 travanj je dan na koji cijelo čovječanstvo nagazi na kočnicu i napravi pauzu u kojoj razmatra stanje našeg zajedničkog doma.
Koristan dan je ujedno i zlouporaba, ljepota i patnja, nove promjene kroz koje naše gospodari traže nove načine kako da sve useru još više dok mi nepokretni samo promatramo.
Jedan posto čovječanstva posjeduje cijeli planet. Ostalih 99%, a to smo ti i ja, smo njihove domaće životinje i kućni ljubimci bez imalo volje za promjenom činjeničnog stanja ekonomskog ropstva. Naše ropstvo? Uništiti Zemlju i zaraditi što više novca za njegove vlasnike slaveći Dan planete Zemlje.
Četrdeset godina nakon prvog Dana Zemlje nas i danas za sve boli kurac jer naprosto obožavamo planetu, robovlasnička ekonomija sada, robovlasnička ekonomija i za sutra.
Mreža Dana Zemlje je razočarala milijune koji na blogovima godinama upozoravaju na neodrživost, bilo što da osobno poduzmu neće promijeniti ama baš jebano ništa.
Dan Zemlje 2010 je krasna prilika da se sretnu vlade i korporacije, ujedine i profitiraju na globalnoj ekonomiji, energetskim tržištima i zelenim porezima potrošačkog društva. Preko milijarde ljudi iz preko 190 zemalja svijeta se udružilo u sranju o održivoj ekonomiji.