Dragi sapunoljupci,
Moji sapuni su fantastični

, vjerujem da su i vaši. Ponekad ih radim nekoliko dana za redom, ponekad prođu tjedni no prije početka smišljam koju ću biljku za boju(e) staviti, koji miris, oblik. Provjerim koja sve eterična ulja imam doma, bazna ulja...priprema traje barem jedan tjedan. Kada ih izmiksam i spremim u kalup jedva čekam tih dan-dva da prođe kako bih vidjela jesam li postigla upravo ono što sam zamislila, mislim da su upravo zbog toga fantastični kao i sve drugo što se radi s ljubavlju. Rijetko napravim isti sapun nekoliko puta (isti miris, ista boja). Na registraciju, potvrde, certifikate niti ne pomišljam u prvom redu zato jer sam protiv bilo kakvih certifikata, to stvara kvazi-elitu i odvajanje a ja težim zajedništvu ljudi. Uostalom nismo li mi ovdje dokazali da svi možemo raditi sapune. Pazim da nabavim što kvalitetnije sastojke. Da, prodajem ih rođacima, prijateljima, prijateljima od prijatelja ali u prvom redu ih koristim za sebe.
A sad truli sistem:
Sapune ne možete raditi u kućnoj radinosti, postoji popis poslova koje tako možete raditi ali nema izrade sapuna. Možete otvoriti obrt ili trgovačko društvo. Morate biti osposobljeni za rukovanje opasnim tvarima jer NaOh je lužina, ili zaposliti osobu koja je osposobljena za to. Za udruge ne znam (još) ništa. Što se potvrda tiče (ne znam radi li se o potvrdi da je sapun prirodan, ekološki?) raspitajte se u Zavodu za javno zdravstvo.