Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Domaći kruh s maslinama, orasima i sušenim paradajzima
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Domaći kruh s maslinama, orasima i sušenim paradajzima

Domaći kruh s maslinama, orasima i sušenim paradajzima 6 years, 8 months ago #2756

Nakon objave replike Ministarstvu Unutarnjih Poslova Republike Hrvatske u pogledu odgovora na Zahtjev za hitno utvrđivanje činjeničnog stanja po pitanju središnje banke, nacionalne valute i parlamentarne jurisdikcije - naslovljene "BIOS Postavke Državne 'Zajednice' Republika Hrvatska", sukladno pripremama za AgroTurizam Farmu Vivian odustajem od opskrbe kruhom u trgovini. Odlučio sam svakog vikenda sam sebi peći svoj vlastiti domaći kruh s maslinama, orasima i sušenim paradajzima.

Do sada su iz moje rerne izašla 3 veoma zasitna domaća kruha.
Malo sam kombinirao sa sastojcima i količinama, te uspio pogoditi savršen okus - naravno meni. Ako vam ovaj web recept slikama dobro zamiriše, domaći kruh možete probati napraviti i sami u vašoj kuhinji... sve u svemu manje od sat vremena posla.

Moje kulinarske vještine i nemam baš puno vremena izražavati; ako se ne varam ovo je treći po redu recept što ga kvačim na stranice foruma.
Prethodna dva su "Obiteljski ručak u pola sata" i "Pizza pobjednica".

Evo dakle i magične formule za sve one kojima se domaći kruh s maslinama, orasima i sušenim paradajzima učini boljom opcijom od svakodnevnog kupovanja kruha u dućanu:

Sastojci

- 1 kila brašna tipa 00
- 30 grama pivskog kvasca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 420 grama vode
- 75 grama očišćenih crnih maslina bez košpica
- 75 grama očišćenih zelenih maslina bez košpica
- 100 grama očišćenih oraha
- 100 grama osušenog paradajza
- 20 grama soli
- malo šećera, crnog papra, osušenog origana i bosiljka



Priprema

Prije svega na jedan tanjur nasjeckajte sušene rajčice, a na drugi crne i zelene masline koje zatim pomiješajte s orasima.

Posebnu posudicu napunite mlakom vodom i u nju razmrvite pivski kvasac - dobro prstima pomiješajte tako da ne ostanu grudvice, a onda po čitavoj površini pospite žlicu-dvije brašna i ostavite da stoji deset-petnaest minuta.

U jednu zdjelu uspite brašno, potom dodajte sol, crni papar, šećer, osušeni origano i bosiljak - pa sve to malo promiješajte. U sredini napravite vulkan i u njega izlijte razmućeni tekući pivski kvasac. Zatim dodajte ostatak vode, maslinovo ulje i osušeni paradajz. Zamijesite tijesto. Jednom kad ste uspjeli dobiti finu kompaktnu masu, zdjelu prekrijte s krpom ili plastičnom folijom i tijesto ostavite da se diže otprilike 40-ak minuta.

Kad je smjesa udvostručila volumen, dodatno je još malo razradite ubacivši u nju mješavinu maslina i oraha. Tako pripremljeno tijesto pustite još jedanput da se diže više-manje dvadesetak minuta dok opet duplo ne naraste.

Na kraju tijesto oblikujte kako vam se najviše sviđa i ubacite ga u pećnicu. Rerna treba biti zagrijana na 200 stupnjeva. Ja ovaj domaći kruh pečem u dvije faze: Nakon dvadeset minuta, kruh prekrijem s aluminijskom folijom i vratim u pećnicu još toliko.

Kad je kruh gotov, odmah čim ga izvadim još onako vrućeg - prekrijem ga s mokrom krpom.
I to bilo to... vojla, uživajte... dobar tek



Last Edit: 6 years, 8 months ago by administrator.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.14 seconds